Tip na výlet: Veľká Javorina - Parádny výjazd za západom slnka

Začínam v Starej Turej, kde sa dá dobre zaparkovať auto a na vrchol Veľkej Javoriny je to iba približne 13 km. Cestou je dobrý asfalt a množstvo výhľadov, takže ak sa chcete kochať prírodou, príležitostí budete mať viacero. Výjazd som absolvoval v rámci testovania žiletky ROAD RACING 1300 od Rock Machine s elektronickým radením Shimano Ultegra 6870 Di2 2x11.

Značenie až na vrchol je prehľadné a už z centra Starej Turej ukazujú správnu cestu. Pár metrov za mestečkom sa objavia prvé výhľady na krajinu a vidieť aj vrchol Veľkej Javoriny (kopec s vysielačom).





Po chvíľke ide cesta do lesa, začne sa kľukatiť a ostrejšie dvíhať a stúpanie dosiahne miestami až 14%. Stúpanie však má aj svoju výhodu, pretože na vrchol sa dostanete raz dva . Ponáhľam sa na západ slnka, ale časté zastavovanie kvôli fotografovaniu mi veľmi neprospieva a nohy nejdú až tak dobre.




Na pár miestach sa dá vyskúšať aj maximálka .


Ani to dlho netrvalo a už som pri parkovisku, kde je vidieť vrchol a chatu v ktorej sa dá kúpiť niečo pod zub aj na pitie. Chata je pekne zrekonštruovaná a dá sa v nej aj nocovať.


ROAD RACING 1300 od Rock Machine

Pohodlné elektrické radenie Shimano Ultegra 6870 Di2, karbónový rám a cena okolo €2500. Viac o žiletke na http://www.rockmachine.sk/kolekcia/road-racing-1300/. Celý test bude uverejnený začiatkom septembra.



Na vrchole s výhľadom na západ slnka smerom na Česko. Jednoducho paráda!



Mapa


Online mapa a GPX na http://www.mtbiker.sk/vyjazdy/145639/slavo-vyjazd-na-velku-javorinu-zo-mtb-sucho-26km-1h-705m.html
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Novohrad. Človek očakáva rovinu a dostane kopce. Hoci som išiel do tohto regiónu so všakovakými očakávaniami, napokon bolo všetko akosi inak. Veď posúďte sami.
Okolo slovenských regiónov: Dolná Nitra - náročná, no pekná rozohrievačka

Okolo slovenských regiónov: Dolná Nitra - náročná, no pekná rozohrievačka

Po krásnej a kopcovitej Hornej Nitre som bol zvedavý, ako jej bude sekundovať jej južný „súrodenec". Ako táto malá porovnávačka teda dopadla?
Tip na výlet: Je vám zima? Poďte sa zohriať na horúce Lanzarote

Tip na výlet: Je vám zima? Poďte sa zohriať na horúce Lanzarote

Dramatické scenérie, sopečná krajina, horúce slnko a svižný vietor. Cyklodovolenka na Lanzarote je ideálnym útekom do tepla počas chladných zimných mesiacov.
keyboard_arrow_up