Datatag – spôsob ako znížiť riziko ukradnutia vášho biku

Jedna z najviac nepríjemných vecí, ktorá môže stretnúť bikera, je samozrejme krádež. Navyše, ak sme cyklistickí nadšenci a v bicykloch máme „uloženú“ čiastku, ktorá sa rovná už relatívne schopnému autu. V tom prípade môže prísť vhod každá forma ochrany, napr. aj taká, akú ponúka spoločnosť Datatag.

Samozrejme, asi netreba hovoriť, že v prvom rade si treba dávať na bike pozor a nikdy ho nespúšťať z očí. Či už pri výjazde, alebo ak ho necháme len tak upnutý na nosiči bez dozoru. Datatag v tomto nepomôže, ale ponúka možnosť trvalej ochrany, ktorá by mohla potencionálneho zlodeja odradiť, prípadne pomôcť pri následnom hľadaní a identifikácii.

Hlavný princíp

Prvoradým cieľom je jednoznačná a takmer trvalá identifikácia vášho biku. Profesionálny zlodeji dávajú prednosť krádeži majetku, ktorý je ťažké vysledovať a presne identifikovať. Zjednodušene povedané, znižuje pre neho „príťažlivosť“. Označený bike následne zaregistrujte do centrálnej databázy, do ktorej má polícia prístup. Na databázu Datatag má prístup aj MVSR, ktoré je taktiež vybavené prístrojmi na ich rozpoznanie a naskenovanie. Polícia je vybavená špeciálnymi čítacími zariadeniami, ktoré umožnia presne identifikovať vás majetok a okamžite vás môžu kontaktovať. Samozrejme, funguje to aj v rámci Európy a momentálne je tento systém práve tu číslo jedna v prevencii kriminality.

Ako je možné označiť bike?



Neviditeľný UV náter

Systém obsahuje 4 neviditeľné UV nátery pre trvalé označenie vášho rámu, vidlice a kolies. Unikátny, takmer neviditeľný UV náter tvorí hlavnú časť identifikácie a ochrany proti krádeži. Tento UV náter nie je voľným okom viditeľný na vašom bicykli.


Výstražný štítok odolný proti neoprávnenej manipulácii

Špeciálne vyvinuté štítky obsahujú unikátne identifikačné číslo pre daný bicykel a QR kód. Štítky varujú potencionálnych zlodejov, že bicykel je chránený. Výstražný štítok nie je možné odstrániť bez jeho poškodenia.


Mikrobodky®

Špičkový identifikačný systém mikrobodiek je vyrobený pre jednoduché použitie. Mikrobodky sú aplikované na rôzne povrchy, takže je prakticky nemožné, aby ich páchatelia našli a všetky odstránili. Mikrobodky je možne použiť pre označenie celého bicykla vrátane komponentov a príslušenstva.


Ohľadom samotnej aplikácie asi najlepšie poslúži krátke inštruktážne video


Je jasné, že táto forma ochrany je hlavne pasívna forma a vždy je potrebné si v prvom rade dávať na bike pozor. Každopádne, je to výborná forma prevencie, ktorá môže znížiť záujem zlodeja a v prípade odcudzenia aj oveľa ľahšie identifikovať váš bike/majetok.
Momentálne je doporučená cena pre náš trh 34,90 € vrátane DPH.

Pre viac informácií prosím navštívte hlavnú stránku datatag.sk


report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: ABUS kotva - zabezpečenie na vysokej úrovni

Test: ABUS kotva - zabezpečenie na vysokej úrovni

S príchodom zimy sa veľa cyklistov rozhodne uskladniť svojich miláčikov na zimný spánok. Netreba však zabúdať na bezpečné uloženie, hlavne, ak ho budete skladovať napr. v pivnici, alebo všade tam, kde nebude na očiach.
Test: Force TORCH 2000LM USB – dve svetlá v jednom?

Test: Force TORCH 2000LM USB – dve svetlá v jednom?

Chcete brázdiť traily aj potme a zároveň na ceste neoslepovať vodičov? Hľadanie vhodného svetla sa práve skončilo.
Doplnky na nočné jazdy – bezpečne mestom aj lesom PR článok

Doplnky na nočné jazdy – bezpečne mestom aj lesom

Jeseň je typická sychravým počasím, šerom a skorým stmievaním. Od jazdenia to však mnohých neodradí. Čo by sa mohlo zísť na takéto neskoré jazdenie?
keyboard_arrow_up