Reportáž: DownMall Tour Bratislava - atmosféra, ktorú sa oplatilo zažiť

Čím lepším začať sezónu ako super akciou v nákupnom stredisku. Samozrejme, nemyslíme akcie pre nákupných maniakov, ale poriadnu dávku adrenalínu v podobe pretekov v nákupnom stredisku v Bratislave, ktoré hostilo historicky prvý pretek série DownMall Tour na Slovensku.

Trať

V stiesnených podmienkach nákupného centra organizátori využili potenciál miesta na 100%.


Autori fotografií: adamoliva89, Dzejkob511 a Henry33.




V štyroch podlažiach bolo na jazdcov pripravených veľa prekážok. Hneď po štarte čakal jazdcov prejazd eskalátorom, nasledovala ľavotočivá zákruta, po ktorej bolo treba poriadne šliapnuť do pedálov, pretože nasledovala rovinka. Na rad prichádza prvý drop a následne veľký dirtový skok. Novinkou, ktorú bolo možné vidieť zatiaľ len v Bratislave, bol výšľap eskalátormi, ktorý preveril fyzickú pripravenosť pretekárov.


Po výšľape sa dostávame do záverečnej časti trate, ktorá je zakončená finálnym dropom.



Úderom 14. hodiny sa začali tréningy a bolo jasné, že každá chybička na trati bude znamenať veľkú časovú stratu v cieli. Trať bola vhodná najmä pre fourcrossarov a bikrosarov. Na štartovej listine nechýbal majster sveta a účastník olympijských hier Michal Prokop, alebo majster sveta vo 4X Tomáš Slavík a mnoho ďalších známych mien z 4X a zjazdových pretekov. Po tréningu nasledovali dve kvalifikačné kolá, ktoré rozhodli o Top 10 postupujúcich do záverečného finále. Prvé kvalifikačné kolo vyhral fourcrossar z južných Čiech - Jakub Říha, s časom 27,07 s, nasledovaný Mikim Nevrklou a Tomášom Slavíkom. V druhom kvalifikačnom súboji si poradie poprední jazdci vymenili, do finále z prvého miesta nastupoval Miki Nevrkla s časom 26,56 s, na druhom mieste skončil už zmieňovaný Jakub Říha, a na treťom mieste vymenil Tomáša Slavíka jeho menovec, rakúsky jazdec - Hannes Slavik. Takže bolo jasné, že finále bude naozaj veľké a časy sa budú zrýchľovať. Veľké, znamená naozaj veľké, štyri podlažia plné divákov, ktorí búrlivo podporujú všetkých jazdcov a nákupné stredisko sa pomaly začína otriasať v základoch. Toto je atmosféra, ktorá nejde úplne popísať, musíte to jednoducho zažiť.


Samostatné finále trvá necelých 20 minút. Na štarte je Tomáš Slavík, ktorý ide neskutočné bomby a v cieli to znamená najrýchlejší čas a Tomáš sa dostáva na 1. miesto. Ďalej štartuje jeho rakúsky menovec Hannes Slavík, ktorý predviedol ešte lepšiu jazdu a Tomáša zosadzuje z 1. miesta. Na štarte sa nachádzajú už len dvaja najrýchlejší jazdci z predchádzajúcich kôl, prvý štartuje Jakub Říha, ktorému trať naozaj sadla a čas je neuveriteľný, pod 26 sekúnd! Na trať vyráža posledný jazdec Miki Nevrkla, tiež predvádza solídnu jazdu, ale na prvého Jakuba Říhu to nestačí, Miki Nevrkla skončil na druhom mieste.

Poradie DownMall Tour, Bratislava (13.2. 2016)

  1. Jakub Říha
  2. Miki Nevrkla
  3. Hannes Slavík
  4. Tomáš Slavík

Medzi kvalifikačnými kolami bol pre divákov pripravený BMX a MTB freestyle contest. „Relativne bežné triky“ sa postupne nahradzovali šialenosťami. Videli sme radu backflipov, dokonca frontflip a veľa rôznych motaníc.










Výsledky BMX

  1. Vilibald Vitek
  2. David Janáč
  3. Michal Kovačovič
  4. Matej Kotona

Výsledky MTB

  1. Tomáš Zejda
  2. Tamás Márk Gargya
  3. Damjan Siřiski
  4. Patrik Gažo

report_problem Našiel si v texte chybu?
adamoliva89 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Karpatský Gravel Punk 2023 - slušná nakladačka od Isadore

Video: Karpatský Gravel Punk 2023 - slušná nakladačka od Isadore

Prečo je v názve punk? Lebo dopredu je určená len GPX trasa, povinné foto checkpointy, časový limit a sľúbená káva na Pezinskej Babe.
Reportáž: Karpatský Gravel Punk - preteky naprieč Malými Karpatmi

Reportáž: Karpatský Gravel Punk - preteky naprieč Malými Karpatmi

KGP - skratka, ktorá viac pripomína nejaké priemyselné družstvo ako krásne dobrodružné preteky. Karpatský gravel punk od Isadore, ktorý prekonal všetky moje očakávania.
Reportáž: Bajkula Bratislavské enduro - dôkaz, že enduro neupadá?

Reportáž: Bajkula Bratislavské enduro - dôkaz, že enduro neupadá?

Posledné kolo SPEN sa konalo 15. októbra v Malých Karpatoch. Po zrušenom predošlom kole, ktoré malo byť v Mýte pod Ďumbierom, si jazdci prišli zmerať sily práve na traily TBK v Bratislave.
keyboard_arrow_up