Mondraker – svieža španielska vlna a výrazný zľavový program pre aktívnych pretekárov

Mondraker – svieža španielska vlna a výrazný zľavový program pre aktívnych pretekárov

Ak patríte medzi aktívnych jazdcov, využite jedinečnú ponuku v rámci podpory pretekárov v disciplínach ako XCO, XCM, enduro alebo zjazd.

Milovníkom technického jazdenia zrejme túto španielsku značku z mestečka Alicante netreba veľmi predstavovať. Od roku 2001 sa snaží ponúkať originálne, progresívne a funkčné riešenia a vlastné technológie. Výsledkom je nielen svieži dizajn, ale tiež pomerne jedinečný pocit z jazdy – spomeňme napr. unikátnu Forward Geometry.


Mondraker vyrába bicykle pre tých najnáročnejších, či už Podium Carbon, overený na tratiach svetového pohára v XC alebo Summum Carbon, ktorý pre zmenu brázdi tie zjazdové. Z úspechov pre tieto modely možno menovať 3. miesto na poslednej olympiáde pre Carlosa Colomu v XCO alebo víťazstvá Dannyho Harta na „sveťákoch“. Po novom sa pod krídla Mondrakeru pridal aj Ondřej Cink, ktorý ešte minulý rok šokoval svet cestnej cyklistiky, no nakoniec neodolal krásam tej horskej a znovu sa k nej vrátil.


Nové zastúpenie pre Slovensko, Česko a Maďarsko

Práve značka Mondraker sa ku nám dostáva vďaka zabehnutému e-shopu skibikecentrum.cz. Ten má už skúsenosti vďaka zastúpeniu švajčiarskej značky BMC vrátane podpory pretekárov. No a práve spomínaná podpora je to, v čom sa snažia poskytnúť pridanú hodnotu pre ľudí, ktorí sa cyklistike venujú skutočne aktívne.


Mondraker je známy skôr v rámci technických disciplín, ale v žiadnom prípade nezabúda ani na XC či maratón. Práve naopak, v posledných rokoch zaznamenala skutočný progres ocenený aj olympijskou medailou či úspechmi v svetovom pohári. Modely bicyklov pôsobia vďaka zapustenému karbónovému predstavcu IST EVO veľmi originálne a v dave sú jasne identifikovateľné. Vyznávači športového jazdenia budú môcť zvoliť buď hardtail alebo full s vlastným systémom odpruženia Zero Suspension System Technology. Práve medzi nimi si bude môcť po novom vyberať aj Ondřej Cink, mimochodom bronzový medailista z Majstrovstiev Sveta XCO v Andorre 2015. Jeho návrat späť do kolotoča XCO vzbudzuje očakávania a je jedným z adeptov, ktorí môžu konečne potrápiť aj Ninna Schurtera.

Cink sa po 8 rokoch odklonil od značky Merida a takéto sú jeho prvé dojmy: „Na hardtailu trénuji už přes měsíc a jsem velmi mile překvapen – je lehoučký a tuhý, posed laděný do rychla nutí nastupovat si za každou zatáčkou. Už se těším na fulla. Jeho hmotnost má být pod devět kilogramů, určitě se na něm představím na světáku v Novém Městě."


Racing Program

Ako sme spomínali, Mondraker a Skibikecentrum.cz výrazne podporujú aj pretekárov v disciplínach XC, XCM, enduro alebo zjazd. Vďaka tomu môžete získať veľmi výhodné ceny na tie najlepšie modely, a to dokonca v dvoch úrovniach – HOBBY a TEAM. Veľmi dôležitá je samozrejme aktívna prezentácia, účasť na pretekoch a šírenie dobrého mena. Výhodou je zľava v rozpätí 39 – 46 % na bike, teamové oblečenie zdarma alebo zľava na ďalší sortiment. Zaujímavá je určite aj možnosť zázemia v tímovom stane na pretekoch českej ENDUROSERIE.CZ a ďalšie výhody. V podstate platí, že čím bude jazdec aktívnejší, tým lepšie podmienky na neho čakajú. Všetky podrobnosti o tomto pomerne unikátnom programe sa dozviete na tomto odkaze.


Mondraker tak prináša na MTB scénu sviežu vlnu originálnych bicyklov a zaujímavý program pre aktívnych cyklistov, resp. pretekárov. Ak sa chcete o tejto španielskej značke dozvedieť viac, prípadne o výhodách, ktoré ponúka české zastúpenie, nezabudnite navštíviť domovskú stránku.

(zdroj fotiek: FB Mondraker a Ondrej Cink)
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Horská cyklistika sa delí na viacero disciplín – od bežného lesného/asfaltového jazdenia do kopcov až po extrémne náročné zjazdy. Ktoré disciplíny poznáme a ako sa volajú?
Pozvánka: MTBIKER Hornonitrianska Enduro Séria Partizánske – hurá nadol

Pozvánka: MTBIKER Hornonitrianska Enduro Séria Partizánske – hurá nadol

Obľúbená séria medzi hobby jazdcami má veľkú popularitu a v roku 2024 nás čakajú aj novinky.
Test: VAUDE Virt Softshell II – multifokál medzi nohavicami?

Test: VAUDE Virt Softshell II – multifokál medzi nohavicami?

Sú softshellové nohavice Virt II skutočne natoľko univerzálne ako vyzerajú? Aký typ cyklistu ich ocení najviac?
keyboard_arrow_up