POLARIS – Hviezda cyklistického oblečenia

Aj napriek veľkej konkurencii v ponuke cyklistického oblečenia, sa na slovenskom trhu objavuje nový hráč – anglická značka POLARIS a do svojho portfólia ju zaradil Made4bike.

POLARIS nikdy nebola iba značka, ale životný štýl, príbeh o priateľstve a hlavne túžba vyrábať inovatívne oblečenie, ktoré podporuje túto vášeň a spôsob života. POLARIS založil v roku 1990 Roger Dillon - pomenoval ju podľa známej navigačnej pomôcky - hviezdy Severka - Pole Star. Bolo to v čase, kedy nebolo na trhu žiadne vhodné oblečenie pre rozvíjajúcu sa horskú cyklistiku.

Roger Dillon - potápač, bežec a vášnivý cyklista, začal navrhovať svoje vlastné oblečenie a dokonca sa začal učiť aj šiť. Za posledných viac ako 25 rokov sa POLARIS rozvinul do medzinárodnej značky, s distribúciou všetkých svojich produktov do Španielska, Nemecka, Rakúska, Ruska, Kanady, Ukrajiny, Francúzska, Írska, Škandinávie a aj do vzdialených krajín, ako Austrália, India, Mexiko, Kostarika, Panama, Japonsko, Taiwan, Thajsko a Indonézia. POLARIS stále zostáva verný svojmu britskému dedičstvu. Tím predajcov denne spolupracuje s vybranými predajňami, aby zabezpečil kvalitné a cenovo dostupné doplnky pre všetky odvetvia cyklistiky.

POLARIS je hrdý, že môže poskytovať oblečenie a obaly na bicykle pre vrcholových športovcov, ako sú britskí triatlonisti Adam Bowden a Holly Lawrence, spolu s tímom XC MTB International Race Team - Fluid Fin, ako aj pre organizácie, ako sú Project Enduro, ktorý spolupracuje so zdravotne postihnutými športovcami. Zabezpečuje oblečenie pre charitatívnu organizáciu BBC Children in Need. Naďalej rozvíja a testuje technické vlastnosti oblečenia v tých najnepriaznivejších podmienkach. Sponzoruje vytrvalostných športovcov, ako sú Alan Sheldon a Andy Heading v pretekoch na 1 000 míľ Alaska Iditarod Invitational na fat-bikoch. Polaris Challenge bola úplne prvá akcia zameraná na horskú cyklistiku, ktorá priťahovala jazdcov z celého sveta a bola usporiadaná aj v Austrálii, na Novom Zélande, Južnej Afrike, Francúzsku a Nemecku.

Ponuka spoločnosti POLARIS je naozaj široká a jej produkty sú určené pre všetky kategórie užívateľov, t.j. pánske, dámske, pričom nezabúda ani na tých najmenších. Samozrejme, najprirodzenejšie delenie je podľa druhu použitia, a to najmä na oblasť horskej a cestnej cyklistiky. POLARIS vznikol na základe nedostatku špecifického oblečenia v horskej cyklistike, a preto je prirodzené v úvode predstaviť MTB Collection od POLARISu.

Kolekcia MTB zahŕňa kompletné vystrojenie cyklistu, orientovaného na horskú cyklistiku. Jej súčasťou sú vetrovky /vetruodolné, vodeodolné, kombinované/, dresy s krátkym a dlhým rukávom, krátke a dlhé nohavice vrátane vložiek, spodné prádlo, ponožky, rukavice, okuliare, návleky. Každý druh má svoju lacnejšiu, ale aj drahšiu verziu, ktorá je ovplyvnená kvalitou materiálu, ako aj strihom a vypracovaním. Medzi zaujímavé produkty patrí najmä vetru a ľahšiemu dažďu odolná softshellová bunda Enduro, ktorá je ideálna pre chladné dni a vhodná tiež na zimné výjazdy, alebo ako bunda po jazde. Je vyrobená zo strečovej vetruodolnej tkaniny X-Wind, s vreckom „Napoleon“ s vnútorným otvorom pre sluchátka a zadným vreckom na zips pre jednoduchú dostupnosť za jazdy. Táto bunda patrí medzi obľúbené prvky výstroje celoročne jazdiacich bikerov. Našu ponuku farebných a veľkostných možnosti nájdete na našej stránke - TU.


