Test: Blatník SKS Germany Flap Guard na odletujúce blato, kamienky, vodu aj sneh

Test: Blatník SKS Germany Flap Guard na odletujúce blato, kamienky, vodu aj sneh

Nakoľko som nadšencom jazdenia v blate, dostal som možnosť ho otestovať a tým vám priblížiť, v čom je Flap Guard užitočný. O tom, ako sa s ním jazdilo v teréne a na koľko bol účinný, podrobnejšie opíšem na nasledujúcich riadkoch.

SKS Germany - nemecká kvalita s tradíciou

Nemecká firma, ktorú založil Karl Scheffer-Klute v roku 1921, začala vyrábať záclonové tyče. Spoločnosť neskôr prevzal jeho syn Wilhelm Blome. V roku 1932 prišiel s nápadom vyrábať pumpy. Prvý model bol veľmi úspešný a Wilhelm rýchlo začal sériovú výrobu. Rozhodujúci prelom prišiel v roku 1950, keď bola zavedená výroba hustilky pneumatík z plastu. V roku 1959 už Wilhelm Blome jr. vstúpil do rodinného podniku. Scéna bola pripravená pre ďalší rast v roku 1983, keď sa začala výroba blatníkov. Od roku 1990 bola SKS schopná dodávať originálne náhradné diely bicyklov do 90 krajín po celom svete. SKS je jedným z popredných výrobcov kvalitných doplnkov pre medzinárodný konkurenčný cyklistický segment.


Tvar vhodný dopredu aj dozadu

Vďaka jeho predĺženému tvaru, plní funkciu "čistej tváre" na rozdiel od iných blatníkov. Blatník je vyrobený z mäkkého materiálu, ktorý sa zmestí na všetky 26", 27,5" a 29" vidlice, okrem vidlice Lefty. Taktiež je vhodný pre montáž na zadnú stavbu bicykla. K dispozícii je len v jednej farbe, a to čiernej. Balenie obsahuje blatník, sťahovacie pásky a návod, ako správne uchytiť blatník. Montáž je veľmi jednoduchá. Blatník som mal namontovaný na vidlici za necelých 5 minút, horšie to bolo s uchytením blatníka na zadnej stavbe bicykla, pretože som musel upraviť diery na uchytenie (ale to záleží od špecifickej zadnej stavby). Testovaný bol konkrétne na vidlici FOX 36 Van a ráme Canyon Torque. Cena blatníka je 9,99 €, dĺžka 317 mm a váži 45 g.


Dojmy z jazdenia

Testovanie prebiehalo počas upršaných dní na lokálnych tratiach v okolí Holíča. Môj bicykel (Biky fóristov: Danny_biker a jeho Canyon Torque FRX 8.0) zažíval bahenný kúpeľ, no ja som sa ho nedočkal, pretože po celú dobu jazdenia som mal čistý výhľad. Vyskúšať blatník na snehu sa mi bohužiaľ nepodarilo, lebo počasie stále protestuje. Dojmy z jazdy po snehu budú doplnené do tohto testu počas zimy, keď nasneží aj na Záhorí .


Blatník pri zjazdoch a aj výjazdoch drží na svojom mieste a blato nefŕka do tváre. Ak sa vám podarí spadnúť, nezúfajte, blatník toho vydrží veľa. Je pružný, ohybný, nezlomiteľný – vyzerá to tak, že vydrží večne . Som naozaj prekvapený, ako obyčajný kúsok plastu dokáže byť užitočný za nepriaznivých podmienok. Ochráni nielen vašu tvár pred blatom a vodou, ale aj vnútorné nohy vidlice, tlmič a predĺži životnosť gufier.

Odletujúce kamienky alebo časti blata spod predného kolesa sú nepríjemná vec, preto ak nenosíte okuliare, rozhodne by som blatník nechal na vidlici, aby plnil svoj účel. Zamedzí sa aj poškodeniu vnútorných nôh vidlice proti oškretiu.

Plusy


  • kompatibilita
  • účinnosť
  • pevnosť

Mínus

  • tvar (možno sa nebude páčiť každému)


Oplatí sa jazdenie s týmto blatníkom?

Radi jazdíte cez jeseň alebo zimu, keď je neprajné počasie? Ak áno, tak by som vám chcel odporučiť tento blatník Flap Guard, ktorý by mal byť súčasťou vášho bicykla. Cena 9,90 € je podľa mňa primeraná kvalite, prevedeniu a funkčnosti. Váhovo nepatrí medzi najľahšie blatníky tohto typu, ale celkovo tých 45 gramov nie je poznať. Ak máte radi jazdenie počas zimných mesiacov, ale prekáža vám odletujúce blato, kamienky a voda, nezúfajte, všetko za vás vyrieši blatníček Flap Guard od SKS Germany.

Viac informácií na www.sks-germany.com/produkte/flap-guard.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
danny_biker 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Test: VAUDE Moab Rain – kombo do poriadneho blata

Test: VAUDE Moab Rain – kombo do poriadneho blata

Keď prší a je blato, vtedy sa samozrejme (NE)jazdí. Sú 2 typy cyklistov – tí, ktorí prečítajú vetu s predponou NE a tí, ktorí predponu NE vynechajú. A oblečenie hrá pri výbere veľkú úlohu.
Test: Zateplené krátke nohavice s vreckami – moje splnené prianie

Test: Zateplené krátke nohavice s vreckami – moje splnené prianie

Značka Castelli mi v rámci kolekcie Unlimited opäť splnila jedno želanie. A myslím, že táto časť výbavy môže byť to najuniverzálnejšie riešenie pre rôzne podmienky aj vo vašom šatníku. Prečo?
Test: Kärcher OC3 Foldable – keď je niečo malé aj veľké súčasne

Test: Kärcher OC3 Foldable – keď je niečo malé aj veľké súčasne

Máte radi kompaktné a pritom funkčné veci? Aj vo svete čistenia bicyklov sa nájdu zaujímavé riešenia, pričom ako vždy platí, že všetko má svoje výhody aj nevýhody.
keyboard_arrow_up