Cyklohotel Urbanov Vrch

Ak si plánujete niekoľkodňový cyklovýlet a hľadáte k nemu vhodné ubytovanie, máme pre vás výborný tip – cyklohotel Urbanov Vrch. Ubytovacie zariadenie sa nachádza len 9km od Brezna v známom stredisku turistického ruchu Čierny Balog. Okolie strediska ponúka naozaj široké možnosti využitia. Pre športovo založených bohatá sieť značených cyklotrás, pešia turistika, paraglajding, prípadne zjazd na bicykloch. Z pasívneho oddychu je vhodné spomenúť miestne atrakcie ako známa Čiernohronská železnica, Lesnícky skanzem alebo návšteva Dobročského pralesa.

Ubytovanie – apartmány s miestnosťou na uschovanie bicyklov

V penzióne pod Urbanovým vrchom vás radi ubytujú v štýlových apartmánoch. Každý apartmán je mezonetového typu, na poschodí sa nachádzajú tri 3-lôžkové izby a na prízemí je kuchyňa s veľkou obývacou miestnosťou a miestnosťou na uschovanie bicyklov, prípadne lyží. Každá izba má vlastné sociálne zariadenie a veľké francúzske dvere s nádherným výhľadom. K dispozícii sú aj 2-lôžkové izby s možnosťou prístelky. Celková kapacita je teda 43 lôžok + 8 prístelok. Celý areál ubytovacieho zariadenia sa nachádza na konci slepej ulice, čo určite ocenia rodičia, keďže deti sa tu môžu bezpečne hrať a naháňať.

Súťaž s cyklohotelom Urbanov Vrch o víkendový pobyt pre 2 osoby.

Cyklohotel Urbanov Vrch

Stravovanie s výbornou domácou štrúdľou

Po celodennom náročnom cyklovýlete si môžete vychutnať tradičnú slovenskú kuchyňu za prijateľnú cenu, buď v kolibe s nádychom minulosti a vôňou dreva pri praskajúcom ohni, alebo na krytej terase. Za spomenutie stojí ochutnanie výbornej domácej štrúdle, prípadne grilovaných špecialít. Stretnete sa tu s plnohodnotným servisom nielen pre ubytovaných hostí, o ktorý sa postará príjemný personál.

Strúdľa

Výhody cyklohotela pre cyklistu

Penzión Urbanov vrch vám ponúkne možnosť uskladnenia bicyklov priamo v apartmánoch. Personál je pripravený pomôcť vám pri výbere cyklotrasy podľa požadovanej náročnosti, prípadne iných kritérií. K dispozícii sú veľmi dobre značené lokálne cyklomapy a GPS dáta. V prípade potreby vám zabezpečia cyklosprievodcu alebo technický doprovod. Priamo v objekte ubytovacieho zariadenia máte možnosť umytia bicyklov a zapožičania základného servisného náradia. Čo je veľké plus - dokážu zabezpečiť aj transport na vami určené miesto spolu s bicyklami, čo sa niekedy môže naozaj hodiť. Ak náhodou prídete bez bicyklov, nie je to žiadny problém. Po dohode vám ich vedia zapožičať.

Okolie penziónu ako stvorené pre cyklistiku

V okolí penziónu nájdete množstvo oficiálne značených cyklotrás, Stačí si len vybrať ten správny okruh. Ak niečo ľahšie, odporúčame niektorú variantu z bohatej siete lesných asfaltiek, ktoré sú vhodné aj na rodinné výlety s deťmi. Ak hľadáte niečo náročnejšie, množstvo lesných zvážnic, prípadne hrebeňových chodníčkov bude to pravé. V oblasti Veporských vrchov, Poľany, Muránskej planiny sa dá motať týždne a aj tak vždy objavíte niečo nové. Chodníčky vinúce sa horskými lúkami, dych vyrážajúce výhľady, romantické chalúpky na lazoch Horehronia sú balzamom na dušu každého návštevníka. Ak potrebujete trošku zmierniť tempo, jazda na historickom vláčiku, či návšteva lesníckeho skanzenu vo Vydrove alebo Dobročského pralesa sú to pravé orechové.

Tip na cyklotrasy z okolia:

Na biku

Kontaktné údaje, rezervácia a ceny

Cyklohotel Urbanov Vrch sa nachádza v Čiernom Balogu, časť Medveďovo, asi 9km od Brezna. Všetky kontaktné údaje ako aj bližšie informácie o ubytovacom zariadení nájdete na http://www.urbanovvrch.sk. Rezervovať pobyt môžete telefonicky na +421 915 690 757 alebo mailom na info@skiciernybalog.sk.

Cenník ubytovanie na tohtoročnú letnú sezónu je (v cene zahrnutý aj rekreačný poplatok):
  • 12eur osoba / noc – Veľká koliba
  • 15eur osoba / noc – Apartmán (od 90eur za celý apartmán)

Príplatok za stravovanie:
  • 2eur raňajky
  • 6eur polpenzia
  • 11eur plná penzia

Cyklohotel Urbanov Vrch

Názor MTBiker.sk

Časť redakcie MTBiker otestovala služby v penzióne na vlastnej koži a môže ich naozaj len odporúčať. Ocenili sme hlavne to, že bicykle sme mali pri sebe v apartmáne, takže sme sa o ne nemuseli obávať. Personál nám bol naozaj nápomocný pri každodennom plánovaní cyklotrás. Poskytnutá cyklomapa okolia nám pomohla v teréne na nejednom mieste. Jedlo bolo na 1* a každému bikerovi, ktorý ich navštívi odporúčame ochutnať domácu štrudľu. Určite tento cyklohotel v blízkej dobe opäť navštívime, pretože ciest na jazdenie a trasovanie je tam neskutočne veľa a o nádhernom prostredí ani nehovoriac.

Hrajte o pobyt v cyklohoteli

Stačí ak sa zapojíte do súťaže, ktorá prebieha na MTBiker v termíne od 31.7 2014 do 15.8 2014 a budete zaradení o možnosť vyhrať pobyt v Cyklohoteli Urbanov vrch. Výhra: víkendový pobyt (2 noci v apartmáne) pre 2 osoby!
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Tip na výlet: Krížom-krážom Južným Tirolskom

Tip na výlet: Krížom-krážom Južným Tirolskom

Poďte sa so mnou pozrieť na našu minuloročnú dovolenku, ktorá možno poslúži ako motivácia či inšpirácia do práve rozbiehajúcej sa sezóny.
Vrchy, hrady a iné zákutia regiónu Šariš – 3. časť

Vrchy, hrady a iné zákutia regiónu Šariš – 3. časť

Po dlhšej dobe tu máme tretiu časť môjho seriálu, v ktorej sa zameriam na menej navštevované pohorie Bachureň.
Peru - prechod cez bikepackingový klenot (3. časť)

Peru - prechod cez bikepackingový klenot (3. časť)

Posledná časť príbehu o prechode cez peruánsku divočinu, ktorý sa odohráva vysoko nad hladinou mora.
keyboard_arrow_up