Test: KNOG Oi LUXE – štýlový a elegantný pán zvonček

Väčšina z nás má zvonček na bicykel zafixovaný ako niečo guľaté, pretŕčajúce do priestoru, čo by si na horský bicykel pravdepodobne nikdy nedali. Zvonček Oi je však presným opakom a štýlovou výnimkou.

Značka KNOG vznikla v Austrálii a to, že jej produkty sú dielom „protinožcov“ sa často odzrkadľuje v absolútne odlišnom dizajnovom prístupe k bežným veciam určeným pre cyklistov. Jedným takýmto produktom je zvonček Oi LUXE, ktorý jednoznačne vytŕča z davu, či už tvarom, alebo použitými materiálmi.


Nóbl materiály a minimalistický čistý dizajn

Nerezová oceľ, mosadz a koža sú materiály, ktorých kombináciu by ste asi len ťažko tipovali pri otázke, z čoho je skonštruovaný luxusný zvonček na bicykel. Zvonček má veľmi nízky profil a na prvý pohľad zaujme najmä svojimi ultra-kompaktnými rozmermi, ktoré pripomínajú skôr prerastenú objímku gripov. Na riadidlá sa upína pomocou jednej inbusovej skrutky, ktorá uťahuje telo vypolstrované prešívaným koženým pásikom, ktorý zabraňuje pretáčaniu zvončeka pri naťahovaní „úderníka“ s mosadzným kladivkom. Rezonančná časť je spojená s objímkou prostredníctvom troch malých pružiniek. Všetky časti sú pritom zhotovené z nerezového kovu pomocou CNC stroja.


Do koča aj do voza – univerzál, ktorý nepokazí vzhľad žiadneho biku

Vďaka útlym rozmerom a absencii plastov zvonček vyzerá rovnako dobre na horskom bicykli, ako aj na štýlovom mestskom približovadle. Delená objímka vám umožní nahodiť ho na riadilá bez nutnosti demontovať brzdové páčky alebo radenie a v ponuke výrobcu sú dokonca dve rôzne veľkosti a tri rôzne farebné vyhotovenia povrchovej úpravy  (medená, strieborná a matná čierna). Reálna hmotnosť zvončeka pritom činí prijateľných 32 gramov.


 

K peknej tvári patrí aj pekný hlas

Pokiaľ by ste mali podozrenie, že páčivý dizajn je uprednostnený pred poriadnym akustickým prejavom, tak sa nemusíte vôbec obávať. V muzikantskej terminológii sa až núka napísať, že zvonček má dlhý „sustain“ – čo znamená, že má poriadne dlhý dozvuk.


video: https://www.youtube.com/watch?v=gfFjxE3AI_4

Hoci takto konštruovaný zvonček nie je jediným na trhu a aj samotná značka KNOG ponúka už dlhší čas podobne tvarovo riešenú verziu zvončeka. Model s prívlastkom LUXE je však rozhodne najväčší elegán, ku ktorému by ste ťažko hľadali konkurenciu.


Cena tohto zvončeka v limitovanej edícii sa pohybuje na úrovni okolo 32,90 €, viac sa môžete dozvedieť zo stránok výrobcu na tomto odkaze
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
bimjeam 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Test: Zimné doplnky Isadore - návleky, rukavice, čiapky a ponožky pod drobnohľadom

Test: Zimné doplnky Isadore - návleky, rukavice, čiapky a ponožky pod drobnohľadom

Budú zimné doplnky Isadore maličkosti, ktoré vedia byť veľkou pomocou cyklistu? Ako si vybrať správny model a veľkosť?
Superior X-ROAD Team Issue – poctivý kus cestárčiny z rodiska Tatry

Superior X-ROAD Team Issue – poctivý kus cestárčiny z rodiska Tatry

Každý, kto začne s cyklistikou, sa po pár rokoch začne obzerať po serióznejšom stroji. Prečo si práve X-ROAD získal moje srdce?
Test: BMC Fourstroke LT - ako jazdí môj vysnívaný bike

Test: BMC Fourstroke LT - ako jazdí môj vysnívaný bike

Je možné mať jeden stroj, ktorý bude „raketou" na maratónoch a zároveň schopnou alternatívou k trailbiku? V tejto sezóne som skúsil nájsť odpoveď na bicykli, ktorého cena sa radšej nehovorí.
keyboard_arrow_up