Slnečné okuliare Optimal – Vaša slovenská značka

V pondelok prelomového týždňa júla a augusta čakala náš pracovný team klasická hodnotiaca porada a augustový plán. Pri hodnotení návštevnosti našej web stránky mi kolegovia oznámili, že nám stúpa návštevnosť zo stránky mtbiker.sk a navrhli, aby sme sa bikerom ako slovenská značka Optimal predstavili trochu inou formou ako len odbornými faktami, ktoré nájdu aj na stránke.

Vraj mám písať ja sám, ja som Optimal stvoril, vdýchol mu život, od 2005 s ním žijem 24 hod denne a navyše jazdím na bicykli. Jediné, čo mi vtedy blyslo hlavou bolo, že mojich nepravidelných ranných 15 km, bude tak akurát na smiech, hoci mi je jasné, že písať treba o okuliaroch a nie o bicyklovaní po Trenčíne.

Keď som prvýkrát uvažoval o založení Optimalu a aj potom neskôr v ďalších fázach vývoja Optimalu, nikdy som nemyslel na konkrétny šport alebo účelové použitie. V hlave som mal niekoľko základných podmienok, najmä, aby si čo najširšia vrstva ľudí na Slovensku mohla chrániť zrak počas celého roka naozaj kvalitnými slnečnými okuliarmi za optimálnu cenu. Bezpečnosť, funkčnosť, dizajn, zdravie a rozšírenie odborného povedomia o slnečných okuliaroch boli pre mňa ďalšími prioritami.


Dnes, na prelome 8. a 9. roku života Optimalu viem, že sa to podarilo, ale pred nami je ešte vždy kus práce a „boja“ o zdravé oči Slovákov. Uvedomujem si to o to viac práve v takéto jasné, slnečné dni, kedy sú ľudia médiami atakovaní rôznymi zaručenými informáciami o tých správnych slnečných okuliaroch. V roku 2005 som určite nepredpokladal, že v roku 2013 sa bude ešte stále v súvislosti so slnečnými okuliarmi hovoriť len o UV filtri, ale žiaľ je to tak.

Veľmi ma mrzí, že sa tak málo hovorí o tom, že slnečné okuliare musia spĺňať európske a slovenské technické normy a že spomínaný UV filter je len jedna maličká časť, ktorú musia slnečné okuliare spĺňať, aby oči naozaj chránili.

Nemenej dôležitými súvislosťami sú kategória filtra, jej rovnomernosť na oboch zorníkoch, optická trieda, optická mohutnosť, použitie materiálov a ich celkové spracovanie, typy zorníkov, mechanická pevnosť a mnoho ďalších aspektov.


Všetkých nás, ktorí sedíme za volantom auta alebo na bicykli by mala zaujímať hlavne ďalšia dôležitá vlastnosť a to vhodnosť použitia okuliarov v cestnej premávke a rozpoznávanie signálnych svetiel.

Ak by som mal vypichnúť na záver ešte niečo dôležité z odborného a zdravotného hľadiska, tak by to bolo jednoznačne posadenie okuliarov na tvári vzhľadom na ich účelovosť. Ak nie je oko a očné okolie kryté riadne z vrchu a boku, okuliare strácajú svoj účel.

Optimal som rozhodne nezakladal ako značku jedného športu a určite sa nechcem pasovať do pozície cyklistickej značky, ale v prípade, že Vás moje slová zaujali alebo chcete sledovať môj príbeh a našu prácu, alebo ak nás ešte vôbec nepoznáte, bude mi cťou ak navštívite našu web stránku http://www.optimalsport.sk

Prajem Vám všetkým tu na MTBiker.sk veľa šťastných kilometrov, pohody a zážitkov na Vašich bikoch. S úctou Jozef, ten čo založil Optimal " title="
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Nové modely okuliarov Shimano – vidieť nevídané PR článok

Nové modely okuliarov Shimano – vidieť nevídané

Na cestách číha mnoho skrytých prekážok. Obzvlášť ak je ostré svetlo alebo, naopak, šero. Vtedy je vyhýbanie sa prekážkam obtiažnejšie. Ako to vyriešilo Shimano?
Európsky týždeň mobility – koľko CO2 ušetríš ty?

Európsky týždeň mobility – koľko CO2 ušetríš ty?

MHD je na prepravu mestom takmer ideálna. Čo však skúsiť bicykel a niečo vyhrať?
Video: Bolesti a zlé šliapanie kvôli nohám - návšteva podológa

Video: Bolesti a zlé šliapanie kvôli nohám - návšteva podológa

Väčšina ľudí má asymetrické telo, rôznu dĺžku nôh a deformované chodidlá. Ako vyzerá vyšetrenie a aké sú možné riešenia?
keyboard_arrow_up