Trénujte vonku a užite si zimu naplno

Neodradí vás od pohybu vonku ani blato, voda či neskôr mrazivé počasie? Prinášame niekoľko tipov na doplnky, ktoré nájdu uplatnenie počas zimy a v náročných podmienkach. 

Castelli Perfetto

Slovo perfektný v názve tejto bundy nie je náhodou. Vďaka použitým materiálom sa jedná o kúsok pre v podstate každé ročné obdobie a 99% podmienok, stačí len zvoliť tú správnu základnú vrstvu. Bunda je vysoko priedušná, chrániaca a stále aerodynamická. Predĺžený zadný diel s reflexnými prvkami ochráni pred striekajúcou vodou od kolesa. Základ tvorí materiál Gore® Windstopper® X-Lite. Cena sa pohybuje okolo 180 € a viac sa dozviete na tomto odkaze

Polaris Blitz

V zime je prvoradá ochrana pred vetrom a o tu sa v rukaviciach Blitz od Polaris stará vetru-odolná membrána. Jej výhodou je stále vysoká priedušnosť, takže sa ruky nebudú potiť a nebude vám následne chladno. Neoprénový lem na zápästí sa výborne prekryje s bundou a zamedzí tak vzniku nepríjemnej medzery. O vysoký komfort a stále potrebnú kontrolu sa postará odolná dlaň z Amary s gélovými vankúšikmi a silikónovou potlačou. Cena sa pohybuje okolo 35 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.  

BBB Coldshield

Kvalitné rukavice sú základ pri jazdení v zime a model BBB Coldshield spĺňa všetko podstatné. Sú vyrobené zo softshellového materiálu, ktorý výborne odoláva vetru aj vlhkosti a pritom stále odvádza pot od pokožky. Jemný flís na vnútornej strane sa postará o tepelný komfort. Dôležitou súčasťou je 45 mm dlhá manžeta, materiál na palci umožní ovládanie dotykového displeja. Cena sa pohybuje okolo 35 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.  

Sportful WS Super

Pre niektorých jazdcov je v zime ochrana spodnej časti tela trochu problematická, pretože je potrebné zachovať voľnosť pohybu a pritom dostatočnú odolnosť voči elementom. O všetko sa postarajú nohavice od Sportful s materiálom Gore Windstopper® 4 Way Warm v prednej časti. Ten je odolný voči vetru, vzdušný a neobmedzuje v pohybe, pričom zadnú časť tvorí vysoko elastický NoRain Thermal. Nechýbajú zipsy YKK Camlock na členkoch pre jednoduché obliekanie. Cena sa pohybuje okolo 159 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

SKS X-Blade 29

Ortodoxní zimní jazdci nedajú dopustiť na poriadne blatníky, ktoré dokážu najlepšie ochrániť pred všetkým, čo na vás terén pod kolesami bude hádzať. Tento je určený na zadné koleso, takže udržíte v suchu najmä sedacie partie a spodný chrbát. Vďaka rýchloupínaciemu systému sa ľahko nahadzuje a zhadzuje, navyše jeho šírka je vhodná aj pre pluskové plášte a všetky rozmery kolies. Cena sa pohybuje okolo 18 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Teleskopická sedlovka PRO Koryak

Práve tento komponent sa postará, aby ste si jazdu v blatistom teréne alebo na snehu užili s pocitom bezpečia a kontroly. Rad sedloviek Koryak je vyrobený z hliníkovej zliatiny AL-7075 a spoľahlivý mechanizmu odolá aj najhorším nástrahám počasia. Tento model ponúka zdvih 120 mm
a univerzálnu páčku s montážou na objímku. Je určená pre priemer 30,9 mm a jej devízou je kombinácia dostupnej ceny a kvality. Cena sa pohybuje okolo 229 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Alpina Twist Four Shield VL+

Zrak si treba chrániť a navyše tento model okuliarov vám nedá veľa dôvodov, aby ste ich museli dávať dolu. Zdokonalené fotochromatické sklá sú označené ako Varioflex, pričom dokážu veľmi rýchlo reagovať na zmeny intenzity svetla. Ďalšou dôležitou súčasťou je Fogstop, teda technológia proti zahmlievaniu. Pri maximálnom zosvetlení je možné používať okuliare Alpina Twist Four Shield VL+ aj za súmraku pri jazde lesom. Cena sa pohybuje okolo 105 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Knog Plus Twinpack

Zlé svetelné podmienky sú neodmysliteľnou súčasťou zimy a najdôležitejšie je byť na ceste viditeľní. O to sa postará sada svetiel od Knog Plus Twinpack, ktoré vďaka svojim rozmerom a dizajnu môžu byť dokonalou súčasťou celku. Vďaka tomu budú aj najlepšie plniť svoju úlohu a 12 LED diód vpredu a 20 vzadu poskytne dostatočný svetelný výkon. Nabíjanie je cez USB. Cena sa pohybuje okolo 28 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

SMS Santini Guard 3.0.

