Peter Sagan sa nepresadil na Strade Bianche, Juraj Sagan nedokončil

Peter Sagan sa nepresadil v sobotňajšom prvom štarte na európskom kontinente v sezóne 2015. Na pretekoch Strade Bianche v Toskánsku zaostal za najlepšími a nebojoval o prvenstvo. Počas pretekov sa pokúsil atakovať na krátkom kopci, ale jeho nástup zachytili Zdeněk Štybar a Alejandro Valverde a pelotón neskôr skupinu pohltil.

Sagan na posledných 25 km už nestíhal tempu najlepších. Dvadsaťpäťročný jazdec tímu Tinkoff-Saxo nezlepšil druhé miesta na Strade Bianche z ostatných dvoch rokov. Napokon skončil Peter Sagan na 31. mieste s odstupom 5:13 min na víťaza. Jeho brat Juraj nedokončil.



Zdroj fotografií: http://www.tinkoffsaxo.com/news/tinkoff-saxo-sees-strade-bianche-valuable-preparation-ahead-cobbled-classics/

2015 Strade Bianche - hlavné momenty



V závere sa z víťazstva na Bielych cestách tešil Čech Zdeněk Štybar, ktorý zabezpečil pre tím Etixx - Quick-Step obhajobu prvenstva. Vlani sa tešil Michal Kwiatkowski. Štybar mal v cieli náskok 2 sekúnd pred Belgičanom Gregom van Avermaetom, tretí skončil Španiel Alejandro Valverde.

Výsledky - sobota


Strade Bianche (San Gimignano - Siena, 197 km)

1. Zdeněk Štybar (ČR) Etixx - Quick-Step 5:22:13 h, 2. Greg van Avermaet (Belg.) BMC +2 s, 3. Alejandro Valverde (Šp.) Movistar +18, 4. Sep Vanmarcke (Belg.) Lotto - Jumbo +46, 5. Diego Rosa (Tal.) Astana +56, 6. Oscar Gatto (Tal.) Androni Giocattoli +59, ... 31. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo +5:13 min, Juraj Sagan (SR) Tinkoff-Saxo nedokončil
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Cyklokros – najkomplexnejšia disciplína vo svete cyklistiky?

Cyklokros – najkomplexnejšia disciplína vo svete cyklistiky?

Blato. Sneh. Piesok. Hlina. Toto všetko na maximálne 33 mm plášťoch. Vitajte v cyklokrose.
Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Ostrov Elba – malý/veľký (nielen) cyklistický raj – 3. časť

Ostrov Elba – malý/veľký (nielen) cyklistický raj – 3. časť

Ak niečo zrelo ako víno, tak to bol tento článok. Keď som pred dvomi rokmi dopísal druhú časť, vôbec som nepočítal s tým, že trilógiu dokončím až dnes.
keyboard_arrow_up