Elektrobicykle Giant 2019 - vyrazte do mesta, prírody či na trail

Giant je skutočne obrom v cyklistickom priemysle. Dôkazom toho je aj široká škála elektrobicyklov, umožňujúcich tým, ktorí to nedokážu vlastnými schopnosťami, zdolávať vysnené ciele.

Od cestných, cez krosové, až po horské modely, to je Giant a Liv pre rok 2019. Výkonné elektromotory od Yamahy, poskytujúce 80 – 360 % asistenciu pri pedálovaní dodajú vašej jazde potrebnú pomocnú ruku.

Road E+ 1 Pro

Rýchlosť a ľahkosť. Aj keď sa to vo vzťahu k elektrobyciklom nemusí javiť ako príznačné, predsa len je to možné. Model Road E+ 1 Pro je toho dôkazom. Shimano Ultegra obstaráva tak pohon, ako aj brzdy, ktoré sú kotúčové.

Karbónová sedlovka od Giantu zvyšuje komfort a znižuje hmotnosť. Elektromotor Giant SyncDrive Pro s 500 W batériou vám dodá pocit skutočného pretekára.


FastRoad E+ 2

Cestný model FastRoad E+ 2 dokáže povzniesť jazdca na výkonnostnú úroveň profesionála, vďaka patentovanému motoru SyncDrive Sport od Yamahy a batérii Giant EnergyPak 400, disponujúcej 400 watmi. Samotný motor je obmedzený na rýchlosť 25 km/h. Všetky potrebné údaje sú zobrazené na displeji Giant RideControl EVO, poskytujúcom prehľadnosť a spoľahlivosť.

Hliníkový rám zo zliatiny Aluxx je osadený 20-rýchlostnou sadou Shimano Tiagra a komponentmi od Giantu s označením Concept. O brzdný účinok sa starajú moderné diskové brzdy Shimano MT200.


DailyTour E+ 2 LDS

Spoločník do priľahlých miest, ktorý vás nestojí veľa a šetrí tak životné prostredie, ako aj vaše zdravie. Mestský bicykel DailyTour E+ je pripravený slúžiť každodenným potrebám. Absencia hornej rámovej trubky umožňuje komfortné zosadanie a nasadanie, zadný nosič odbremení od nákupných tašiek. Odpružená sedlovka a nastaviteľný predstavec dovoľujú ľubovoľne si uspôsobiť posed. 400 W batéria a motor so 60 Nm jednoznačne urýchli cestovanie v meste.


Ease E+ 2

Charakteristické črty klasického mestského bicykla sa snúbia v modeli Ease E+. 26-palcové kolesá, úzke plášte o šírke 37 mm, blatníky, stojan, zadný nosič, na ktorom je upevnená 300 W batéria, chránič nad reťazou, či osvetlenie, nedovoľujú žiadne prekvapenie počas jazdy v meste.


Explore E+ GTS a STA

Väčší priemer kolies, ale neodmysliteľné mestské doplnky, bez ktorých sa človek pri jazde ulicami nezaobíde. Explore E+ už svojím pomenovaním napovedá, že jeho pole pôsobnosti bude všestranne zamerané. Celkovo 6 variácií je rozdelených do 2 kategórií: model s priamou hornou rámovou trubkou, GTS a model s výrazným slopingom, STA. GTS 1, 2 a 3, rovnako aj STA, majú 28“ kolesá so 45 mm plášťami, ktoré vás prenesú mestom, ale aj priľahlým okolím, bez akýchkoľvek problémov. Odpružená vidlica od RST so 60 mm zdvihom vyhladí nerovnosti aj menej kvalitných či nespevnených poľných ciest.

9 prevodov a hydraulické diskové brzdy so 180 mm kotúčmi sú istotou bezpečnosti a spoľahlivosti. Batéria, uložená na spodnej rámovej trubke nezavadzia pri šliapaní a dodáva výkon 500 watov (model 3, 400W). Predné aj zadné osvetlenie, blatníky alebo zadný nosič (len model 1 a 2), nabádajú k objavovaniu. Model 1 má zabudovaný walk-assist, pomáhajúci pri tlačení bicykla, ako aj zabudovaný GPS modul.


