Zdroj: FB: Velits Brothers

Prestížny dúhový dres majstra sveta si počas roka 2014 obliekli na seba cestný cyklista Peter Velits a cyklotrialistka Tatiana Janíčková. Velits ho mal štvrtýkrát v kariére, ako prvý muž v histórii po tretí raz za triumf v tímovej časovke. "Sezónu 2014 som zakončil s dobrými pocitmi a už sa teším na ďalšiu," hovrí Peter Velits.

"Vyšiel mi môj prvý vrchol ročníka: preteky Paríž - Nice. Dostal som sa do tímu na Tour de France, kde som mal svoje úlohy a každý v tíme podal dobrý výkon. Bol by som radšej, ak by sa mi podaril lepší výsledok na Tour, ale celkový pocit z nej som mal dobrý. Odviedli sme super prácu, tím skvele fungoval. Záver sezóny bol jasný, chcel som sa čo najlepšie pripraviť na časovku tímov. Som rád, že to opäť vyšlo. Mal som extramotiváciu, aby som získal titul tretíkrát a po dvoch tituloch s Omegou premiérovo s BMC,“ zhodnotil rok 2014 Peter Velits.

Dvadsaťdeväťročný Púchovčan pokračuje v tíme BMC aj v sezóne 2015. Zatiaľ nemá od vedenia družstva určený súťažný plán. "Preberieme to až na decembrovom sústredení. Možno by som začal v Austrálii, ale skôr by sa môj plán mal vyvíjať podobne ako tento rok, teda Paríž - Nice, Tour de France a majstrovstvá sveta. Všetko však bude závisieť od zdravotného stavu," vyjadril sa Peter Velits.

Rodeného Bratislavčana čaká s dvojčaťom Martinom v najbližších týždňoch spoločná dovolenka v USA na sever od Los Angeles. Spoja ju aj s úvodným sústredením, v jej závere už budú trénovať a pripravovať sa na novú sezónu. "Tento rok sa s tímom stretneme opäť na sústredení v decembri. Nečaká nás však žiaden teambuilding ako v iných družstvách. Prvých pár dní bude voľnejších, aby sme sa spoznali s novými jazdcami," priznal Peter Velits.

Peter Velits po 5. etape Tour de Pologne 2014, Štrbske Pleso



Cyklotrialistka Tatiana Janíčková je momentálne svetovou jednotkou. V roku 2014 sa jej podarilo získať unikátnu trojkorunu, keď sa stala majsterkou sveta, Európy i víťazkou Svetového pohára. Janíčková súťažila v roku 2014 na vlastné riziko, keďže má dlhodobé zdravotné problémy a nedávno sa podrobila operácii predného krížneho väzu kolena. "Jej zdravotný stav nebol ideálny. Problémy má od februára, lekári jej ani neodporučili začať sezónu. Získať úspechy v tomto stave je obdivuhodný výkon," uviedol tréner Tatiany Janíčkovej Peter Barták.

[Foto na úvode: FB: Velits Brothers]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Video: Martin Velits - svetové prvenstvo oblečenia Isadore

Ako ťažké je pre profesionálneho cyklistu rozbiehať vlastnú firmu, čo bol po oblečení druhý najlepší nápad na podnikanie a prečo vyzerá oblečenie Isadore, ako vyzerá?
Pozvánka: Si z IT brandže a máš chuť si poriadne zašprintovať zoči voči súperom? PR článok

Pozvánka: Si z IT brandže a máš chuť si poriadne zašprintovať zoči voči súperom?

Koncom septembra je pripravené zaujímavé podujatie s originálnym konceptom, kde môžete preveriť svoje šprintérske schopnosti ale hlavne sa dobre zabaviť.
Peter Velits ukončil svoju kariéru

Peter Velits ukončil svoju kariéru

Jeden z najlepších slovenských cyklistov ostatných rokov a trojnásobný majster sveta v tímovej časovke Peter Velits zanechal vo veku 31 rokov kariéru profesionálneho športovca.
keyboard_arrow_up