SZC po najúspešnejšom roku rieši kauzu štadión

Delegáti sobotňajšej konferencie Slovenského zväzu cyklistiky (SZC) jednomyseľne označili konanie bývalého prezidenta Antona Tkáča a niekdajšieho člena výkonného výboru Petra Malíčka pri získaní a odpredaji cyklistického štadióna v roku 2006 ako podozrenie z podvodu. Na konferencii sa diskutovalo o súčasnom stave vecí okolo bývalého Národného cyklistického štadióna V. Ružičku.

Slovenský zväz cyklistiky sa stal v októbri 2006 majiteľom štadióna, ktorý získal za 45 miliónov vtedajších slovenských korún od Slovenského združenia telesnej kultúry. To vtedy uprednostnilo zväzovú ponuku, aj keď mohlo na odpredaji športoviska v lukratívnej zóne Tehelného poľa zarobiť oveľa viac. Už po pár dňoch však spoločnosť s ručením obmedzeným Slovenský zväz cyklistiky, o ktorej mnohí funkcionári nevedeli, predala firme WYNN štadión za 45,2 mil. Sk, o mesiac už patril stánok s pozemkami za vyše 240 miliónov Sk Strabagu Development. Keďže táto spoločnosť nemohla pozemky využiť na existujúci územný plán zóny, neskôr ich vymenila za lukratívnejšie parcely na Bôriku. Predaj štadióna zabezpečovali vtedajší prezident SZC Anton Tkáč a člen VV za dráhovú cyklistiku Peter Malíček, ktorý bol v tom čase aj konateľom spoločnosti WYNN. Obaja ubezpečovali verejnosť, že do dvoch rokov od predaja Strabagu sa postaví nový cyklistický štadión. Zostalo však iba pri sľuboch a cyklisti nemajú ani po ôsmich rokoch vyhovujúcu dráhu. V zmluve medzi SZC a WYNN je aj klauzula o tom, že v prípade nepostavenia nového velodrómu má spoločnosť zaplatiť pokutu 20 miliónov slovenských korún. V dokumente však nie je stanovený termín, do ktorého má byť štadión hotový.

Na základe záverov sobotňajšej konferencie má vedenie SZC zostaviť komisiu a v spolupráci s advokátskou kanceláriou uskutočniť rokovania so spoločnosťou Wynn, s. r. o. vo veci usporiadania zmluvného vzťahu pri predaji cyklistického štadióna. Zároveň má vymáhať dlhy od firmy WYNN právnou cestou - zmluvnú pokutu a celkovú sumu za odpredaj štadióna.

Slovenská cyklistika má za sebou najúspešnejší rok vo svojej histórii v ére samostatnosti. V tomto duchu sa delegátom vo svojej správe prihovoril aj prezident SZC Peter Privara. Veľké úspechy na medzinárodnom poli dosiahli predovšetkým Peter Sagan, Peter Velits, Tereza Medveďová a Tatiana Janíčková.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Najspotenejšie preteky - 1. virtuálne majstrovstvá Slovenska

Video: Najspotenejšie preteky - 1. virtuálne majstrovstvá Slovenska

Ako vyzerali preteky, čím boli náročnejšie oproti klasickým? Čo musí cyklista zvládnuť, aby sa stal majstrom krajiny v jazde na trenažéri?
O tohtoročných domácich majstrovských tituloch sa rozhodne posledný júnový víkend v Trnave

O tohtoročných domácich majstrovských tituloch sa rozhodne posledný júnový víkend v Trnave

Slovenský Rím sa stane dejiskom bojov o tituly majstrov Slovenskej i Českej republiky v cestnej cyklistike. Naživo tak budeme môcť vidieť a povzbudzovať víťazov etáp Tour de France a iných veľkých podujatí.
Titul majstra SR kategórie elite po tretíkrát vybojoval Marek Čanecký

Titul majstra SR kategórie elite po tretíkrát vybojoval Marek Čanecký

Majstrovský hattrick v časovke kategórie elite dnes vybojoval Marek Čanecký (Dukla Banská Bystrica).
keyboard_arrow_up