Na čom frčia Lamiovci?

Bratia Michal a František Lamiovci už niekoľko rokov zastávajú pozíciu lídrov slovenskej reprezentácie horskej cyklistiky v disciplíne cross-country. Tituly majstrov Slovenska a ocenenia Horských cyklistov roka zbierajú jeden za druhým a momentálne sa obaja uchádzajú o miesta na OH v Riu 2016. Viac o olympijskej kvalifikácii sa môžete dozvedieť v ich článku (Ako je to s kvalifikáciou na OH?).

V príprave rozhodujú detaily

Každý športovec s akými-takými ambíciami dospeje do štádia, keď si uvedomí, že výkonnosť nie je len o kvalitnom tréningu, ale takmer rovnako dôležitý je výber paliva a jeho správne načasovanie. Začne si jednoducho dávať pozor na to, čo dá do úst. "O výživu sme sa začali zaujímať paradoxne dosť neskoro. Dostať sa do širšej svetovej špičky neznamená iba drinu na tréningu, rozhodujú detaily v technike, psychike, regenerácii. A práve tá sa u neskúsených športovcov častokrát podceňuje," načrtáva starší z bratov Michal svoj prístup k výžive.

"Ako sa vraví: sme to, čo jeme a pre športovcov to platí niekoľkonásobne. Obnova svalového glykogénu počas tréningu a po ňom ovplyvňuje nasledujúce výkony. Cross-country je silovo-vytrvalostná disciplína, rozhodujúce momenty pretekov sa odohrávajú v anaeróbnom pásme, to znamená, že telo pracuje výhradne na cukry. Nízkosacharidové, ketogénne a podobné diéty preto nechajme maratóncom a ultravytrvalcom a keď chcete bežať, bicyklovať alebo aj plávať rýchlejšie, nezabudnite si na tréning pribaliť aj nejakú tú tyčinku." doplňuje František.

Prečo MARVA?

Lebo rozhoduje kvalita. Jasno v tom majú aj Lamiovci: "K tyčinkám MARVA sme sa dostali ako inak na športovej akcii. Stačila jedna propagačná tyčinka v taške so štartovým číslom a ešte v ten istý týždeň sme posielali prvú objednávku. Skúšali sme všetky možné tyčinky od rôznych výrobcov športovej výživy, ale slovo umelý sa v zložení vždy objavovalo až príliš často. Cena týchto super power tyčiniek je väčšinou aj vyššia. Tyčinky z Lidlu, či horalky tiež neposkytujú práve to, čo vrcholový tréning vyžaduje – kvalitu. Dospeli sme aj do štádia, že sme si tyčinky na tréning piekli doma sami. Zaberalo nám to však príliš veľa času a výsledok za to častokrát ani nestál. Rozhodli sme sa preto nechať túto časť prípravy na odborníka a osloviť Maťa Vargu s návrhom na spoluprácu."


© http://www.julianaphoto.sk

No kvalita v zložení nie je jediné, čo si najúspešnejší košickí cyklisti pochvaľujú: "Rozhodne nepatríme medzi ľudí, ktorí za potravinami vidia iba čísla. Chuť je pre nás dôležitá a je tiež dôvodom, prečo sme sa rozhodli pre MARVU. Müsli tyčinka nielen na tréningu, ale aj s ovocím na desiatu či olovrant, je rozumné riešenie pre maškrtných, teda aj pre nás . Veríme, že s výsledkom sú spokojné obe strany a v batožine do Ria nebudú isto chýbať müsli ani raw tyčinky MARVA."

Lamiovci radia

  • 30 min pred tréningom/pretekmi: 1 tyčinka MARVA müsli
  • počas tréningu: 1 MARVA raw tyčinka každých 45 min
  • po tréningu: 2 proteínové MARVA raw tyčinky
Objednávať môžete na: http://marva.sk/.

Webstránka bratov Lamiovcov: http://bicyk.lami.sk/.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Aby výber a nakupovanie gélov a tyčiniek mali hlavu aj pätu

Video: Aby výber a nakupovanie gélov a tyčiniek mali hlavu aj pätu

Ako pristúpiť k nákupu športovej výživy? Kupovať postupne, alebo si spraviť zásobu? Vybrať si len jeden obľúbený produkt? Na veci z potravín úplne zabudnúť?
Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Čo to je svalovica a ako sa jej vyhnúť alebo ju zmierniť? Čo hovorí odborný svet na masážny valec, pištoľ alebo lymfodrenážne nohavice?
Od základu: Ako si vybrať topánky na MTB?

Od základu: Ako si vybrať topánky na MTB?

Tretry alebo cyklistické topánky sa naprieč disciplínami odlišujú. Akú tretru si treba vybrať na tú svoju a aké faktory pri výbere zohľadňovať?
keyboard_arrow_up