Continental 2018  – prehľad cestných modelov

Medzi profesionálmi je to veľmi populárna značka, ktorá má čo ponúknuť v podstate každému nadšencovi cestnej cyklistiky.

Continental ako výrobcu zrejme netreba bližšie predstavovať. Patrí k lídrom na súčasnom trhu v oblasti pneumatík, o čom svedčí bohatý vývoj, vlastné technológie a podpora mnohých profesionálnych cyklistických tímov. Tieto skúsenosti sa následne dostanú k užívateľom vďaka plášťom a galúskam, ktoré spĺňajú tie najvyššie nároky. V ponuke si vyberie každý, bez ohľadu na ambície a preferovaný štýl. Dnes si predstavíme vybrané modely určené pre cestnú cyklistiku a ich hlavné určenie.


Grip a odolnosť na prvom mieste

Najmä v zimných mesiacoch a, samozrejme, na jar prídu vhod plášte, pri ktorých hrá prvú úlohu odolnosť a spoľahlivá trakcia. Je to najmä z dôvodu nižších teplôt a všadeprítomných nečistôt a drobných kamienkov. Práve tie sa vedia postarať o defekt, ktorý najmä v zime nikdy nie je príjemný. Rovnako tieto plášte vydržia poriadnu dávku tréningových kilometrov a ak zvolíte širší rozmer, poskytnú aj nadštandardný komfort.

Grand Prix 4 Season

Robustný celoročný plášť s vysokou ochranou proti defektu pomocou ochrannej pásky Vectran, ktorú dopĺňa ochrana bočníc DuraSkin svoje využitie nájde ako pri výletoch, tak aj pri svižnejšej športovej jazde za každých podmienok, a to bez ohľadu na to, či svieti slnko alebo poriadne leje. Je dostupný do šírky až 32 mm, pri šírke 25 mm váži 240 g, čo je naozaj veľmi dobrá hodnota na takto odolný a univerzálny plášť.


Gator Hardshell

Ak vás to ťahá pri vašich výjazdoch aj na nespevnené či šotolinové cesty, pričom na nich požadujete maximálnu možnú odolnosť a výdrž, Gator Hardshell môže byť správna voľba, a to aj vďaka použitiu ochrany PolyX Breaker po celom obvode. Pre svoju vysokú kilometráž sa výborne hodí ako tréningový spoločník alebo na každodenné dochádzanie do práce. Rovnako je dostupný až do šírky 32 mm, pri 25 mm váži 270 g v prevedení s kevlarovou pätkou.


Univerzálne modely na každý výjazd

Ak nechcete počas roku nič riešiť a spoľahnúť sa na jeden pár plášťov, ideálne budú tie z kategórie univerzálnych. To ale neznamená, že budú výrazne pomalé alebo plné kompromisov. Práve naopak, nájdete tu využitú patentovanú zmes Black Chilli a ďalšie technológie, ktoré sa využívajú aj na tom najvyššom pretekárskom „leveli“. Vyraziť na nich za osobným maximom alebo dobrým výsledkom nebude preto žiadny problém.

Grand Prix

Dezén je prispôsobený na rýchlu športovú jazdu so schopnosťou poskytnúť oporu za väčšiny podmienok. Vysoko odolný polyester tvorí ochranu pred defektom a nesie označenie PolyX Breaker, pričom nemá vplyv na výsledný valivý odpor. Nájdete tu použitú zmes Black Chilli, ktorá už dlhé roky patrí medzi výrobné tajomstvá značky Continental – znižuje valivý odpor o 26 % a poskytuje o 30 % lepší grip než tie na báze silice. Na výber máte aj šírku 28 mm, v populárnej 25 mm verzii váži 230 g (skladacia verzia).


Grand Prix 4000 S II

Tento plášť sa stal doslova synonymom pre univerzálne použitie a stal sa víťazom mnohých užívateľských testov a recenzií. Veľmi dobre kombinuje komfort, odolnosť a nízky valivý odpor, pričom sa nestratí ani na pretekoch, práve naopak. Zmes BlackChilli a ochrana proti defektu Vectran, vytvorená z extrémne ľahkého polyméru, sa postará o rýchlu a ničím nerušenú jazdu. Je dostupný do šírky 28 mm a s TPI na hodnote 330, čo má rovnako vplyv na kvalitné jazdné vlastnosti. Hmotnosť v šírke 25 mm je 235 g.


Maximálna rýchlosť

V prípade, že sú vaším cieľom preteky alebo jednoducho máte radi pocit, keď bicykel doslova letí, v prípade značky Continental máte viacero možností. Či už v rámci plášťov alebo galúskového prevedenia pre najnáročnejšie použitie. Aj keď je na prvom mieste rýchlosť, nezabudlo sa ani na potrebnú kontrolu, pretože, ako dobre vieme, dnes sa veľmi často rozhoduje aj v zjazdoch.

Competition

Galúska, ktorá sa vďaka svojim vlastnostiam stala jednou z najpopulárnejších v celom profesionálnom pelotóne. Využívajú ju tímy ako SKY, Movistar, Katusha Alpecin a mnohé ďalšie. Unikátny vzor a kombinácia zmesi BlackChilli s ochranou Vectran sa ručne vyrába v Nemecku. V zrejme najviac obľúbenej a univerzálnej šírke 25 mm váži 280 g.


GrandPrix TT

Fanúšikov triatlonu poteší špeciálny model určený primárne na boj s časom. Optimalizovaný a hladký semislickový profil ponúkne maximálnu rýchlosť, ochrana Vectran sa postará o odolnosť voči nepríjemným nástrahám. Rovnako tu nájdete použitú zmes BlackChilli a v šírke 25 mm váži iba 190 g.


Domáci tréning

Veľa z vás je nútených usadnúť do sedla niektorého z domácich trenažérov pre nedostatok času alebo nevhodné podmienky. Aby ste znížili hluk a optimalizovali trenie, je ideálne použiť niektorý plášť určený špeciálne pre použitie na trenažéri. V ponuke Continental patrí tento post modelu Hometrainer.


To bol stručný prehľad cestných modelov z dielne Continental pre sezónu 2018, kde nechýba v podstate žiadna dôležitá kategória. Kompletné informácie o všetkých dostupných prevedeniach a technológiách nájdete na tomto odkaze.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Rozhovor: Ľubo Murárik na ceste za výhrou svetového Championship L'Etape 2024

Rozhovor: Ľubo Murárik na ceste za výhrou svetového Championship L'Etape 2024

Ako chutí dnešná kráľovská etapa Tour de France a ako je možné sa nominovať na L’Etape Championship?
Reportáž: BLACK SWANS GARMIN Triathlon 2024 – ako na svoj prvý úspešný triatlon

Reportáž: BLACK SWANS GARMIN Triathlon 2024 – ako na svoj prvý úspešný triatlon

Keď si dám nejakú výzvu, tak ju chcem aj splniť. Na triatlone som mal ale na mále. Skoro som to vzdal…
Reportáž: Majstrovstvá Švédska – keď ide všetko podľa plánu

Reportáž: Majstrovstvá Švédska – keď ide všetko podľa plánu

Vizualizácia ako kľúč k úspechu? Schopnosť vedieť si predstaviť svoje víťazstvo môže byť rovnako dôležitá ako tvrdý tréning na náročné preteky.
keyboard_arrow_up