Slováci stále so šancou na účasť dvoch mužov na olympijských hrách v Brazílii

Podľa postavenia Slovenska v najnovšom olympijskom rebríčku krajín by Slovensko mohlo vyslať do Rio de Janeiro až dvoch mužov v MTB XCO. Po dvoch olympiádach v Pekingu a v Londýne, kde sme nášho zástupcu v mužskej kategórii nemali, je situácia oveľa optimistickejšia.

Kvalifikácia na OH 2016 začala v máji 2014 a potrvá do mája 2016. Do rebríčka sa počítajú výsledky troch najlepších pretekárov z každej krajiny a štafety na majstrovstvách sveta. Počet účastníkov z jednotlivých krajín závisí od umiestnenia krajiny. Prvých 5 krajín môže vyslať na OH troch mužov, ďalších 8 krajín dvoch a krajiny na 14.-24. mieste jedného pretekára. Zvyšných 8 miest do celkového počtu 50 pretekárov z 32 krajín doplnia pretekári z dvojice najúspešnejších krajín na kontinentálnych majstrovstvách Afriky, Ameriky, Ázie a Oceánie.

Za Slovensko do rebríčka bodujú Michal Lami, Martin Haring a František Lami, ktorý ešte aj budúci rok patrí do kategórie muži do 23 rokov. Títo pretekári dosiahli v sezóne 2014 spolu 4 víťazstvá v pretekoch kategórie UCI C1, 4 v kategórii UCI C2 a jedno v kategórii UCI C3. Michal Lami je aktuálne na 23. mieste v individuálnom rankingu UCI, Haringovi patrí 91. miesto a Frantisek Lami je na 190. mieste.

Naši reprezentanti sa pokúsia svoje 13. miesto v olympijskom rebríčku krajín ešte posilniť a prípadne aj vylepšiť na etapových pretekoch kategórie UCI S2 v Malajzii, kam vďaka podpore Shoppie.sk odlietajú už v stredu 8. októbra. Najskôr sa 11.10. zúčastnia na maratóne zaradenom do UCI MTB Marathon Series a od 13. do 18. októbra ich čaká 6 náročných etáp v ťažkých podmienkach a silnej medzinárodnej konkurencii.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Rozhovor: Kristína Madarásová - bojovníčka na trati, v ringu aj v živote

Rozhovor: Kristína Madarásová - bojovníčka na trati, v ringu aj v živote

BMX. Väčšina z nás si vybaví detstvo a prvý bicykel. Pritom sa na nich súťaží aj na olympijských hrách. A my na Slovensku máme skutočnú šampiónku práve v tejto disciplíne.
Rozhovor: Lukáš Kubiš priamo z Olympiády v Tokiu - príprava, pocity a sny

Rozhovor: Lukáš Kubiš priamo z Olympiády v Tokiu - príprava, pocity a sny

Ako sa Lukáš pripravoval na olympiádu, čo bicykel a strava pred takto významnými pretekmi? Ako veľmi iná je táto olympiáda? Čo robiť, keď chce mladý pretekár dokázať to, čo Lukáš?
Slovensko nominovalo na ME v cyklokrose 11 pretekárov, ďalší sa predstavia v kategóriách masters

Slovensko nominovalo na ME v cyklokrose 11 pretekárov, ďalší sa predstavia v kategóriách masters

Už nastávajúci víkend otvorí talianske Silvelle svoje brány najlepším európskym cyklokrosárom.
keyboard_arrow_up