P. Sagan dvanásty na Valónskom šípe

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil na stredajšej klasike Valónsky šíp dvanáste miesto. Z víťazstva sa tešil Španiel Daniel Moreno z tímu Kaťuša, ktorý dosiahol čas 4:52:33 h. Druhú pozíciu obsadil na pretekoch z Binche do Huy, ktoré merali 205 km, Kolumbijčan Sergio Henao z družstva Sky a tretí skončil jeho krajan Carlos Betancur (AG2R La Mondiale), obaja mali na víťaza trojsekundové manko.

O víťazovi 77. ročníka populárnych pretekov v Belgicku sa rozhodlo v záverečnom stúpaní na Mur de Huy 1,5 km pred cieľom. Slovák z tímu Cannondale Sagan sa držal na druhej pozícii, ale v záverečných stovkách metrov "vytuhol" a dostalo sa pred neho viacero špičkových jazdcov. Sagan zaostal za víťazom o osem sekúnd a jeho najväčším úspechom v tejto sezóne je víťazstvo na belgickej klasike Gent - Wevelgem, ktoré dosiahol 24. marca. Dvadsaťtriročný Žilinčan P. Sagan bol jediný slovenský súťažiaci zástupca na tohtoročnom Valónskom šípe.

"Keďže som v predchádzajúcich pretekoch na Amstel Gold dostal kŕče, rozhodli sme v tíme, že nebudeme ťahať. Dnes bolo opäť teplo a v záverečnom kopci som už akosi "odišiel" a jazdci predo mnou boli na tom lepšie ako ja. Súťažím už dlho, takže už prišla aj únava. Prvá časť klasík mi však sadla skvele, aj výsledkovo super vyšla, takže som spokojný s výkonmi i umiestneniami. Teraz si trochu oddýchnem a najbližšie sa predstavím v máji v zámorí na pretekoch Okolo Kalifornie," sprostredkoval slová slovenského cyklistu Petra Sagana jeho mediálny manažér Jozef Korbel.

Valónský šíp 2013 - výsledky (Binche - Huy, 205 km): 1. Daniel Moreno (Šp.) Kaťuša 4:52:33 h, 2. Sergio Henao (Kol.) Sky, 3. Carlos Betancur (Kol.) AG2R La Mondiale, 4. Daniel Martin (Ír.) Garmin, 5. Michal Kwiatkowski (Poľ.) Omega Pharma-Guick Step - všetci +3 s, 6. Joaquim Rodríguez (Šp.) Kaťuša, 7. Alejandro Valverde (Šp.) Movistar, 8. Igor Antón (Šp.) Eustkaltel-Euskadi, 9. Bauke Mollema (Hol.) Blanco, 10. Rinaldo Nocentini (Tal.) AG2R La Mondiale, 11. Gianpaolo Caruso (Tal.) Kaťuša, 12. PETER SAGAN (SR) Cannondale - všetci +8

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
keyboard_arrow_up