Cyklospravodaj SCK – čo nové v cykloturistike?

Cyklistika samozrejme nie je len o naháňaní výškových metrov, wattov a sekúnd na pretekoch. Väčšina z nás ju berie v prvom rade ako relax a možnosť trávenia voľného času niekde hlboko v prírode mimo civilizácie. Možno to ani nevnímame, ale častokrát nám vie pri plánovaní výletov a priamo v teréne pomôcť dobre spravené značenie. Súčasný GPS systém a formy navigácie navyše umožňujú nájsť si plánovanú trasu on-line a nechať sa pohodlne navigovať. Aby to fungovalo, je v prvom rade potrebné trasu zmapovať. Všetkým týmto činnostiam sa okrem iného venuje združenie SCK (Slovenský Cykloklub), ktoré u nás funguje už viac ako 20 rokov.

Na sezónu 2017 je v pláne v prvom rade obnova cykloturistického značenia oblastí Nitrianskeho a Trnavského kraja. Pod tým si treba predstaviť tvorbu maľovaného značenia, osadenie smerovníkov a smeroviek. Detailné informácie o tom, ako prebieha samotné značenie, nájdete na konci čísla. Rovnako dôležité je aj kvalitné mapovanie, ktoré bude prebiehať najmä v Trnavskom kraji. Vďaka predchádzajúcej práci v teréne a pomocou spolupráce s vydavateľstvom Shocart vznikla nová cykloturistická mapa Nitrianskeho kraja, ktorá bude dostupná od nového roka. Aktuálne sa pracuje na stránke cykloportal.sk, na ktorej budú dostupné trasy v okolí Nitrianskeho, Trnavského a Žilinského kraja. Veľké množstvo už je on-line a ďalšie budú postupne pribúdať.

Slovenský Cykloklub nadviazal spoluprácu aj s MTBIKERom, ktorý sa snaží podporovať budovanie nových cyklotrás. Bol to práve SCK, kto vybavil všetky potrebné povolenia a označil trail z hradu Tematín slúžiaci primárne ako „testovací“ okruh pri rôznych akciách v MTBIKER centre.

Všetky podrobnejšie informácie o aktivitách a činnostiach SCK nájdete v novom čísle Cyklospravodaja.


report_problem Našiel si v texte chybu?
Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Vrchy, hrady a iné zákutia regiónu Šariš – 3. časť

Vrchy, hrady a iné zákutia regiónu Šariš – 3. časť

Po dlhšej dobe tu máme tretiu časť môjho seriálu, v ktorej sa zameriam na menej navštevované pohorie Bachureň.
Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Novohrad. Človek očakáva rovinu a dostane kopce. Hoci som išiel do tohto regiónu so všakovakými očakávaniami, napokon bolo všetko akosi inak. Veď posúďte sami.
Tri roky so Slovakia Divide a jeho víťazi

Tri roky so Slovakia Divide a jeho víťazi

Podarilo sa nám úspešne zorganizovať už tri ročníky nášho cyklistického podujatia. Myšlienka splnila účel: nájsť „neokukanú“ trasu zo západu na východ Slovenska, po čo najväčšej divočine bez civilizácie.
keyboard_arrow_up