Novinky SRAM 2007

Novinky pre rok 2007 predstavil koncern SRAM pri príležitosti známych amerických pretekov Sea Otter. Na servri PinkBike.com sa objavili zaujímavé fotky a pokec, tak prinášam krátky preklad... Nájdete tu zakládné info o novinkách SRAMu, RockShoxu, Truvativu a Avidu


Minulý rok SRAM predviedol novú X.0 radu, tento rok prichádza s novou radou X.9, ktorá preberá mnoho charakteristík z X.O. Ide vlastne o technicky odľahčenú verziu X.O, takže ak chcete pocítiť vlastnosti X.O za menej peňazí, skúste X.9.

X.9 Radenie

X.9 radenie veľmi pripomína X.O radenie. Veľkosťou sú rovnaké, vnútro však schováva klzný systém namiesto 4 ložísk schovaných v X.O. Až na drobnosti vovnútri sú radenia rovnaké. Nastavenie a kvalita radenia je rovnaká ako pri X.O, namiesto karbonovej krytky je použitý kompozit. Zhadzovacia páčka nie je nastaviteľná ako pri X.O

X.9 Prehadzovač

Nový vyleštený X.9 prehadzovač prešiel zmenou materiálu, ktoré ho spravili ľahším a tuhším. Aktuálna hmotnosť je od 212 do 230 g, podľa dĺžky ramena.

X.9 Prešmykač

Novinka, oproti predošlému designu zhodil 18g.

RockShox

Nová RockShox ARGYLE vidlica pre Dirt Jump. Táto vidlica je vyrobená pre top-závodníkov a tomu je prispôsobená kvalita i cena...


Vlastnosti:
• 100mm zdvih (nastaviteľný cez podložky)
• AL stĺpik
• Spevnená Al korunka
• 32 mm klzáky
• hmotnosť 2.37 - 2.52 kg


PushLoc - nový lockout



Avid


Nová, nahjlahšia Juicy sa volá Ultimate. Páčka je vyrobená z magnézia a karbónu. Strmeň je vyrobený z jedného kusu a používa titanové skrutky a organické platničky.


Predná brzda Avid Juicy Ultimate s 160 mm kotúčom váži úctyhodných 345 g. Do zadu XCčkárom bude stačiť 140 mm kotúč, ktorý sa pripravuje.


Juicy Carbon zostáva nezmenená. Juicy Seven dostane nový grafitový oblek, aby zapadla k X.9 rade a nové Al nastavovanie platničiek. Juicy Five dostane kozmetické zmeny a Juicy 3 sa stane novým low-endom kotúčov od Avidu.


Truvativ

Nové hi-end kľuky od Truvativu sa volajú Noir MTB. Carbon je natiahnutý všetkými smermi na hliníkovú kostru. Na tieto kľuky si môžete objednať TNT lak = Truvativ Nickel Teflon, ktorý zabezpečí výbornú životnosť a znižujú trenie.


Noir MTB majú hmotnosť 800 g a sú najlahším produktom od Truvativu v tejto kategórii. Kľuky sa budú upínať na vlastný Team GXP stred.
Originál článok nájdete na http://www.pinkbike.com/news/2006-Sea-Otter-SRAM-MTB-Product-Launch.html
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Predstavenie: Nové sady SRAM Eagle X0, XX a XX SL AXS - návrat do budúcnosti

Predstavenie: Nové sady SRAM Eagle X0, XX a XX SL AXS - návrat do budúcnosti

Prototypy novej MTB AXS sady s logom BlackBox už pár mesiacov sledujeme v rámci jednotlivých kôl svetového pohára. Dnes je ten deň, kedy sa oficiálne odhalia všetky podrobnosti.
Prevodológia: Trochu teórie o rozsahu prevodov

Prevodológia: Trochu teórie o rozsahu prevodov

Zorientovať sa v dnešnej dobe naprieč širokou ponukou možností výberu pohonného systému pre váš bicykel môže byť celkom náročné, zvlášť, ak ste začínajúci biker, nemáte čas lúskať stránky diskusných fór alebo preratávať prevodové pomery.
Nová sada SRAM GX Eagle – nekompromisný rozsah s dostupnou cenou

Nová sada SRAM GX Eagle – nekompromisný rozsah s dostupnou cenou

To, čo sa pred rokom mohlo javiť len ako zbožné prianie väčšiny bikerov sa stalo skutočnosťou. Koncern SRAM oficiálne predstavil najnovší prírastok do rodiny Eagle, ktorým je 12-rýchlostná sada GX. Výborne nastavená cenovka napovedá, že 50-zubové kazety nebudú exotickou záležitosťou ani v našich vodách.

keyboard_arrow_up