Istotu MS majú Saganovci a Velitsovci, ostávajú 2 miesta

Slovenskí cyklisti pôsobiaci v tímoch WorldTour Peter a Juraj Saganovci a Peter a Martin Velitsovci majú istotu pre preteky s hromadným štartom na majstrovstvách sveta v talianskej Florencii (22. - 29. septembra).

V Toskánsku budú s nimi v tíme v záverečný deň šampionátu aj ďalší dvaja jazdci. O voľné miesta sa bude uchádzať štvorica Maroš Kováč, Matej Jurčo, Patrik Tybor a Marek Čanecký. "Oficiálne sme uzatvorili zoznam ôsmich ľudí, z ktorých šesť bude cestovať do Talianska. Ak nerátame nešťastnú možnosť zranenia, naši jazdci ProTour sú jasní. Rozhodovať o dvoch miestach do tímu budú vrchárske kvality a hlavne aktuálna forma, ktorú budú mať adepti tesne pred štartom majstrovstiev sveta. Budem ich pozorne sledovať," povedal pre špecializovaný web cycling-info.sk Ján Valach, ktorý bude na šampionáte v pozícii trénera slovenskej reprezentácie.

V časovke jednotlivcov elite mužov sa predstavia Peter Velits a Matej Jurčo. "Som rád, že Peter Velits chce ísť časovku a verím, že sa mu jeho jazda konečne podarí podľa predstáv. O druhú miestenku zo strany jazdcov v Pro tímoch nebol veľký záujem, takže som sa dohodol s Matejom Jurčom. Vlani išiel veľmi dobre, forma mu stúpa. Nie je dôvod mu neveriť," dodal pre cycling-info.sk Ján Valach.

Slovensko môže po vlaňajšej absencii opäť postaviť aj cyklistov do 23 rokov. Výber urobia tréneri z mladíkov pôsobiacich v Dukle Trenčín Trek. Na štarte MS by sa mali objaviť aj traja juniori a premiérovo aj talentovaná Tereza Medveďová. Slovenskému tímu bude podobne ako vlani pri zabezpečení majstrovstiev sveta pomáhať tím Cannondale, ktorý poskytne okrem maséra Maroša Hlada aj dvoch mechanikov a autobus. Vedúcim výpravy bude Ladislav Velits.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Novohrad. Človek očakáva rovinu a dostane kopce. Hoci som išiel do tohto regiónu so všakovakými očakávaniami, napokon bolo všetko akosi inak. Veď posúďte sami.
Cyklokros – najkomplexnejšia disciplína vo svete cyklistiky?

Cyklokros – najkomplexnejšia disciplína vo svete cyklistiky?

Blato. Sneh. Piesok. Hlina. Toto všetko na maximálne 33 mm plášťoch. Vitajte v cyklokrose.
Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
keyboard_arrow_up