Samozrejme, neoddeliteľnou súčasťou výstroje bikera je dres s dlhými rukávmi. Medzi novinky tohto roka patrí prevedenie M.I.A JerseyWorks Jersey.


Obidva dresy sú ideálne pre trailové jazdenie. Majú pohodlný, voľný strih pre celodenné jazdenie na enduro alebo MTB výjazdoch. Vlhkosť odvádzajúca tkanina udržuje chlad mimo telo.

K obľúbeným trailovým šortkám patria AM Repel 500, ktoré majú aj svoj dlhý variant AM Repel 1000.


Sú vyrobené z textílie ošetrenej pre trvalú odolnosť proti vode, so strečovými dielmi v sede a rozkroku. Jednoduché nastavenie zabezpečuje pás na suchý zips. Nohavice sú vybavené bočnými vreckami, vnútorným bezpečnostným vreckom na zips a bočnými prieduchmi pre lepšie prúdenie vzduchu. Novinkou tejto sezóny sú MTB rukavice Limit, vyrobené z materiálu Amara, so silikónovými gripmi na dlaniach, ventiláciou prstov na reguláciu teploty, s tvarovanými manžetami a suchými zipsami, pre dokonalé priľnutie okolo zápästia. Na palci integrovaná froté utierka na nos.


V obdobnom zložení je aj ďalšia kategória Road Collection, zameraná na cestnú cyklistiku. Je rovnako určená pre všetky kategórie užívateľov a obsahuje všetky jednotlivé druhy oblečenia. Pánsku kolekciu reprezentuje najvyšší rad – séria Venom, ktorá prináša vysokú kvalitu a funkčnosť cestného oblečenia - TU.


Novinkou letnej sezóny 2016 budú nové kolekcie Force a Geo, ktoré budú zahŕňať kompletné oblečenie, dizajnovo jednotne ladené pre každú sériu a v rôznych farebných prevedeniach. Dres a nohavice budú dopĺňať v rovnakom štýle rukavice, návleky a ponožky.



V dámskej kolekcii stojí za zmienku séria Vela Range, ktorú tvorí, podobne ako u pánskej kolekcie, dizajnovo ladený dres, nohavice, rukavice, ponožky a bunda, na výber v dvoch farebných odtieňoch.


Túto kolekciu v lete doplní nová séria Vision.


Osobitnou kategóriou je RBS Collection, ktorá je zameraná najmä na cyklistiku v mestách a v hustej premávke. Je špecifická najmä svojimi reflexnými prvkami na jednotlivých častiach oblečenia a výrazne sa stará o bezpečnosť cyklistov v takomto type premávky.


Spoločnosť POLARIS nezabúda ani na deti. K dispozícii je oblečenie pre cestné, aj pre trailové jazdenie našich najmenších. V ponuke sú všetky súčasti oblečenia v dievčensky aj chlapčensky ladenom dizajne.


V ponuke nechýbajú ani doplnky, ako je spodné prádlo, ponožky, rukavice, návleky, či okuliare.


Je treba spomenúť, že okrem oblečenia je spoločnosť POLARIS aj špecialistom na prepravné obaly bicyklov. V ponuke je niekoľko typov. Buď univerzálnych, alebo špeciálne určených pre konkrétny typ bicyklov. Použitý materiálu je plastový, alebo z tvrdenej tkaniny. Na výber je viacero farebných variantov.


Ponuka spoločnosti POLARIS je tak široká, že uspokojí každého cyklistu bez ohľadu na jeho nároky a zameranie. http://www.made4bike.sk.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí PR článok

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí

Jar sa veľakrát nesie nielen v znamení otepľovania, no i nepríjemných prehánok a studeného vetra. A do týchto podmienok treba správne oblečenie.
Test: Vesta, dres a nátelník Isadore - jar a jeseň v pohode

Test: Vesta, dres a nátelník Isadore - jar a jeseň v pohode

Čo na seba, keď je teplo, zima, sucho aj mokro? Dlhý dres Isadore Signature v kombinácii so spodnou vrstvou a vestou.
Funkčné oblečenie z rastlín? Značka UYN a ich originálny prístup

Funkčné oblečenie z rastlín? Značka UYN a ich originálny prístup

Čisté merino je menej príjemné na pokožke, syntetika horšie odoláva baktériám a preto zapácha. Nastal čas na použitie vlákna z rastlín?
keyboard_arrow_up