Piotr Brzózka víťazom Beskidy MTB Trophy 2013

Beskidy MTB Trophy 2013 spoznal v nedeľu svojho víťaza. Etapového MTB preteku sa zúčastnili pretekári z 20 krajín a počas 4 dní súťažili na trasách v okolí poľskej Istebnej. Od prvej etapy pretekárov sprevádzali náročné podmienky a nepriaznivé počasie. Dážď, blato a nízke teploty robili pretek ešte ťažším ako inokedy.

Už od prvej etapy potvrdzovali svoju úlohu favoritov Piotr a Adrian Brzózka (JBG2 PROFESSIONAL MTB TEAM), Sebastian Szraucner (Radsport Bomm), Patryk Piasecki (Algida Kross Centrum rowerowy Olsztyn), Ondřej Fojtík (X-SPORTS Cannondale KOMA), Christian Christiansen Lenivosť (Varda CYKLELKLUB ) a celú dobu tvorili čelo závodu. Prvá etapa bola v porovnaní s ostatnými pomerne jednoduchá. Po takmer 70km na štrkových cestách prišiel do cieľa ako prvý, jazdec tímu JBG2, Piotr Brzózka. Druhá etapa bola poznamenaná počasím. S množstvom blata sa najlepšie vysporiadal Piotr Brzózka pred svojím bratom Adrianom. Pódiovú trojicu uzatváral Patryk Piasecki so stratou iba 15 sekúnd.


Tretí deň sa niesol v znamení kráľovskej etapy. Najdlhšiu etapu a najväčšie prevýšenie opäť zvládla najrýchlejšie súrodenecká dvojica. Na prvé miesto sa však pre zmenu dostal Adrian Brzózka pred Piotrom Brzóskom. Tretie miesto vybojoval Sebastian Szraucner a podarilo sa mu znížiť stratu na Patryka Piaseckeho pred poslednou etapou. Po vyčíňaní počasia a intenzívnych zrážkach organizátori z bezpečnostných dôvodov skrátili záverečnú etapu z pôvodných 71 na 46km. V skrátenej etape nenechala nič na náhodu dvojica Piotr a Adrian Brzózka a dorazili do cieľa s bezpečným náskokom. Za nimi však o tretie miesto bojovali Patryk Piasecky a Sebastian Szrauner. S malým náskokom vyšiel z tohto súboja víťazne Patryk Piasecki a získal tak tretie miesto.
7. ročník Beskidy MTB Trophy zostane na dlhú dobu v spomienkach všetkých účastníkov. Hory opäť ukázali svoju nevyspytateľnú povahu. Na štart pretekov sa postavilo celkovo 462 pretekárov no do cieľa dorazilo 312, táto štatistika jasne ukazuje aké cenné je Beskidy MTB Trophy tričko pre všetkých ktorí tento závod dokončili.

Výsledky:

Muži Open

1. Piotr Brzózka POL (JBG2 PROFESSIONAL MTB TEAM )
2. Adrian Brzózka POL (JBG2 PROFESSIONAL MTB TEAM )
3. Patryk Piasecki POL (ALGIDA KROSS CENTRUM ROWEROWE OLSZTYN )
4. Sebastian Szraucner GER (RADSPORT BOMM )
5. Christian Sloth Christensen DNK (VARDE CYKLELKLUB )

Ženy Open

1. Asa Erlandsson SWE (ALLEBIKE OF SWEDEN)
2. Justyna Frączek POL (MURAPOL TWOMARK GRUPA PM SPECIALIZED)
3. Hanna Verheles UKR (BBB RACING)
4. Eszter Dósa HUN (VITALITÁS SE-SCOTT-NUTRIXXION)
5. Cathy Zeglinski CAN (NORTHLANDS MEDICAL CLINIC/ KALLISTO)
report_problem Našiel si v texte chybu?

Beskidy MTB Trophy 2013

calendar_today 30.05.2013 - 02.06.2013
label Etapové preteky
place Istebna (Poľsko)

clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

 Reportáž: Kopřivnický Drtič - pohodová „vyjížďka” v srdci Beskýd

Reportáž: Kopřivnický Drtič - pohodová „vyjížďka” v srdci Beskýd

Rodisko legendárnych tatroviek i štvornásobného olympijského víťaza vo vytrvalostnom behu, Emila Zátopka, hostilo 15. júla 2023 už po dvadsiatyšiesty raz poloorientačný nesúťažný hobby MTB maratón, Kopřivnický Drtič.
Reportáž: Etapák Beskidy MTB Trophy – hrebene, stojky, kamene a búrky

Reportáž: Etapák Beskidy MTB Trophy – hrebene, stojky, kamene a búrky

Priemer 70 km a 2 650 výškových metrov na deň počas 4 etáp je len jedna strana rovnice. Tou druhou je náročný terén, kde nič nie je zadarmo a nevyspytateľné počasie. Vitajte v Beskydoch...
Reportáž: Salzkammergut Trophy – 12 hodín konečne pokorených

Reportáž: Salzkammergut Trophy – 12 hodín konečne pokorených

Júl je čas, kedy sa do Bad Goisernu chodím popasovať so svojou obľúbenou a už tradičnou výzvou. A samozrejme bolo potrebné oplatiť knokaut z minulého roku.
keyboard_arrow_up