Doplnky dámskeho šatníka

Nežnejšie pohlavie je na bicykli vídať stále častejšie a tento fakt si uvedomujú aj výrobcovia doplnkov.

Dámske oblečenie sa s ohľadom na „funkčnosť“ v ničom neodlišuje od pánskych verzií. Rozhoduje v prvom rade strih, ktorý je samozrejme prispôsobený inému typu postavy, vrátane niektorých drobných detailov. Pri nohaviciach je použitá špecifická dámska výstelka, ktorá je celkovo širšia a poskytne potrebný komfort a samozrejme sú vhodnejšie verzie bez trakov. No a v neposlednom rade ide o celkový dizajn, ktorý je „jemnejší“ a vhodnejší pre nežnejšie pohlavie. Pri vhodnom výbere je hlavne potrebné dávať pozor na špecifické dámske veľkosti, ale detaily už nájdete vo veľkostných tabuľkách.

Sportful Hot Pack 5 Woman

Ak vyrážate skoro ráno, prípadne sa potrebujete obliecť do dlhého zjazdu či v prípade dažďa, maximálne využijete bundu Hot Pack 5. Jej najväčšou výhodou sú miniatúrne rozmery (hmotnosť len 79 g), vďaka čomu zaberie v drese minimum miesta, ale pritom poskytne potrebnú ochrana vďaka materiálu Schoeller NanoSphere. Ten okrem toho, že odoláva vode a vetru, je zároveň vysoko priedušný a tejto vlastnosti napomáhajú aj ventilačné otvory na chrbte. O ochranu krku sa postará vyvýšený golier, spodný chrbát ochráni predĺžený zadný diel. Dvojité manžety na rukávoch s otvorom pre palec bránia vniknutiu studeného vzduchu a reflexné prvky zvýšia bezpečnosť. Jedná sa o bundu do prechodných podmienok, kedy ešte nie je extrémne chladno. Cena sa pohybuje okolo 90 € a dostupné sú viaceré farebné prevedenia. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Endura WMS Windchill Jacket II

Univerzálnu ochranu pred vetrom ponúka dámsky model populárnej bundy Windchill 2. Predná strana a rukávy sú z vetru a vodeodolnej membrány, chrbtová časť a boky zase z materiálu Thermal Roubaix pre vyššiu priedušnosť. Na bunde nechýbajú dôležité detaily ako reflexné prvky pre vyššiu bezpečnosť, trojica zadných vreciek a jedno náprsné, ktoré sa ideálne hodí na mobil alebo cennosti. Dostupná je dvojica farebných prevedení v cene cca 115 €. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Castelli Perfetto W

Populárna Gabba s dlhým rukávom sa teraz volá Perfetto a tento konkrétny kúsok je upravený špeciálne pre ženy – hlavne v oblasti strihu. Okrem toho má všetky vlastnosti rovnaké, teda dokonalú ochranu pred vetrom a čiastočne aj vodou a pri zachovaní priliehavého „fitu“. Základom je Gore® Windstopper® X-Lite Plus, ktorý dopĺňa Nano Flex v podpazuší pre lepšiu termoreguláciu počas intenzívneho výkonu. Predĺžený zadný diel s reflexnými prvkami ochráni pred striedajúcou vodou od kolesa, jednoduchú manipuláciu umožní dlhý centrálny zips YKK Vislon. Na výber je množstvo farebných kombinácií, cena sa pohybuje okolo 144 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Polaris Mica

Dámsky dres na prechodné obdobie od Polaris nesie názov Mica. Jeho výhodou je priliehavý strih a ochrana pred vetrom v prednej časti. Základom je materiál Therma-Stretch, ktorý v prednej časti dopĺňa membrána, zadná časť je bez nej pre rýchlejší odvod vlhkosti. Bunde nechýba predĺžený zadný diel a kratšia predná časť, takže celkovo je robená tak, aby ideálne sedela v pozícii na bicykli. Mica má trojicu zadných vreciek a vysoký golier, ktorý poskytne ochranu pred chladom a vetrom. Pod bradou nechýba prekrytie zipsu pre vyšší komfort. Dostupná je dvojica farebných prevedení a cena sa pohybuje okolo 53 €. Viac informácii sa dozviete na tomto odkaze.


SMS Santini REA 2.0 dlhé nohavice

Dámy, ktoré sa nechcú vzdať výjazdov v chladnejších podmienkach, nájdu využitie pre dlhé nohavice REA 2.0. Sú vyrobené z mäkkého a teplého thmermofleecu, ktorý sa ideálne osvedčil na väčšinu podmienok, kedy nie je ešte extrémny chlad. Výhodou je anatomický strih s predtvarovanými kolenami pre lepšiu slobodu pohybu bez obmedzenia. Sú zakončené vysokým pásom, ktorý zaisťuje vynikajúce usadenie na tele, tepelný komfort a pohodlie pri nosení. Na členku je dvojitá manžeta, aby sa zabránilo prieniku chladného vzduchu k pokožke. Veľmi dôležitou časťou je výstelka Pro Grace, ktorá poskytne komfort a tlmenie nárazov aj počas tých najdlhších výjazdov. Cena sa pohybuje okolo 99 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Eleven Nela Black reflex

