6.4kg radosti od Open Cycle

Kým sa niektorí výrobcovia snažia dostať svoje cestné modely bicyklov pod magickú hranicu 6,8kg a prekonať tak limit UCI, značka OPEN predstavuje dva horské modely ktoré túto hmotnosť bez problémov prekonávajú. Zaujímavou informáciou je tiež to, že limit UCI sa nevzťahuje na horské bicykle – oba modely sú teda úplne „legálne“


Základ oboch skvostov tvorí rám Open 1.0, ktorý je podľa slov výrobcu najľahším sériovo vyrábaným rámom pre 29“ kolesá. S hmotnosťou pod 900g vo veľkosti L je tak skvelým základom pre naozaj ľahké stavby


Ľahší z dvojice, model Ora, je vybavený pevnou vidlicou Whisky 9 Disc, ktorá disponuje 15mm pevnou osou pre zvýšenie tuhosti a ovládateľnosti. Ak nie ste fanúšikmi pevných vidlíc nezúfajte - k dispozícii je tiež ťažší (zhruba o 200g, takže stále extrémne ľahký) prototyp Lola, využívajúci služby výnimočnej vidlice Lauf Trail Racer 29“


Výnimočnosť ďalej dotvárajú aj ostatné komponenty, ktoré sú mixom značiek AX-Lightness a THM. Keďže Ora sa predáva v podobe akéhosi kitu, za cenu 5900€ (vrátane dane) dostanete:

  • rám Open 1.0 v krikľavo zelenej farbe
  • vidlica Whisky 9 Disc 15mm
  • riadítka AX Lightness Hera 31.8
  • predstavec AX-Lightness Rigid 31.8
  • sedlovka AX-Lightness Europa
  • sedlo AX-Lightness Leaf
  • kľuky THM Clavicula M3 / XX1
  • Ostatné osadenie ako pohon a kolesá sú voliteľné – výrobca odporúča (pre zaistenie spomínanej hmotnosti 6,4kg) zapletené sety kolies, taktiež z dielne AX-Lightness na nábojoch Tune a 11 – rýchlostnú sadu Sram XX1.

    Viac informácii o jednotlivých skvostoch z dieľne Open Cycles nájdete na webe opencycle.com
    report_problem Našiel si v texte chybu?
    mathosh 
    clear
    Prečo sa ti článok nepáči?
    Odoslať spätnú väzbu
    Formulár sa odosiela

    Komentáre

    Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
    Formulár sa odosiela
    Pridaj komentár
    Formulár sa odosiela

    Podobné články

    Predstavenie: Nové sady SRAM Eagle X0, XX a XX SL AXS - návrat do budúcnosti

    Predstavenie: Nové sady SRAM Eagle X0, XX a XX SL AXS - návrat do budúcnosti

    Prototypy novej MTB AXS sady s logom BlackBox už pár mesiacov sledujeme v rámci jednotlivých kôl svetového pohára. Dnes je ten deň, kedy sa oficiálne odhalia všetky podrobnosti.
    EUROBIKE 2019: Zaujímavosti, inovácie aj šialenosti – 4. časť

    EUROBIKE 2019: Zaujímavosti, inovácie aj šialenosti – 4. časť

    V predchádzajúcich článkoch sme sa venovali najmä technologickým novinkám, no Eurobike je obrovské panoptikum, kde sa dajú vidieť naozaj netradičné veci. Napokon veď posúďte sami.
    EUROBIKE 2019: Novinky a trendy na rok 2020 - 2. časť

    EUROBIKE 2019: Novinky a trendy na rok 2020 - 2. časť

    Extrémne geometrie, bezdrôtové riešenia, originálne konštrukcie...aj to sú ďalšie trendy a zaujímavosti z výstavy Eurobike.
    keyboard_arrow_up