Cestné bicykle do 2 000 € – vstupná brána do sveta cestnej cyklistiky

Bicykle v cene do 2 000 € sú takou vstupnou bránou do sveta kvalitných cestných strojov. Taktiež je to ideálna hranica na každodenného tréningového spoločníka a hltača kilometrov. V dnešnom článku si trochu predstavíme, čo nám výrobcovia dokážu v tejto kategórii ponúknuť.

V podstate je možné sa pri výbere vydať 2 odlišnými cestami. Investovať viac do karbónového rámu alebo si zaobstarať rám hliníkový za oveľa nižšiu cenu. Výber je samozrejme veľmi individuálny na základe preferencií a karbón bude mať vždy navrch v pomere hmotnosti a tuhosti. Lenže nie vždy to musí byť pre nás tá najlepšia voľba. Dobre spracovaný hliníkový rám má tiež čo ponúknuť a niekedy je veľmi ťažké pozorovať rozdiely – práve tie skôr vzniknú napr. pri použití kvalitnejších kolies. Prípadne môžeme ušetriť a peniaze použiť na nákup nevyhnutných doplnkov. Práve v tejto kategórii bicyklov sa teda oplatí vziať do úvahy aj túto možnosť.

Kellys URC 50

Nový celokarbónový rám s jedným z najlepších pomerov nízkej váhy a vysokej tuhosti, doplnený o hydraulické kotúčové brzdy, ponúka model Kellys URC 50. Bicykel má športovú geometriu, ktorá umožní rýchlu a agresívnu jazdu s vysokou stabilitou vo veľkých rýchlostiach a skvelý prenos energie pri silovom šlapaní. Pohon obstaráva kompletná sada Shimano 105, spomínané kotúčové brzdy nesú označenie RS505. Prevodníky sú v prevedení compakt (50z a 34z), takže aj náročné stúpania sa budú dať zvládnuť ľahšie. Kolesá Mavic Aksium sú spoľahlivý a odolný partner na každý tréning rovnako ako plášte Schwalbe Durano RaceGuard. Cena sa pohybuje okolo 1 800 € a viac informácií sa dozviete už čoskoro na stránkach výrobcu TU.


Ghost Nivolet 4 AL

Veľmi zaujímavou vstupnou bránou do sveta cestnej cyklistiky môže byť model Nivolet 4 AL. Ponúka kvalitný hliníkový rám so všetkými modernými prvkami, karbónovú vidlicu a hlavne veľmi dobrú výbavu. Tá je z veľkej časti pod taktovkou Shimana a na poste radenia nájdete jeho druhú najvyššiu mechanickú sadu - Ultegra 11 sp. Kľuky v prevedení compact sú od FSA (model Gossamer) a nešetrilo sa ani na kolesách od Fulcrumu, konkrétne Racing 5. FSA dodalo aj ostatné doplnky a sedlo je tiež z talianskej produkcie – model Selle Italia X1. Cena sa pohybuje okolo 1 369 € a viac informácií sa dozviete TU.


Bianchi Intrepida Veloce 10sp

Ani milovníci talianskej klasicky nemusia smútiť. Najstaršia značka má v ponuke model na kvalitnom karbónovom ráme v legendárnej celeste farbe s pohodlnou geometriou, ktorý je ako stvorený na dlhé výjazdy. Navyše ich poteší aj výber komponentov. Pohon má na starosti totiž Campagnolo Veloce v prevedení 2x10, ktoré na poste kľúk dopĺňa FSA s modelom MegaExo Compact 50x34. Kolesá sú kombináciou ráfikov Reparto Corse zapletených do nábojov Miche Racing. Sedlo Selle San Marco Era a plášte Vittoria Zaffiro pekne ladia s výberom komponentov. Cena sa pohybuje okolo 1 890 € a viac informácií sa dozviete TU.


Rock Machine RaceRide 700

Tuhý karbónový rám s dôrazom na aerodynamiku ponúka model RaceRide 700, samozrejme vrátane karbónovej vidlice. Dokonca má tento model pre čo najmenší odpor vzduchu umiestnenú zadnú brzdu pri stredovom zložení. Výbavu tvorí z veľkej časti 11-rýchlostné Shimano 105, ktoré je takpovediac kráľom v porovnaní cena/výkon. Kľuky sú z tej istej rady a majú kompaktné prevodníky, takže aj náročné stúpania pôjdu zdolať o čosi ľahšie. Kolesá dodal Fulcrum v prevedení Racing Sport, ktoré sú obuté do plášťov Schwalbe Lugano. Samozrejmosťou je aj vnútorné vedenie laniek a bowdenov. Cena sa pohybuje okolo 1 799 € a viac informácií sa dozviete už čoskoro na stránkach výrobcu TU.


GT Grade 105

Tak trochu pre dobrodruhov alebo milovníkov rôznych cestičiek – spevnených aj nespevnených - je určený model Grade. Základom je hlinkový rám s karbónovou vidlicou, ktorý má stabilnú geometriu a umožňuje použitie širokých 32 mm plášťov. Tie poskytnú hlavne potrebný komfort. Pohon Shimano 105, kompaktné kľuky FSA (50/34) a kazeta s rozsahom 11-32 ponúknu spoľahlivú funkciu aj dostatok ľahkých prevodov, ktoré sa určite mimo hlavné cesty zídu. Taktiež aj kotúčové brzdy v mechanickom prevedení od špecialistu TRP. Kolesá sú kombináciou ráfikov Alex a nábojov Formula. Cena sa pohybuje okolo 1 299 € a viac informácií sa dozviete TU.


