Peter Sagan sa po 261 dňoch dočkal víťazstva a bol najlepším jazdcom v 6. etape na Tirreno - Adriatico

Peter Sagan sa po 261 dňoch dočkal víťazstva a bol najlepším jazdcom v 6. etape na Tirreno - Adriatico

Dvadsaťpäťročný úradujúci majster SR sa tešil prvýkrát v sezóne i v drese tímu Tinkoff-Saxo. Sagan sa presadil v dlhej cieľovej rovinke zmoknutej etapy pred Nemcom Geraldom Ciolekom a Belgičanom Jensom Debusscherem. Žilinčan si skvele načasoval záverečný špurt a potvrdil pozíciu vedúceho muža bodovacej súťaže na pretekoch Tirreno - Adriatico.

Finiš


Trojnásobný držiteľ zeleného dresu pre najlepšieho v bodovacej súťaži Tour de France sa pred pondelkom naposledy tešil z úspechu v rámci slovenského šampionátu v júni v Slavkove pri Brne. Odvtedy do triumfu v Porte Sant´Elpidiu sa dostal 23-krát do najlepšej päťky výsledkovej listiny. Na Tour de France bol počas prvých siedmich dní vždy v top 5, ale ani raz nevyhral. Na Vuelte bol druhý, tretí či štvrtý a nepodarilo sa mu uspieť ani na majstrovstvách sveta.

Sagan v cieli


"Fakt som vyhral po deviatich mesiacoch?" ironicky sa spýtal Sagan v rámci rozhovoru pre RAI Sport a dodal: "Samozrejme, že som veľmi šťastný. Musím poďakovať celému tímu, odviedol skvelú prácu. Dúfam, že sa tým mňa začína nové obdobie úspechov. Či sa to prejaví už na Miláno - San Remo? Nechajme sa prekvapiť."

Modrý dres vedúceho muža Tirreno - Adriatico si udržal naďalej kolumbijský cyklista Nairo Quintana z tímu Movistar. Pred záverečnou časovkou má pred Baukem Mollemom náskok 39 sekúnd, tretí Rigoberto Urán stráca 48 sekúnd.

Výsledky - cyklistické preteky Tirreno - Adriatico


6. etapa (Rieti - Porto Sant´Elpidio, 210 km): 1. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo 5:04:13 h, 2. Gerald Ciolek (Nem.) MTN - Qhubeka, 3. Jens Debusschere (Belg.) Lotto Soudal, 4. Magnus Cort Nielsen (Dán.) Orica GreenEdge, 5. Maximiliano Richeze (Arg.) Lampre-Merida, 6. Edvald Boasson Hagen (Nór.) MTN - Qhubeka všetci čas ako víťaz

Poradie po 6. etape: 1. Nairo Quintana (Kol.) Movistar 24:58:58 h, 2. Bauke Mollema (Hol.) Trek Factory +39 s, 3. Rigoberto Urán (Kol.) Etixx - Quick-Step +48, 4. Thibaut Pinot (Fr.) FDJ +57, 5. Alberto Contador (Šp.) Tinkoff-Saxo +1:03 min, 6. Adam Yates (V. Brit.) Orica-GreenEdge 1:04
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up