Slovenský cyklista Peter Sagan finišoval na 2. mieste v sobotňajších pretekoch Strade Bianche v okolí Sieny. Dvadsaťtriročného rodáka zo Žiliny zdolal v Toskánsku len Talian a tímový kolega z Cannondale Moreno Moser.

Synovcovi bývalého majstra sveta Francesca Mosera vyšiel záverečný nástup tesne pred cieľom a preťal pásku o 6 sekúnd pred Saganom. Tretí finišoval Rinaldo Nocentini. Švajčiar Fabian Cancellara neobhájil prvenstvo a nestal sa prvým mužom histórie, ktorý Strade Bianche vyhral trikrát (predtým aj v roku 2008 ). Jazdec Radioshacku Leopard finišoval štvrtý.

"Dnes som síce skončil druhý, ale myslím, že sme dnes vyhrali všetci. Vedeli sme, že sa všetci sústredia na mňa a Cancellaru, preto sme vytiahli Morena Mosera ako naše eso z rukávu. Odišiel v správnej chvíľu a získal výhodu. Sústredil sa na víťazstvo, kým ja som kontroloval situáciu za ním. Sústredil som sa na súboj o 2. miesto," uviedol pre cyclingnews.com Peter Sagan a prostredníctvom svojho mediálneho manažéra Jozefa Korbela pridal aj ďalší postreh: "Od úvodu ušla štvorica pretekárov, ktorú sme prenasledovali. Dnes ťahal výdatne náš tím a všetci chlapci pracovali skvele. Po mojom štvrtkovom víťazstve si ma dnes konkurenti všímali oveľa viac, takže asi dvadsať kilometrov pred cieľom sme sa dohodli, že sa pôjde na Morena Mosera. A on aj nastúpil, dostihol jazdcov v úniku a v závere sa od nich odpútal. Ja som bol vpredu a ukontroloval som všetky úniky, ktoré by ho ohrozili, trebárs aj Cancellarov. Som veľmi rád, že nám to dokonale vyšlo, že Moreno vyhral a ja som prišiel hneď za ním na druhej priečke. Počas pretekov bolo aj viacero defektov, našťastie ja som žiaden nechytil. Zdravotne ešte nie som stopercentne fit, trochu pokašliavam, ale verím, že sa to už zlepší."

Po pretekoch sa Sagan premiestnil na krátke sústredenie do mestečka Riotorto a od 6. marca ho čaká štart na pretekoch WorldTour Tirreno - Adriatico.

Výsledky - cyklistické preteky Strade Bianche 2013 (Gaiole in Chianti - Siena, 188 km):

1. Moreno Moser (Tal.) Cannondale, 2. Peter Sagan (SR) Cannondale, 3. Rinaldo Nocentini (Tal.) AG2R La Mondiale, 4. Fabian Cancellara (Švaj.) RadioShack Leopard, 5. Aleksejs Saramotins (Lot.) IAM Cycling, 6. Greg Van Avermaet (Belg.) BMC Racing

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
keyboard_arrow_up