Peter Sagan po roku vyhral úvod Troch dní v Belgicku

Slovenský cyklista Peter Sagan potvrdil svoju výbornú formu a dominanciu v pelotóne aj v úvodnej etape pretekov Tri dni De Panne - Koksijde, ktorá viedla z Middelkerke do Zottegemu a merala 199,8 km. Dvadsaťtriročný jazdec tímu Cannondale zopakoval v prvej etape podujatia svoje víťazstvo z vlaňajška. V záverečnom súboji desaťčlennej skupiny zdolal Sagan Francúza Arnauda Demareho, na treťom mieste prišiel do cieľa Alexander Kristoff z Nórska. Za pódiom na 4. pozícii finišoval Sylvain Chavanel, ktorý v Belgicku obhajuje vlaňajšie prvenstvo.

O výsledkoch etapy sa rozhodovalo v posledných dvadsiatich kilometroch. O dva nástupy sa pokúsil Peter Sagan, vždy ich zachytil Chavanel. Pelotón sa definitívne roztrhal asi 8 km pred páskou a vedúca skupina bojovala o prvenstvo. Žilinčan Sagan sa stal vďaka triumfu v cieli prvým lídrom trojdňového podujatia. Sagan dosiahol v sezóne 2013 už siedmy triumf, dvakrát vyhral etapy na Okolo Ománu i Tirreno - Adriatico, presadil sa aj na GP Citta di Camaiore a Gent - Wevelgem.

Peter Sagan musel na potvrdenie víťazstva chvíľu čakať, keďže pri šprinte asi 100 m pred cieľom "zavrel" Demareho. "Ak mám byť úprimný, veľa som toho nevidel. Dúfam, že ma teraz nebudú obviňovať, že som urobil niečo neobvyklé. Nechám rozhodnutie na rozhodcov," uviedol krátko po dojazde podľa VeloNews Sagan.

Výsledky - cyklistické preteky Tri dni De Panne - Koksijde 2013:

1. etapa (Middelkerke - Zottegem, 199,8 km): 1. Peter Sagan (SR) Cannondale 5:00:27 h, 2. Arnaud Demare (Fr.) FDJ, 3. Alexander Kristoff (Nór.) Kaťuša, 4. Sylvain Chavanel (Fr.) Omega Pharma-Quick Step, 5. Oscar Gatto (Tal.) Vini Fantini-Selle Italia, 6. Niki Terpstra (Hol.) Omega Pharma-Quick Step všetci čas ako víťaz

Poradie po 1. etape: 1. Peter Sagan (SR) Cannondale 5:00:17 h, 2. Arnaud Demare (Fr.) FDJ +4 s, 3. Alexander Kristoff (Nór.) Kaťuša +6, 4. Sylvain Chavanel (Fr.) Omega Pharma-Quick Step, 5. Oscar Gatto (Tal.) Vini Fantini-Selle Italia, 6. Niki Terpstra (Hol.) Omega Pharma-Quick Step všetci +10.

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up