Zdroj: Dominik Kiss, zdroj: http://bikeboard.at/Board/Bildbericht-KitzAlpBike-Teil-2-th198861

Janka Števková a Michal Lami sa stali v nedeľu celkovými víťazmi rakúskej MLA (Mountainbike Liga Austria) v najprestížnejších kategóriách Ženy Elite a Muži Elite.

Janka Števková mala v nedeľu na pretekoch KitzAlpBike MTB XCO kategórie UCI C1 v rakúskom Kirchbergu veľkú smolu. V 2. kole, keď jazdila na 2. mieste, dostala defekt ďaleko od depa. Dlhým behom a výmenou kolesa výrazne stratila. Nakoniec skončila na 5. mieste zo 14 pretekárok z 8 krajín. Aj toto umiestnenie spolu s výsledkami z predošlých kôl jej stačilo na celkové prvenstvo.

Napriek chybe usporiadateľa, ktorý „zabudol“ volať Michala na štart ako 3. v poradí podľa jeho postavenia v UCI rebríčku, obsadil Michal Lami v Kirchbergu 3. miesto z 58 štartujúcich z 13 krajín. V úvodnom z 9 kôl sa pohyboval okolo 20. miesta, v priebehu pretekov si pozíciu postupne vylepšoval. Posledné tri kolá sťahoval stratu na vedúcich pretekárov, ale dostihnúť sa mu ich už nepodarilo. Za víťazom Ondrejom Cinkom zaostal 58 sekúnd a za 2. pretekárom v poradí, ktorým bol tímový kolega českého reprezentanta z Multivan Merida Biking Team, Rudi van Houts, 27 sekúnd. Najväčší Michalov súper v boji o celkové prvenstvo, rakúsky pretekár Karl Markt, skončil hlboko v poli porazených. Náš reprezentant si tak s prehľadom udržal 1. miesto v celkovom poradí, na ktoré sa dostal po minulotýždňovom víťazstve vo Windhaagu.

[Foto na úvode: Dominik Kiss, zdroj: http://bikeboard.at/Board/Bildbericht-KitzAlpBike-Teil-2-th198861]

report_problem Našiel si v texte chybu?
Lamiova 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Horská cyklistika sa delí na viacero disciplín – od bežného lesného/asfaltového jazdenia do kopcov až po extrémne náročné zjazdy. Ktoré disciplíny poznáme a ako sa volajú?
Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
keyboard_arrow_up