Sportful a Peter Sagan opäť spolu

Tím s Petrom Saganom vo svojom strede BORA-hansgrohe, bude v sezóne 2018 obliekať taliansky Sporful. V novom dizajne môžete vyraziť aj vy...

Sporful je s Petrom Saganom spojený z predchádzajúceho pôsobenia v tíme Tinkoff a je to v podstate po roku jeho návrat k oblečeniu s výrazným logom S vo svojom znaku. Poďme sa bližšie pozrieť na kolekciu oblečenia, ktoré budú využívať tí najlepší jazdci a rovnako aj fanúšikovia, pre ktorých sú pripravené viaceré zaujímavé kúsky v tímovom dizajne.


Majstrovská kolekcia

Zrejme vám neuniklo, že Peter Sagan sa stal po tretíkrát majstrom sveta a pri tejto príležitosti nechýbajú ani základné kúsky v jedinečnom dúhovom dizajne.

Dres BodyFit Team a krátke nohavice BodyFit Pro Classic

Kolekcia dresu a nohavíc v dizajne majstra sveta, upravená pre potreby bežných cyklistov. V praxi to znamená trochu „uvoľnenejší“ strih pre každodenné používanie a pre akýkoľvek výjazd aj v prípade, že nemáte percento tuku ako profesionálni jazdci. Vlákno DRYPro je vzadu štruktúrované pre čo najlepší odvod vlhkosti. Krátke nohavice poskytnú komfort pri tréningu a nesú väčšinu dôležitých prvkov z modelu Pro Issue. Základom je Lycra v kramáži 220 g s mierne kompresným „fitom“, výstelka je z radu BodyFit Pro. DMOC je 79.90 € pre dres a 104.90 € pre krátke nohavice.


Rukavice Race Team a ponožky Team Race

Rukavice majú rovnakú konštrukciu ako model Pro Issue, k čomu sa ale pridala farba dúhy. Vrch tvorí hladká lycra, dlaňová časť je odolná, protišmyková a s výstelkou, ktorá absorbuje nepríjemné vibrácie. Ponožky sú z vlny merino a hodia sa na väčšinu tréningových výjazdov a preteky v mierne chladných podmienkach. DMOC je 39.90 € pre rukavice a 17.90 € pre ponožky.


Kolekcia Pro - Race

Oblečenie spĺňajúce tie najvyššie nároky, so strihom upraveným pre dokonalú usadenie na tele a s tým spojenú aerodynamiku a komfort.

Dres BodyFit Pro Light

Novinkou je model s prívlastkom Pro Light – podobný štýl skutočne ľahkých dresov sa stáva medzi profesionálmi najviac obľúbeným a príde vhod najmä počas horúcich dní alebo extrémne vysokej intenzity. Nechýba tesný športový strih ešte podporený vysokou elasticitou materiálu. Celý dres je robený v minimalistickom štýle, aby nič neprekážalo maximálnemu výkonu, o čom svedčí a j hmotnosť – 99 g. DMOC je 89.90 €.


Krátke nohavice BodyFit Pro LDT

Ak si na niečo cyklisti doslova potrpia, sú to práve kvalitné krátke nohavice, v ktorých strávia v podstate väčšinu času. No a tento model spĺňa ich požiadavky, či už počas náročných jednodňových klasík alebo Grand Tours. Aj v prípade, že nepretekáte, oceníte ich dokonalé usadenie a komfort podporený výstelkou TC Pro. Na nohách je materiál AeroFlow Compress pre podporu svalstva a aerodynamiku, všetky švy sú komplet ploché a robené tak, aby nikde neprekážali. Základ tvorí 220 g Lycra a traky s anatomickým prevedením a nízkym usadením v prednej časti, takže nohavice nebudú prekážať pri dýchaní a termoregulácii. O ich zameraní svedčí aj dvojica vreciek na rádio, ktoré sa ale dajú využiť aj na drobnosti. DMOC je 129.90 €.


Dres BodyFit Pro Evo

Pre väčšinu bežných podmienok, kedy nie je extrémny chlad alebo naopak teplo, siahnu jazdci tímu BORA-hansgrohe s najväčšou pravdepodobnosťou po modeli s prívlastkom Pro Evo. Je ľahký, ale pritom poskytuje potrebnú ochranu a spoľahlivé usadenie. Dres je tvorený viacerými panelmi s minimálnym počtom stehov okolo krku pre čistý vzhľad. Vpredu nájdete ľahko ovládateľný zips YKK Vislon a samozrejme trojicu hlbokých vreciek. Ramená sú vysoko elastického a aerodynamického materiálu. DMOC je 89.90 €.

Dlhé nohavice BodyFit Pro

Počas dlhých kilometrov v chladných podmienkach a začiatkom sezóny, poskytnú dlhé nohavice BodyFit Pro dostatočnú ochranu bez pocitu obmedzenia. V rôznych častiach je použitá rozdielna hrúbka materiálu (s flísom alebo bez) a nechýba výstelka TC Pro. Na členkoch nájdete zipsy pre pohodlné obliekanie a rovnaké prevedenie trakov ako u krátkych nohavíc BodyFit Pro LDT. DMOC nohavíc je 139.90 €.


Dres BodyFit Pro Thermal LS

Použiť sa dá samostatne počas chladnejších dní a intenzívnych výjazdov, alebo ako teplá spodná vrstva pod bundu. Veľmi často v ňom uvidíte trénovať profesionálov počas chladných dní v kombinácii s vestou BodyFit Pro WS. Má rovnaký strih ako letné modely, torzo chráni materiál TDPxp, ramená a rukávy sú z ThermoDrytex Plus – ten je vysoko elastický s jemným flísom na vnútornej strane. Nechýba vyšší límec a trojica zadných vreciek. Ideálny pre teploty okolo 5 – 15 °C. DMOC je 109.90 €.