Fathom E+ Pro 29 a 27,5

Slovensko je posiate lesmi a poliami, cez ktoré vedie nespočetné množstvo chodníčkov, určených nielen pre turistov. Horské bicykle od Giantu sa dočkali aj v roku 2019 doplňujúcej elektronickej jednotky, umožňujúcej zdolávať náročnejšie stúpania, či vydávať sa na dlhšie cyklotúry. Model Fathom E+ je vyrábaný v celkovo 11 prevedeniach. Od športovejších, až k juniorským.

Vyhotovenie s označením „Pro“ je určené pre aktívnejších jazdcov. Súbežne je vždy možné vybrať si z dvojice veľkosti kolies s rovnakou výbavou. V tejto kategórii konkrétne Fathom E+ 1 Pro a 2 Pro. 120 mm predného zdvihu od RockShox s Boost 15 mm prednou oskou je zárukou tuhosti a pohodlia na nespevnených trailoch. 36 zubový jednoprevodník v kooperácii s 10 (model 2) alebo 11 (model 1) rýchlostnou sadou Shimano Deore/XT, či plášte od Maxxis v rozmere 2,6“ vás prevedú lesným prostredím s úsmevom na tvári.

Silný, 80 Nm motor Giant SyncDrive Pro s 500 W batériou nenechajú na pospas nikoho, kto sa bude chcieť pozrieť hlbšie do prírody. Spomalenie vtedy, keď je to potrebné zabezpečujú brzdy Shimano MT500 so 180 a 200 mm kotúčmi.


Fathom E+ 27,5 a 29

Úspornejší variant Fathom-a E+ Pro taktiež nesklame očakávania. Naopak, s prijateľnejšou cenou je dostupný širšej škále ľudí, ktorí chcú po práci rýchlo uniknúť mimo mesta. Okrem klasických modelov sú dostupné aj varianty E+ 3 Power (29 aj 27,5) či Junior. Oproti jeho väčšiemu bratovi, E+ disponuje 100 mm zdvihom. Model E+ 2 stavia na istotu s hydraulickými brzdami Shimano MT200 či 10 rýchlostnou prehadovačkou Shimano Slx. Motoru Giant SyncDrive Sport sekunduje 500 W batéria. 27,5“ kolesá sú odeté do 2,6“ plášťov Maxxis Ardent 2,4 EXO.

E+ 3 nezaostáva s prehadzovačkou Shimano Deore, brzdami Tektro či 400 W batériou a rovnakým motorom ako vyššie modely. Juniorský model, E+ 3 Junior, má ako jediný 26“ kolesá s rýchlymi plášťami Maxxis Ikon 2,2 EXO. Vo výbave sa strieda Shimano a Tektro, či Giant Connect zaobstaravajúci sedlovku, riaditká a predstavec. Vo vlastnej réžii produkuje Giant aj zapletené kolesá. Rýchly motor SyncDrive Sport s 80 Nm a 400 W batériou je istota, že potomok nebude zaostávať za rodičmi.


Trance SX E+ 0 Pro

Nekompromisná trailová zbraň, s ktorou budete konkurovať tým najlepším časom. Výbava v podobe Fox Factory: vidlica Float 36 so 160 mm zdvihom a Boostovým priemerom a tlmič DHX2 s patentovaným systémom Giant Trunnion Mount a teleskopickou sedlovkou, vás podržia tak v rýchlej jazde z kopca, ako aj pri výšľapoch, mieriacich k trailom. Dvanásť rýchlostí od SRAM-u v podobe sady X01 Eagle a kazetou s pastorkami 11-50 zubov, budú zastavovať brzdy rovnomenného výrobcu, Code R s 200 mm kotúčmi.

Kolesá s priemerom 27,5“ sú pripravené na bezdušový systém. Nestarnúca klasika v podobe plášťov Maxxis Minion DHF a DHR II so šírkou 2,6“, podržia jazdca aj v technicky náročných pasážach. Plne integrovaná batéria v spodnej rámovej trubke, s výkonom 500 W, nedovolí prerušiť plynulú jazdu.


Trance E+ Pro



Tak, ako model Fathom E+ 2 Pro, aj Trance SX má mladšieho brata, i keď s o niečo nižším zdvihom, ktorému určite nechýba guráž popasovať sa s rozmanitým terénom. Hneď 3 vyhotovenia s 500 W batériami a motormi Giant SyncDrive Sport, líšiace sa cenou a prirodzene výbavou, sú dôkazom dostupnosti bicyklov Giant.


