Peter Sagan druhý v Santa Barbare, vyhral špurt pelotónu

Víťazom 5. etapy cyklistických pretekov Okolo Kalifornie sa stal po sólojazde v závere Američan Taylor Phinney z tímu BMC Racing. Slovák Peter Sagan zo zoskupenia Cannondale vyhral špurt pelotónu a v etape obsadil s odstupom 12 sekúnd 2. miesto. Vďaka tomu sa posunul na čelo bodovacej súťaže a do piatkovej 6. etapy si oblečenie zelené tričko.

Relatívne dobre špurtoval aj Martin Velits (Omega - Pharma Quick-Step), ktorý obsadil 12. priečku. Žlté tričko lídra pretekov si bez problémov udržal Brit Bradley Wiggins (Sky). Pred druhým v celkovom poradí, Austrálčanom Rohanom Dennisom, má naďalej náskok 28 sekúnd.

Finish Petra Sagana od 1:20min


Piata etapa mala štart v Pismo Beach a po 173,8 km vrcholila v letovisku Santa Barbara. Víťazný Phinney zaútočil v zjazde z horskej prémie na San Marcos Pass približne 25 km pred cieľom. Vzápätí osvedčil svoje časovkárske kvality, keď si vypracoval až 40-sekundový náskok. Pelotón na čele s jazdcami tímov Cannondale a Orica GreenEdge sa ho snažil dostihnúť, ale nevyšlo to. Phinney mal v cieli náskok 12 sekúnd pred Saganom a Gossom a veľkú radosť z etapového triumfu.

"Je to pre mňa veľké víťazstvo pred domácimi divákmi. Som z Colorada, ale v Santa Barbare som strávil nejaký čas a trasu tejto etapy absolvoval veľakrát. Nebol som si celkom istý tým, že to vyjde, ale keď som mal 5 km pred cieľom k dobru 30 sekúnd, už som veril," povedal Phinney podľa cyclingnews.com.

Výsledky - cyklistické preteky Okolo Kalifornie:
5. etapa (Pismo Beach - Santa Barbara, 173,8 km): 1. Taylor Phinney (USA) BMC Racing Team 3:59:33 h, 2. Peter Sagan (SR) Cannondale +12, 3. Matthew Harley Goss (Aus.) Orica GreenEdge, 4. Jasper Stuyven (Bel.) Trek Factory Racing, 5. Kiel Reijnen (USA) UnitedHealthcare Professional Cycling Team, 6. Lawson Craddock (USA) Team Giant-Shimano - všetci +12,... 12. Martin Velits (SR) Omega Pharma - Quick-Step +12

Poradie po 5. etape: 1. Bradley Wiggins (V. Brit.) Team Sky 17:53:36 h, 2. Rohan Dennis (Aus.) Garmin Sharp +28, 3. Tiago Machado (Portug.) Team NetApp Endura +1:09, 4. Lawson Craddock (USA) Team Giant-Shimano +1:25, 5. Adam Yates (GBr) Orica GreenEdge +2:14, 6. Peter Stetina (USA) BMC Racing +2:28,...54. Peter Sagan (SR) Cannondale +21:01,...62. Martin Velits (SR) Omega Pharma - Quick-Step +23:38
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up