Test: Darčekové balenie Brunox - sada mazania na údržbu v praktickom kufríku

Brunox sa zaoberá výrobou mazacích prostriedkov a olejov, ponúka mnoho kvalitných a overených prostriedkov. V tomto teste sa bližšie pozrieme na darčekový set Brunox, ktorý obsahuje tri najpoužívanejšie produkty, ktoré sme si doteraz mohli kúpiť iba samostatne. Všetky produkty v kufríku majú svoje miesto a spolu s elegantným obalom vytvárajú celok vhodný pre každého bikera. Poďme sa detailnejšie pozrieť na obsah kufríka.

Brunox Deo

Podľa mňa a ohlasov najpredávanejší produkt, ktorý Brunox vyrába pre RockShox. Tento sprej je primárne určený na údržbu a mazanie vidlíc, predlžuje životnosť, maže a čistí guferá. Asi každý, kto sa cyklistike venuje často, myslí aj na to, ako udržať svoj bicykel čo najdlhšie v najlepšom stave. Medzi prvky náročne na servis a údržbu patrí odpruženie. Často dokonca odpruženie tvorí veľké percento ceny bicykla a preto sa oplatí investovať do prostriedkov, ktoré ho môžu pomôcť ošetrovať a chrániť.


Hľavnou prednosťou tohto produktu je, že neobsahuje silikón, teflón a ani grafit. Po aplikácií teda neostáva na klzných častiach vrstva, na ktorej by sa zachytávali nečistoty. Aplikácia je veľmi jednoduchá a zvládne ju skutočne každý. Prostriedok sa aplikuje priamo na vonkajšie nohy v oblasti gufier. Sprej sa jednoducho nastrieka a po prepružení vidlice sa dostane aj do vnútra. Zvyšok stačí utrieť a základná údržba je hotová.

Brunox Deo som používal už dávno pred testovaním, takže môžem povedať, že je to ideálny prostriedok na ošetrenie a očistenie vidlice. Osobne ho používam po každom dlhšom výjazde alebo, ak je na vnútorných nohách znečistenie v podobe prachu alebo blata. Cena 100 ml produktu Brunox Deo je 5,90 € a viac informácií nájdete na brunox.cz/brunox-deo-spray.



Brunox Top-Kett Bulk

Tento olej je určený na mazanie reťaze akéhokoľvek druhu či už pre horské, ale aj cestné. Konzistencia oleja je redšia a stačí menšia vrstva na zaistenie plnohodnotného účinku. Na reťaz sa tak nelepí toľko nečistôt a aj nasledovné čistenie reťaze pred ďalším mazaním je jednoduchšie. Doteraz som používal Shimano olej a musím uznať, že Brunox kvôli svojej konzistencii vydrží menej. Výhodou je, že tak nelepí nečistoty, ale zato po 30 km vo veľmi mokrom prostredí olej akoby zmizol. To je aj dôvod, prečo som tento olej používal iba na jazdenie v suchu, prachu a menšom vlhku. Toto pripisujem riedkej konzistencií, ktorá neodolá vode a ľahko stečie preč z reťaze. Ideálny je však na suché a pašné výjazdy. Balenie má 100 ml a stojí 6,90 €. Viac informácií nájdete na brunox.cz/brunox-top-kett-bulk. Rovnako je v ponuke aj Brunox Top-Kett Spray za 6,90 €.


Brunox Turbo Spray

Turbo Sprej je vhodný na väčšiu údržbu. Ak sa vám niekedy stalo, že sa nedala povoliť skrutka napr. na prevodníku, stačí aplikovať tento sprej a povolenie by malo ísť podstatne jednoduchšie. Mne už pri takýchto situáciách tento sprej pomohol. Obsah a veľkosť tohto balenia je však vhodnejšia na cestovanie, prípadne na presúvanie.

Tento univerzálny sprej obsahuje látky, ktoré mažú, čistia a konzervujú. Jednoducho je to sprej na všetko, čo sa na bicykli hýbe. Cena 100 ml (rovnako je v ponuke aj 400 ml balenie za sumu 7,90 €) produktu Brunox Turbo spray je 5,90 € a viac informácií nájdete na brunox.cz/brunox-turbo-spray.



Povinná výbava

Predstavil som iba časť ponuky spoločnosti Brunox. V kúfríku nájdeme tri najpoužívanejšie produkty, ktoré by nemali chýbať v domácej dielni bikera. Mne osobne sa tento set osvedčil hlavne na dovolenke, alebo keď som za jazdením cestoval ďaleko od domu. Nemusel som riešiť, čo si všetko na mazanie a základnú údržbu vziať, jednoducho som vzal celý kufrík. Sortiment spoločnosti Brunox je skutočne široký a ich produkty si našli uplatnenie nielen v cyklistickom svete. Aj preto sa produkty Brunox radia medzi najpoužívanejšie. Cena darčekovej sady je iba 14, 90 € (výsledná cena 3 samostatných produktov je 18,70 €).

Ďalšie informáciie nájdete na brunox.cz.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Test: Úplné začiatky s voskovaním reťaze - výbava, postup a údržba (2. časť)

Test: Úplné začiatky s voskovaním reťaze - výbava, postup a údržba (2. časť)

Aké vybavenie je potrebné na horúce voskovanie reťaze? Dá sa to robiť aj doma, nie je to príliš špinavý a komplikovaný proces? Aké odporúčania som dostal z Fínska?
Test: Úplné začiatky s voskovaním reťaze - Rex Black Diamond Hot Wax (1. časť)

Test: Úplné začiatky s voskovaním reťaze - Rex Black Diamond Hot Wax (1. časť)

Má horúce voskovanie zásadné výhody pre cyklistu? Pri akom type jazdenia sa maximálne prejavia jeho benefity? Má aplikácia alebo používanie aj nejaké mínusy?
Test: Thule Paramount – hybridný ruksak zo Švédska

Test: Thule Paramount – hybridný ruksak zo Švédska

Rovnako dobrá na bicykli ako aj mimo neho. Presne takto nejako by sa dala jednou vetou opísať táto taška. Ide totiž o hybridný model, ktorý spája ruksak a tašku na nosič.
keyboard_arrow_up