3/4 nohavice, ktoré poskytnú dodatočnú ochranu kolien, nájdu využitie v podstate počas jesenných, jarných, ale aj chladnejších letných dní. Nela Black reflex majú špecifický dámsky strih a sú doplnené o dámsku výstelku T.M.F. active 3D. Základným materiálom nohavíc je materiál ceylon shield endurance a nechýba ploché prevedenie všetkých švov. Spodná časť je doplnená o silikónovú pásku, aby dokonale sedeli na svojom mieste. Nohaviciam nechýba reflexné logo. Cena sa pohybuje okolo 60 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Gore Phantom Lady 2.0 WS Soft Shell

Ak hľadáte univerzálne riešenie na väčšinu podmienok, vhodnou voľbou môže byt dámska bunda od Gore. Základom je materiál Windstopper Soft Shell, vďaka čomu je bunda kompletne odolná voči vetru a čiastočne proti vode. Pri tom všetkom výborne dýcha a elasticita umožní výborný priliehavý „fit“. Zaujímavá je tiež možnosť odopnúť rukávy a vytvoriť v podstate vetruodolný dres do teplejších podmienok – prípadne vtedy, ak sa intenzita pohybu výrazne zvýši. Vďaka trojici vreciek si môžete so sebou vziať všetko, čo potrebujete a vďaka strihu bude dres stále držať na svojom mieste. Strih nie je extrémne tesný a bunda nájde využitie aj pri iných aktivitách. Bunda má viacero farebných prevedení a cena sa pohybuje okolo 166 €. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Kellys Melange Primaloft

Ak teplota výraznejšie klesne, je to práve hlava, kde sa stráca najväčšie množstvo tepla. Tomu sa dá jednoducho pomôcť dobrou čiapkou. Model od Kellys tvorí z vonku materiál Akryl, no vnútorná podšívka je z materiálu Primaloft. Ten má schopnosť výborne zadržať teplo a je veľmi obľúbenou formou izolácie v outdoorovom priemysle. Pri tom všetkom je veľmi príjemný na dotyk a rovnako sa veľmi dobre udržiava. Čiapka sa ideálne hodí na doplnkové aktivity alebo aj na bežné nosenie. Cena sa pohybuje okolo 20 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


WOWOW thermo mikina

Špiecialista na „byť videný“, ponúka dámsku verziu mikiny, ktorú tak rozhodne neprehliadnete – či už na bicykli alebo napr. pri večernom behu. Celkovo má reflexná zóna cca 115 cm2 a okrem toho je mikina odolná voči vetru a čiastočne aj proti vode. V zadnej časti sa nachádza vetranie pre rýchlejší odvod vlhkosti. Nechýba miesto pre doplnky ako Magnetlight alebo Multilight, ktoré vašu viditeľnosť ešte zvýšia. Spodná časť je nastaviteľná a nechýba vrecko na hrudi so zipsom. Cena sa pohybuje okolo 70 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Craft Active Intensity

Základom pri pohybe vonku a najmä počas chladnejších dní je funkčné prádlo, teda to, ktoré je priamo v kontakte s pokožkou. Jeho úlohou je v prvom rade odvádzať vlhkosť a udržiavať príjemné mikroklíma. Táto verzia bola vytvorená pre intenzívny pohyb a tvorí ju príjemná a pružná pletenina s rozdielnou hrúbkou a bezšvovou technológiou. Predlžené rukávy majú ukončenie širšími pružnými manžetami rovnako ako spodný diel. Navyše, celok je vytvorený v efektnom športovom dizajne. K dispozícii sú 3 farebné verzie a cena sa pohybuje okolo 43 €. Viac informácií s dozviete na tomto odkaze.


Dres Briko Lavica LE

Krátky dres ešte stále nájde vyžitie počas teplejších jarných dní, prípadne v kombinácii s návlekmi a vestou. Briko Lavica má priliehavý strih a bude ideálny na rýchle športové výjazdy. Materiál tvorí kombinácia rôznych druhov polyesteru podľa požadovaných vlastností s bohatým zastúpením lycry. Rukávy majú ploché zakončenie a budú výborne sedieť, nechýba trojica zadných vreciek plus jedno extra na zips, z ktorého je možné vyviesť slúchadlá. Cena sa pohybuje okolo 75 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Pre podrobnejšie informácie o predstavených doplnkoch prosím navštívte stránky jednotlivých výrobcov / dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí PR článok

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí

Jar sa veľakrát nesie nielen v znamení otepľovania, no i nepríjemných prehánok a studeného vetra. A do týchto podmienok treba správne oblečenie.
Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí PR článok

Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí

Jar sa nám začala tento rok skôr, no nič to nemení na tom, že počasie je vrtkavé. Raz je teplo, potom chladno, fúka vietor, občas prší. Nechýba ti niečo z nášho výberu?
Univerzálna výbava - na bicykel, do mesta aj na turistiku PR článok

Univerzálna výbava - na bicykel, do mesta aj na turistiku

Máme radi univerzálnosť a produkty, ktoré využijeme na väčšinu outdoorových aktivít. V našej ponuke si určite vyberieš aj ty. Nechaj sa inšpirovať redakčným výberom.
keyboard_arrow_up