Najvyšší variant, Trance E+ 0 Pro, disponujúci 150 mm zdvihu od Fox Float 36 Factory je vybavený identicky s modelom SX, ktorý je určený pre čiastočne odvážnejších jazdcov. Namiesto výbavy SRAM X01 a bŕzd Code R, nachádzajúcej sa na Trance SX je tento osadený Shimanom, konkrétne 12-rýchlostnou sadou XTR.


O čosi prijateľnejšou cenou sa môže pochváliť Trance E+ 1 Pro. Taktiež vybavený 27,5“ kolesami Giant AM s bezdušovou úpravou a technológiou Boost, ktoré sú osadené do vidlice Fox Float 36 Performance so 150 mm zdvihom, nesklame na akomkoľvek traili. Pohon zaisťuje SRAM GX Eagle s 12 rýchlosťami a kazetou s 11-50 zubami.


Posledný v rade je Trance E+ 3 Pro. Jeho hlavnými rysmi sú vidlica Suntour Aion v rozmere Boost so 150 mm zdvihom, výbava Shimano Deore/Slx s brzdami Tektro a teleskopickou sedlovkou Giant Switch Dropper, či spoločným prvkom s vyššími variáciami - kolesami Giant AM.

Stance E+



120, respektíve 130 mm zdvih je vhodný aj na oddychové jazdenie v lese, ale súčasne aj na odvážnejšie kúsky na obľúbených trailoch. V 3 variantoch, 1, 2 a 2 Power nájde zadosťučinenie každý. Spoločným znakom je motor SyncDrive Sport s 80 Nm. Batéria má 400 W (model 2) alebo 500 W (model 1 a 2 Power).

Shimano Slx a Deore sa starajú o presné radenie na 10 rýchlostiach, zatiaľ čo odpruženie je od RockShox, či Suntour. Model 1 je osadený brzdami Shimano MT500, ostatné dva Tektrom s 203 mm kotúčmi. Kolesá sú 27,5“ Giant AM s bezdušovou úpravou a vnútornou šírkou 35 mm.


Elektrobicykle sa nezadržateľne usadili v ponukách popredných výrobcov, čo je predzvesťou väčšieho prílivu nových jazdcov. Strávenie voľných chvíľ v prírode, namiesto vysedávania v nákupných centrách, je nepochybným prínosom pre skvalitnenie ľudského života. S pomocou elektromotora je tento sen dostupný aj nováčikom, či starším ľuďom.

Rovnako si môžete v prípade modelov do náročoného terénu užiť viac jazdenia, prípadne vybehnúť na rýchlo po práci. Preto neváhajte a okúste voľnosť cyklistiky s elektrobicyklami Giant. Všetky podrobnosti o predstavených modeloch nájdete na domovskej stránke slovenského zastúpenia.
flash_on
Viac o elektrobicykloch, ich výbere a používaní nájdeš v sekcii Elektrobicykle v skratke.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Giant TCR - 28 rokov pretekárskych ambícií PR článok

Giant TCR - 28 rokov pretekárskych ambícií

Giant, jeden z lídrov v cyklistických technológiách, predstavuje už 10. generáciu svojho ikonického radu cestných bicyklov TCR. Čo sa dá ešte vylepšiť na vylepšenom?
Unboxing: Giant Trance X E+ 3 – výkonný a zábavný ebike

Unboxing: Giant Trance X E+ 3 – výkonný a zábavný ebike

Zažite rýchlosť v stúpaniach a úsmev na tvári dolu trailom. Pokojne aj niekoľkokrát po sebe. Dostatok výkonu a jazda plná zábavy sú hlavné rysy modelu Trance X E+ 3.
Unboxing: Giant Stance E+ 2 – „elektroparťák“ na traily

Unboxing: Giant Stance E+ 2 – „elektroparťák“ na traily

Výkonný motor, ľahké ovládanie a citlivé odpruženie posunú vaše hranice jazdenia, zábavy a dobrodružstva na úplne novú úroveň. My sa teraz pozrieme na to, ako je bicykel vybavený.
keyboard_arrow_up