Zdroj: Facebook

Úradujúci majster sveta Peter Sagan bude jednou z hviezd nadchádzajúceho európskeho šampionátu v cestnej cyklistike, ktorého dejiskom bude dňoch 14.- 18. septembra Plumelec vo francúzskom Bretónsku. Organizátori sa na svojom webe pochválili, že v štartovnej listine figurujú mená ostatných štyroch majstrov sveta v cestných pretekoch s hromadným štartom.

Okrem šampióna z vlaňajšieho Richmondu Sagana aj Poliak Michal Kwiatkowski (2014), Portugalčan Rui Costa (2013) a Belgičan Philippe Gilbert (2012). Chýbať by nemal víťaz Vuelty 2015 Talian Fabio Aru, šampión Európskych hier v Baku 2015 Španiel Luis León Sánchez, olympijský hrdina z Pekingu, ďalší Španiel Samuel Sánchez či ambiciózni Francúzi Tony Gallopin a Julian Alaphilippe. Celkovo by sa v Bretónsku malo predstaviť 848 cyklistov zo 41 krajín, ktorí zabojujú o medaily v pretekoch s hromadným štartom aj v časovkách v kategóriách juniorov, mužov do 23 rokov, žien a ako naznačujú predchádzajúce riadky po prvý raz aj v elitnej kategórii mužov. Zvuk a obraz počas piatich dní ME by mal putovať do 60 krajín.

"Môj nasledujúci program po Kanade budú majstrovstvá Európy a potom preteky Eneco Tour," potvrdil Peter Sagan, ktorý sa momentálne v zámorí pripravuje na dvojicu kanadských klasík Grand Prix Cycliste de Québec (9. 9.) a Grand Prix Cycliste de Montréal (11. 9.). "Tohtoročné majstrovstvá Európy sa nevyhli problémom. Pôvodne sa mali uskutočniť v Monaku a Nice, ale Bretónsko pohotovo zaskočilo ako organizátor a z pohľadu účasti profesionálov v kategórii elite budú veľkým lákadlom pre divákov a potrebnou inováciou smerom do budúcnosti," skonštatoval prezident Európskej cyklistickej únie David Lappartient.

Preteky s hromadným štartom mužov v kategórii elite odjazdia v nedeľu 18. septembra na okruhu v Plumelci s dĺžkou 13,7 km, ktorý pretekári absolvujú šestnásťkrát. Celkovo čaká na účastníkov 232,9 km. Organizátori pripomínajú, že aj ženské preteky v Plumelci budú mať skvelé obsadenie s účasťou všetkých troch medailistiek z nedávnych olympijských hier v Riu de Janeiro: Holanďanky Anny van der Breggenovej (Hol.), Emmy Johanssonovej (Švéd.) a Elisy Longovej Borghiniovej (Tal.), chýbať nebude trojnásobná majsterka sveta na ceste Holanďanka Marianne Vosová.

Pôvodne sa európsky šampionát v cestnej cyklistike mal konať v Nice, no pre júlový teroristický útok sa v tomto meste neuskutoční. Starosta Philipp Pradal odvolal podujatie z bezpečnostných dôvodov. "Chceme vyjadriť naše úprimné poďakovanie mestu Plumelec a jeho predstaviteľom, ktorí sa podujali usporiadať šampionát po odstúpení Nice," citoval portál cyclingnews.com z vyhlásenia prezidenta UEC Davida Lappartienta.

[Foto na úvode: Facebook]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up