Felt F5

V práci s karbónom patrí Felt medzi špičku vo svojom obore, čo dokazuje aj ten použitý pri modeli F5. Ten je z rady UHC Performance a poskytne vlastnosti charakteristické pre oveľa drahšie bicykle. Jedná sa najmä o kombináciu tuhosti a nízkej váhy. Geometria je zameraná na športovú jazdu a ponúkne agresívny posed potrebný pre správny výkon. Bicykel je osadený pohonom Shimano 105 v 11-rýchlostnej verzii, ktorý spolupracuje s kľukami Shimano RS500. Doplnky sú z vlastnej produkcie a nechýba ani karbónová sedlovka, ktorá dokáže výrazne zlepšiť komfort. O ten sa postará aj sedlo Prologo Nago. Cena sa pohybuje okolo 1 849 € a viac informácií sa dozviete TU.


Lapierre Sensium 500 CP

Na tie najdlhšie výjazdy mieri Lapierre pri modelovom rade Sensium. Karbónový rám ponúkne dostatok pohodlia a vhodnú geometriu aj na celý deň v sedle. Taktiež sa rám postará aj o tlmenie vibrácií bez negatívneho vplyvu na akceleráciu. Preto, ak je treba, nebráni sa Sensium ani rýchlej športovej jazde. Model 500 CP je osadený 11-rýchlostnou sadou Shimano 105, ktorú vhodne dopĺňajú aj kolesá Shimano WHRS010. Doplnky vrátane karbónovej sedlovky sú z produkcie Lapierre. Cena sa pohybuje okolo 1 999 € a viac informácií sa dozviete už čoskoro na stránkach výrobcu TU.


Canyon Ultimate CF SL 7

Ak hľadáte univerzálny športový bicykel do každého typu terénu, tak je tu rad Ultimate CF. Ponúka maximálny prenos sily, športovú geometriu a pritom poskytuje aj potrebné pohodlie. To všetko vďaka spracovaniu karbónového rámu a použitým technológiám. Model SL 7 je postavený na sade Shimano 105 vrátane semi-kompaktných kľúk 52/36. Kolesá Mavic Aksium sú už rokmi overený spoločník na každý tréningový výjazd. Doplnky sú z vlastnej dielne Canyonu, zaujme karbónová sedlovka S23 VCLS CF. Sedlo je od talianskeho Fizi:k v prevedení Antares R7. Cena sa pohybuje okolo 1 599 € a viac informácií sa dozviete TU.


Cube Agree C:62 Disc

Veľký dôraz na aerodynamiku sa kládol pri konštrukciu bicyklov radu Agree. Tento model je zároveň výborný spoločník aj na každodenné športové jazdenie a ponúkne aj prekvapivú dávku komfortu. Geometria je z radu Aero-endurance, čo je rozumný kompromis medzi vyslovene športovou a rekreačnou. Hydraulické kotúčové brzdy Shimano BR-RS505 jeho univerzálnosť ešte viac podtrhujú, nechýbajú ani pevné osky pre maximálnu tuhosť systému. Výbavu tvorí 11-rýchlostné Shimano 105 a na poste kolies nájdete Fulcrum Racing 77 Disc. Doplnky sú z dielne Cube. Cena sa pohybuje okolo 2 000 € a viac informácií sa dozviete TU.


Giant Defy Andvanced 3

Pri tomto modeli má Giant jasný cieľ – maximálny komfort. Ten je v prvom rade dosiahnutý zvolenou geometriou a profiláciou rámu. Celá zadná časť je prispôsobená na maximálne pohlcovanie vibrácií. Pre tento bicykel nie sú problém ani menej kvalitné vozovky a bočné cestičky. Za mokra a v náročných podmienkach prídu vhod kotúčové brzdy. Tie sú hydraulické s mechanickými pákami. Základ tvorí sada Shimano Tiagra v prevedení 2x10 s kompaktnými prevodníkmi. Kolesá s vyšším profilom sú z vlastnej produkcie. O maximálny komfort sa stará aj karbónová sedlovka Giant Giant D-Fuse. Cena sa pohybuje okolo 1 650 € a viac informácií sa dozviete TU.


Kúsky, ktoré majú čo ponúknuť

Ako vidíte, bicykle v tejto kategórii už naozaj majú čo ponúknuť, vrátane mnohých technológií z vyšších „radov“. Vhodne zvolenou výbavou, napr. pohonom Shimano 105, je možné veľmi dobre kombinovať úžitkové vlastnosti a cenu. Prípadný neskorší upgrade vo forme kvalitných kolies dokáže tieto stroje veľmi ľahko posunúť zase na iný level. Keďže sa jedná o modely 2017, niektoré bicykle ešte nie sú dostupné na stránkach výrobcov, ale už čoskoro sa tam objavia. Preto pozorne sledujte ich stránky.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Cestné bicykle do 3 000 € - prvé kilometre s radosťou PR článok

Cestné bicykle do 3 000 € - prvé kilometre s radosťou

Tritisíc eur je suma, za ktorú si už dokážeš zaobstarať naozaj slušný cestný bicykel. Aké modely stoja za zváženie?
Cestné a gravel modely do 5 000 € – kvalita v prvom rade PR článok

Cestné a gravel modely do 5 000 € – kvalita v prvom rade

Vonku ešte ani poriadna zima nezačala, no s príchodom nového roku sa blíži aj nová sezóna. Čo tak doplniť horský bicykel cestným alebo sa s novým bicyklom posunúť na ďalšiu úroveň?
Vyber si svoj cestný alebo gravel bicykel PR článok

Vyber si svoj cestný alebo gravel bicykel

V našom eshope nájdeš viac ako 250 bicyklov zameraných na jazdu po asfaltových, spevnených, či poľných a štrkových cestách. Pozri si menší redakčný výber z našej ponuky.
keyboard_arrow_up