Ak hľadáte vysoký stupeň ochrany pred najhorším možným počasím, je tu bunda Guard 3.0. Výberom vhodnej vrstvy určíte jej použitie, či už pre zimné jazdenie, alebo teplejšie dni v sezóne s psím počasím. Studený vietor alebo voda sa dnu nedostane a úzky strih bude sedieť najmä športovým jazdcom. Navyše bunda je stále elastická a neobmedzuje v pohybe. Vnútorný golier a manžety sú vyrobené z mäkkého a teplého thermofleece materiálu. Cena sa pohybuje okolo 169 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.  

Eleven Air Team

Udržať hlavu v teple a suchu je pri jazdení v chladných podmienkach doslova kľúčové a jednoduchým riešením je čiapka Eleven Air Team. Je stredne zateplená a hodí sa pre intenzívny pohyb a pod prilbou bude dokonale sedieť. Citlivá časť okolo spánkov je z hrubšieho materiálu, vrchná časť je priedušnejšia pre lepšiu termoreguláciu. K dispozícii v množstve farebných prevedení a 3 veľkostiach. Cena sa pohybuje okolo 16 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.  

GORE MTB Thermo Long

Ani tie najlepšie zimné tretry neposkytnú potrebný tepelný komfort bez vhodných ponožiek. Tie od GORE kombinujú vlnu a umelé materiály pre docielenie požadovaných vlastností – termoregulácie, elasticity a potrebnej odolnosti. Sú dostatočne vysoké, aby poriadne chránili a vďaka kvalitnému prevedeniu budú dobre sedieť a nikde netlačiť. Sú anatomicky tvarované pre pravú a ľavú nohu. Cena sa pohybuje okolo 21 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

CRAFT Warm Intensity

Prvá vrstva v kľúčovej miere ovplyvňuje, ako sa budeme cítiť pri športovom výkone v chladných podmienkach. Tento model je určený pre nižšiu intenzitu pohybu a skutočne chladné dni. 3D štruktúra materiálu s tromi rozdielnymi hustotami materiálu a bezšvovými prechodmi sa postará o vysoký komfort a rýchly odvod vlhkosti od tela. Celkový strih je dlhší a nájde využitie aj pri ostatných outdoorových aktivitách, ako je turistika, bežky, beh a pod. Cena sa pohybuje okolo 57 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.  

RH+ Piumino Vest

Výborným spôsobom ako ľahko a efektívne zvýšiť tepelný komfort je táto izolačná vesta. Veľmi ľahko sa oblieka aj na ďalšie vrstvy a pritom v batohu alebo v zadnom vrecku bundy zaberie málo miesta. Celkovo má užší strih, takže pri jazde nebude prekážať, no využitie nájde aj pri bežnom nosení. V skutočnej zime sa dá veľmi dobre použiť aj priamo pod bundu ako súčasť izolačného systému, pretože dokáže teplo udržať lepšie ako klasický flís. Cena sa pohybuje okolo 150 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

BikeWorkX Chain Clean Star

V zime okrem starostlivosti o vlastné pohodlie a komfort je potrebné aj poriadne dbať na to, aby bicykel fungoval ako má. Najmä prevodové ústrojenstvo dostáva zabrať a práve efektívna údržba je najlepší pomocník. Chain Clean Star bol vytvorený špeciálne pre údržbu reťazí a prevodníkov. Vysoká koncentrácia sa postará to, že vydrží naozaj dlhú dobu. Odstráni ako bahno tak aj ďalšie organické nečistoty a zvyšky maziva. Cena za 1L sa pohybuje okolo 11 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Fenix BC35R

Svetlo Fenix BC35R prináša až 1800 lúmenov, vďaka čomu sa môžete vydať aj na obľúbené chodníčky v teréne. Spoľahlivá elektronika a chladenie sa postará, aby vás svetlo nikde nenechalo na „holičkách“. Špeciálne tvarovaný reflektor smeruje svetlo iba dopredu a do strán, teda tam, kde je ho najviac potreba. K dispozícii je viacero režimov svietenia pre dokonalé prispôsobenie. Cena sa pohybuje okolo 129 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch prosím navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
Pitný režim - hydratuj, regeneruj, doplň energiu PR článok

Pitný režim - hydratuj, regeneruj, doplň energiu

Príjem tekutín a dopĺňanie energie je nesmierne dôležitou súčasťou športu, ale aj bežného života. Či už si bežec, cyklista, alebo turista, vyber si z našej ponuky.
Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí PR článok

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí

Jar sa veľakrát nesie nielen v znamení otepľovania, no i nepríjemných prehánok a studeného vetra. A do týchto podmienok treba správne oblečenie.
keyboard_arrow_up