Zdroj: mathosh

Historicky prvá etapa cyklistickej World Tour, ktorá povedie územím Slovenska, sa začne vo štvrtok 7. augusta v Zakopanom a po 178 km vyvrcholí na Štrbskom Plese. Pelotón pretekov Okolo Poľska premiérovo zavíta na slovenské cesty na Orave, kde pôjde cez Suchú Horu, Oravice, Blatnú, kde bude horská prémia, Zuberec a cez horskú prémiu Huty sa dostane na Liptov.

Cyklistov tam čakajú rýchlostné prémie pred liptovskomikulášskou Tatralandiou a Liptovským Hrádkom pred príchodom na okruh v okolí Tatranskej Štrby, ktorý absolvujú dvakrát. Po skončení druhého okruhu sa vyberú na Štrbské Pleso.


Definitívnu dohodu o organizácii podpísali v utorok v Krakove. Pod končiarmi Vysokých Tatier vyvrcholí piata etapa podujatia. "Chceme ukázať, že Poľsko a Slovensko dokážu zorganizovať podujatia na vysokej úrovni. Na slovenskej strane budú jazdci čeliť Vysokým Tatrám. Bude to veľmi zaujímavá fáza pretekov," uviedol na webe podujatia jeho generálny riaditeľ Czeslaw Lang. Trasu 5. etapy Okolo Poľska predstavili organizátori s pomocou videoprezentácie. Ďalší itinerár bude známy 20. marca po prezentácii vo Varšave.

Vďaka pretekom Okolo Poľska dostane Slovensko možnosť prezentovať sa miliónom divákov pri televíznych obrazovkách.

[Foto na úvode: mathosh ]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Príbeh o tom, ako sa obrovské očakávania dokážu zvrtnúť v solídny prepadák

Príbeh o tom, ako sa obrovské očakávania dokážu zvrtnúť v solídny prepadák

Jarná časť World Tour sezóny sa pomaly chýli ku koncu a blížia sa Grand Tours. Je načase bilancovať – hoci asi nie tak, ako by sme chceli…
Paris-Roubaix Femmes – víťazstvo Kopeckej bez tímovej podpory

Paris-Roubaix Femmes – víťazstvo Kopeckej bez tímovej podpory

Ženské preteky Paris-Roubaix napísali svoju iba štvrtú kapitolu, no už teraz sú to jedny z najprestížnejších pretekov cyklistického kalendára.
Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Novohrad. Človek očakáva rovinu a dostane kopce. Hoci som išiel do tohto regiónu so všakovakými očakávaniami, napokon bolo všetko akosi inak. Veď posúďte sami.
keyboard_arrow_up