Pozvánka: ŠKODA MTB Singletrack maratón Košice 2016

Na záver sezóny je tu opäť jedinečný 13. ŠKODA MTB Singletrack Maratón Košice, ktorý sa uskutoční 17. septembra. Tradičné podujatie v organizácii ProSport Team Košice o.z. a Misia 24 n.o. sa v posledných rokoch preslávilo hlavne svojou novou trasou, ktorá spája rekreačné oblasti v okolí Košíc.

Využíva aj značené cyklotrasy, ale zároveň vedie vo veľkej miere po zábavných lesných chodníkoch, tzv. singletrackoch. Vďaka tomu sa stalo jedinečným na Slovensku.


20, 50, 80 km, rodiny a detské preteky. Každý si nájde to svoje...

Najmenší od 1 do 14 rokov sa môžu vyblázniť na detských pretekoch ŠKODA Junior Race, ktoré sú súčasťou programu priamo v areáli na trávnatej ploche a pumptracku.

Scout 20 km trasa je navrhnutá tak, aby bola ľahko zvládnuteľná pre začiatočníkov a rodiny s deťmi, ale prechádza cez najvyšší bod trasy, chatu Lajoška a nahliadne aj do ľahších singlov.

Rapid 50 km je tá pravá zábava. Na tejto trati je neuveriteľných 32 km singletrackov. Väčšina z nich je prírodného charakteru bez extrémnych úsekov, skokov a umelých prekážok. Na 7. km je horská prémia Lajoška a na 32.km technická prémia s názvom „Kopec pravdy“, ktorý je krátky 100 m úsek do kopca a pre možnosť vyhrať hodnotnú cenu, stačí tento kopec vyšliapať v sedle bicykla.

Na jednookruhovej dlhej trase Yeti 80 km sa nájdu všetci vytrvalci a praví maratónci. Prvých 40 km je spoločných s 50-kou, potom sa trasa rozdelí a bonusom pre nich bude napríklad nový úsek Miňonka, výhľady na Košice a nedotknutá príroda v oblasti Čiernej Hory a Vysokého Vrchu.

Čerešničkou na torte pre 50 a 80 km a novinkou pre tento ročník budú úseky na KECY trialoch s tajomnými názvami Lesmír a DržHubu.


Finále ako sa patrí...

Podujatie je opäť súčasťou a finálovým kolom Slovak XCM Tour, Slovenského pohára v MTB maratóne a Slovensko-Maďarského seriálu PEDÁL MTB Tour. Hodnotné ceny v záverečnom vyhlasovaní seriálov čakajú nielen celkových víťazov, ale aj šťastlivcov v tombole.


Štartovné so štartovným balíčkom zdarma a hodnotné ceny...

Ak ste premeškali najvýhodnejšie štartovné 15 € do 1.9.2016, nevadí. Do posledného dňa pred podujatím, t.j. do 16.9.2016 je ešte štartovné prijateľných 20 €. Nerozhodní v deň pretekov zaplatia o 5 € viac. Prvých 500 prihlásených dostane štartový balíček v hodnote 12 € zadarmo (kvalitná cykloflaša s logom maratónu + tyčinka Powerbar Energize + kokosový olej + tyčinka Marva).


Elitní pretekári na štarte nielen zo Slovenska...

Nová trasa a úroveň pretekov láka nielen amatérov a nadšencov, ale čoraz viac aj elitných pretekárov. Ani tento rok nebude na štarte chýbať už dvojnásobný víťaz pretekov, maďarský pretekár Péter Szalay (Bike Zone). Tentokrát mu prídu sťažiť cestu za obhajobou také mená ako napríklad Filip Adel a Ján Jobánek (Superior MTB Team CZ ), legenda slovenských a českých maratónov Karel Hartl (Kellys BikeRanch), alebo domáci slovenský reprezentant Michal Lami (Bike Team Košice). Motiváciou a zaslúženou odmenou pre nich budú určite aj finančné odmeny.


Sprievodný program a zaujímavosti...

V priestore štartu a cieľa sa o zábavu a informácie postará skúsený moderátor Ľuboš „Terry“ Dupkala a asistovať mu bude preslávený maskot YETI. Už tradične máme pripravené ankety a odmeny pre najmladšieho a najstaršieho pretekára(ku), pre najťažší bicykel na trati, najväčšieho smoliara a titul MISS Košický MTB maratón. Ak bude niekomu málo bicyklovania na trati, tak pripravené budú testovacie bicykle od partnerov podujatia a niekoľko zaujímavých výstavných stánkov s cyklo sortimentom a výživou. Samozrejmosťou je teplé jedlo a nápoj v cieli, sprchy a umývanie bicyklov pre každého pretekára.


Program:

Piatok, 16.09.2016
  • 18:00 – 22:00 prezentácia + premietanie záberov z minulých ročníkov vo FamilyGym Oáza (Kustrová 5. Košice)

Sobota, 17.09.2016
  • 07:00 - začiatok prezentácie na Jahodnej
  • 10:00 - spoločný štart „YETI“ 80 km a „RAPID“ 50 km
  • 11:30 - spoločný štart SCOUT 20 km, Family
  • 12:30 - štart detských pretekov ŠKODA Junior Race
  • 16:00 - vyhlasovanie víťazov Škoda MTB Singletrack Maratonu
  • 17:00 - vyhlasovanie celkových víťazov Slovak XCM Tour , Pedál MTB Tour + Tombola

Prihlášku nájdete TU.
Pre viac informácií kliknite na stránku cyklopretekykosice.sk/sk/skoda-mtb-singletrack-maraton-kosice/propozicie alebo si nás pridajte na Facebooku, aby vám nič podstatné neušlo....


Tešíme sa na vás a veríme, že s nami zažijete originálny a nezabudnuteľný záver maratónskej sezóny.
report_problem Našiel si v texte chybu?

ŠKODA MTB Singletrack maratón Košice

calendar_today 17.09.2016
format_list_numbered 10. kolo - XCM Tour
label MTB maratón
place Košice (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: MTB Singletrack maratón Košice - „majstrak budze na vychodze”

Pozvánka: MTB Singletrack maratón Košice - „majstrak budze na vychodze”

Každým ročníkom stále viac obľúbené podujatie na východe Slovenska aj s poriadnou konkurenciou prichádza už po dvadsiatykrát.
Pozvánka: ŠKODA Horal MTB maratón 2023 - tatranský monument horskej cyklistiky

Pozvánka: ŠKODA Horal MTB maratón 2023 - tatranský monument horskej cyklistiky

Jeden z najobľúbenejších maratónov na Slovensku bude písať už svoj 24. ročník.
Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Typické aprílové počasie ukázalo všetky svoje tváre a potrápilo účastníkov na každej trati. S WLRMcc tímom sme sa 20. 4. postavili na štart prvého kola Škoda Bike Open Tour 2024 vo Svätom Jure.
keyboard_arrow_up