Vesta BodyFit Pro WS

Ľahká a spratná vesta, ktorá v zadnom vrecku zaberie málo miesta, a pritom poskytuje potrebnú ochranu, ak sa ochladí, prípadne do dlhého zjazdu. V prednej časti nájdete materiál GORE® WINDSTOPPER® 4 Way Light, zadná časť je elastická a bez membrány pre lepšiu priedušnosť. DMOC je 109.90 €.


Dres Fiandre Light a krátke nohavice Fiandre NoRain

Ak neviete, aké počasie na vás čaká, prípadne chcete byť pripravený aj na prehánky, vietor a chladnejšie podmienky, stačí zvoliť 2 kľúčové doplnky kolekcie Fiandre - dres a zateplené krátke nohavice. Dres je v celej prednej časti odolný voči vetru a rovnako voči vode, pritom si stále zachováva tesné usadenie na tele a pri vysokej zátaži vám v ňom zima určite nebude ani v studenom vetre a daždi. Práve preto sa stal tak obľúbeným medzi profesionálmi, keďže poskytuje potrebnú ochranu bez pocitu obmedzenia pri vysokom výkone. Zadnú časť tvorí materiál NoRain, ktorý je priedušný, a pritom veľmi dobre odoláva vode – tá po ňom doslova steká.


Podobný princíp je použitý aj na krátkych nohaviciach, ktoré majú z vnútornej strane jemný flís pre vyšší tepelný komfort, ale pri zachovaní maximálnej elasticity. Ich konštrukcia nesie minimum švov, výstelka je rovnaká ako u modelu Pro LDT, teda TC Pro. Tento kúsok je veľmi univerzálny a použiteľný v podstate počas celého roka - či už pri dlhých jarných kilometroch vo vetre alebo počas chladných letných dní vysoko v horách. DMOC je 129.90 € pri drese aj krátkych nohaviciach.


Doplnky

Cyklistická šiltovka a nákrčník

Dvojica skutočne nevyhnutných doplnkov pre všetkých cyklistov bez ohľadu na výkonnosť. Máme tu merače výkonu, aero prilby, kotúčové brzdy, no jedna vec sa stále nemení – klasická cyklistická čiapka a presne v takom prevedení je aj tento model v univerzálnej veľkosti. To isté sa dá povedať aj o nákrčníku, ktorý ochráni citlivé partie krku pred nepríjemným vetrom a využiť sa dá samozrejme aj ako čiapka.


Čiapka a čelenka

Materiál ThermoDrytex Plus tvorí základ pre čiapku a čelenku, vďaka čomu sa ideálne hodí pod prilbu, kde poskytne potrebnú ochranu, a pritom nezavadzia. „Raw“ zakončenie na okrajoch nikde neprekáža a netlačí. DMOC pre čiapku je 26.90 € a 18.90 € pre čelenku.


Kolekcia pre fanúšikov

Dres BodyFit Team a krátke nohavice BodyFit Pro Classic

V podstate sa jedná o úpravu dresov z kategórie ProTour pre bežné použitie – teda najmä v oblasti strihu a bez vplyvu na ostatné vlastnosti ako termoregulácia a komfort. Základom je mikrovlákno DryPro, v pase nechýba silikón pre spoľahlivé usadenie a samozrejme trojica vreciek. Je dostupný aj v dizajne BORA-hansgrohe pre slovenského, rakúskeho a nemeckého majstra.


Rovnako sú na tom aj krátke nohavice, ktoré tieto dresy ideálne dopĺňajú. Na nohách nájdete materiál AeroFlow Compress, traky sú v klasickom prevedení a na poste výstelky sa nachádza verzia BodyFit Pro. Viac o výstelkách od Sportful sa dočítate na tomto odkaze. DMOC pre nohavice je 99.90 € a 74.90 € pre dres.


Pre najmenších – Kids

Nezabudlo sa ani na tých najmenších fanúšikov tímu BORA-hansgrohe. Pre nich je pripravený set dresu a krátkych nohavíc v tímovom dizajne a v špeciálnych strihoch a veľkostiach, takže na detskú postavu dokonale sadnú. Tomu je prispôsobená aj výstelka na krátkych nohaviciach dostupná v dvoch veľkostiach. DMOC dres aj kraťasy je rovnaká, teda 54.90 €.


Aktuálnu ponuku si môžete pozrieť na Davorin.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: Vesta, dres a nátelník Isadore - jar a jeseň v pohode

Test: Vesta, dres a nátelník Isadore - jar a jeseň v pohode

Čo na seba, keď je teplo, zima, sucho aj mokro? Dlhý dres Isadore Signature v kombinácii so spodnou vrstvou a vestou.
Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí PR článok

Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí

Jar sa nám začala tento rok skôr, no nič to nemení na tom, že počasie je vrtkavé. Raz je teplo, potom chladno, fúka vietor, občas prší. Nechýba ti niečo z nášho výberu?
Test: Zimné oblečenie Sportful – aký materiál u mňa vyhráva?

Test: Zimné oblečenie Sportful – aký materiál u mňa vyhráva?

Prečo som si obľúbil bundu Sportful Total Comfort a nohavice Fiandre? Je rozdiel v materiáloch tak zásadný?
keyboard_arrow_up