Peter Sagan ovládol šprint v Santa Clarite

Slovenský cyklista Peter Sagan triumfoval v šprintérskom súboji v 3. etape pretekov Okolo Kalifornie, ktorá viedla z Palmdale do Santa Clarity a merala 177,7 km. Pre 23-ročného jazdca tímu Cannondale je to deviate víťazstvo na prestížnych amerických pretekoch, ktoré však nie sú súčasťou svetového kalendára WorldTour. Sagan je najúspešnejším jazdcom histórie Okolo Kalifornie. Žilinčan v cieľovej rovinke v Santa Clarite predstihol Austrálčana Michaela Matthewsa a Američana Tylera Farrara.

Sagan predviedol skvelý šprint, keď sa v závere prehnal okolo najvážnejších súperov. Austrálčana napokon zdolal o pol kolesa. „Ted King odviedol skvelú prácu. Jazdil počas celého dňa na čele pelotónu, dostal ma v záverečnom kilometri na čelo a bol posledným mužom, ktorý mi rozbiehal špurt. Mal som aj trochu šťastie, pretože fúkal čelný vietor. V tom prípade je dobré začínať šprintovať trocha neskôr,“ uviedol pre cyclingnews.com Peter Sagan.

Pelotón väčšinu utorňajšej etapy jazdil za štvoricou Lieuwe Westra, Andy Schleck, Chad Beyer a Gavin Mannion. Predovšetkým vďaka aktivite tímu Cannondale na čele hlavnej skupiny sa únik podarilo približne 16 km pred cieľom zlikvidovať. Sagan venoval víťazstvo tímovému kolegovi Maurovi da Daltovi, ktorý putoval po druhej etape do nemocnice. „Som šťastný, že som mohol vyhrať ďalšiu etapu na týchto pretekoch. Milujem Kaliforniu a myslím, že tunajší ľudia ma majú radi. Chodím na tieto preteky kvôli mojim fanúšikom, ale teraz chcem víťazstvo venovať Maurovi, ktorý na tom bol včera veľmi zle,“ doplnil pre cyclingnews.com Sagan, ktorý je spoločne s Lieuwem Westrom lídrom šprintérskej klasifikácie. Dres zatiaľ patrí Holanďanovi.

V celkovej klasifikácii sa na popredných miestach nič nezmenilo. Naďalej vedie Janier Alexis Acevedo z Kolumbie s náskokom 12 sekúnd pred Američanom Tejayom van Garderenom, tretí je Philip Deignan z Írska. Petrovi Saganovi patrí 56. priečka.

Výsledky - cyklistické preteky Okolo Kalifornie:

3. etapa (Palmdale - Santa Clarita, 177,7 km): 1. Peter Sagan (SR) Cannondale 4:20:31 h, 2. Michael Matthews (Aus.) Orica-GreenEdge, 3. Tyler Farrar (USA) Garmin-Sharp, 4. Gianni Meersman (Belg.) Omega Pharma-Quick Step, 5. Boy van Poppel (Hol.) Vacansoleil-DCM, 6. Thor Hushovd (Nór.) BMC Racing všetci čas ako víťaz

Poradie po 3. etape: 1. Janier Alexis Acevedo (Kol.) Jamis-Hagens Berman 13:59:50 h, 2. Tejay van Garderen (USA) BMC Racing +12 s, 3. Philip Deignan (Ír.) UnitedHealthcare +27, 4. Mathias Frank (Švaj.) BMC Racing +45, 5. Michael Rogers (Aus.) Saxo-Tinkoff +55, 6. Francisco Mancebo (Šp.) 5-hour Energy p/b Kenda +1:03 min, ... 56. Peter Sagan (SR) Cannondale +19:34

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up