Vianočné darčeky pre najmenších cyklistov

Začínajúcich cyklistov môže v ich nadšení podporiť aj vhodný darček a na to sú Vianoce ideálne. Prinášame niekoľko tipov pod stromček.

Alpina FB Junior


Bezpečnosť je bez debaty priorita. U malých ratolestí ešte väčšmi. Komfortná a bezpečná prilba Alpinka FB Junior je určená výhradne pre deti, čomu zodpovedá aj veľkosť 50-55 mm. 230 g zahŕňa In-mold technológiu výroby, ako aj Run-clip pre nastavovanie obvodu, aby sa docielilo pevné upnutie prilby. Nechýba predná sieťka proti hmyzu a odnímateľný šilt. Dostatok komfortu zaručí 14 vetracích otvorov. Cena sa pohybuje okolo 36 €, viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Lezyne Femto Duo


Kratšie dni znamenajú dlhšie obdobia tmy a šera a s tým spojenú nižšiu bezpečnosť. Práve tej pomáha svetlo Lezyne Femto Duo. Malé rozmery sú určené pre použitie ako súčasť prilby. Tým pádom bude lúč svietiť vždy tam, kam sa dieťa pozerá. Jedno telo v sebe spája dve LED diódy, červenú so svietivosťou 7 lúmenov a bielu s 15 lúmenmi. Napájanie je zabezpečené cez klasické CR2032 batérie. Cena sa pohybuje okolo 24,70 €, viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


BBB Junior BIB


Aby cyklistika bavila, okrem bicykla je potrebné aj kvalitné oblečenie. Tou najdôležitejšou súčasťou sú zaiste nohavice s vložkou. Univerzálne krátke nohavice BBB Junior je možné využiť tak v lete, ako aj v prechodnom období, s pridaním návlekov na nohy. Veľkosť vložky je prispôsobená detskej stavbe tela. Traky ako aj elastický lem na koncoch, zaisťujú nohavice pevne, ale zároveň pohodlne. Cena sa pohybuje okolo 39,95 €, viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Knog OI Classic Small


Jednoduchosť a efektivita, znaky minimalistického zvončeka Knog OI Classic vo verzii Small, určenej pre riadidlá s vonkajším priemerom 22,2 mm. 4 farebné prevedenia a originálny dizajn zaujmú oko malého cyklistu. Nezameniteľným znakom je vycibrený zvuk, zaisťujúci, že bude vždy “vypočutý“. Kvalitné prevedenie je zárukou odolnosti a časom sa nemeniaceho výkonu, teda, v tomto prípade - zvuku. Cena sa pohybuje okolo 17 €, viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Polaris Aqualite Extreme Waterproof Junior


Nie je nič príjemné, ak za jazdy zmoknete. Uchráňte preto aj vaše ratolesti pred vrtochmi počasia s vodeodolnou cyklistickou vetrovkou Aqualite Extreme W junior. Krytý zips, tak ako aj lepené švy, udržia vodu mimo tela po čo najdlhší čas. Na ľavom rukáve je malé vrecko pre potrebné drobnosti. K bunde je možné dokúpiť kapucňu. Oranžové farebné prevedenie zvyšuje viditeľnosť jazdca. Cena sa pohybuje okolo 25,11 €, viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Amplifi Grom Knee KIDS


Poznáme to všetci: byť mladý znamená chuť vyskúšať si všetko. Nie je však nutné riskovať zdravie pri možnom úraze. K tomu sú tu chrániče kolien Amplifi Grom. 3D tvarovaný mäkký panel z EVA peny, pohodlne padnúci a komfortný počas dlhších výjazdov obopne koleno a nebráni v pohybe. Pre lepšie nastavenie slúži suchý zips či protisklzový spodný lem. Čierna farba je znakom tvrdého bikera. Cena sa pohybuje okolo 27,90 €, viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Sportful detský dres majstra sveta


I keď to nie je adekvátne, aj malí jazdci sa môžu cítiť ako majstri sveta. Krátky dres, vyrobený z materiálu Attack, výrobcom, ktorý oblieka aj Petra Sagana, poslúži najmä v teplejšom počasí, ale s pridaním viacerých vrstiev, je vhodný aj v chladnejších podmienkach. Hmotnosť na úrovni 100g je parametrom, hovoriacim o kvalite materiálu. Na výber sú 3 veľkosti podľa veku pre 10, 12 a 14 ročných. Cena sa pohybuje okolo 58,90 €, viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Eleven čelenka


Hravý dizajn čelenky HB Dolomiti v spojení s hrejivými vlastnosťami funkčného materiálu Dolomiti, sa zíde najmä v chladnejších dňoch, kedy sa strieda teplo s už menej radostným, chladným vetrom. Je dôležité podotknúť, že veľkosť tejto čelenky je určená pre deti okolo 5 rokov. Využitie na viaceré športové aktivity od behu, cez cyklistiku, bežky, alebo aj turistiku len podtrhuje univerzálnosť tohto doplnku. Cena sa pohybuje okolo 8 €, viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Bell Span


Svojou univerzálnosťou využitia sa môže popýšiť prilba Bell Span, ktorej tvarovanie a materiál, ju predurčujú pre využitie na jazdu v BMX parku, na skejte alebo korčuliach. Upínací systém Action Fit udrží prilbu na správnom mieste, zatiaľ čo 10 ventilačných otvorov zabráni poteniu sa hlavy. ABS konštrukcia z tvrdého plastu, predíde zraneniam. Dve dostupné veľkosti XS a S, dopĺňa originálnou farebnou variáciou. Cena sa pohybuje okolo 42,50 €, viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Thule Sapling Elite


Pre tých najmenších, ktorým zatiaľ nie je dopriate riadiť bicykel, je určený Thule batoh, v ktorom môžu cestovať s ich rodičmi. Prídavné nožičky zabezpečia, že pri skladaní vaku neprevrhnete svojho potomka na zem. Vďaka zabudovanému zrkadlu skontrolujete "stav nákladu". Dostupné je aj využitie tienidla nad hlavou dieťaťa. Hmotnosť vaku 3,6 kg umožňuje nosiť predmety až do hmotnosti 22 kg. Cena sa pohybuje okolo 320 €, viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


CRAFT Active Comfort LS


Počas aktívneho dňa v chladnom počasí chcete mať dieťa chránené pred zmenou teplôt. K tomu vám pomôže funkčné detské tričko s dlhým rukávom Craft Active Comfort. Ploché švy nebudú vadiť pokožke, zatiaľ čo mäkká a odľahčená pletenina zabezpečí tepelný komfort a priedušnosť pri športovaní. Unisex strih a možnosť vybrať si z modrej alebo ružovej farby, je istotou, že si každý vyberie podľa chuti. Cena sa pohybuje okolo 35 €, viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Kompava Hypofit


Slovenský výrobca pochutín, najmä pri športovom vyžití, ponúka nápoj s antioxidačnými vlastnosťami, ako aj obsahom vitamínov a minerálov, akými sú vit. C, E, selén, beta-karotén alebo extrakt zo zeleného čaju, či glukózy a maltodextrínu, určených pre vytrvalcov. Avšak, nápoj prináša obmedzenie, a to vo forme odporúčaného podávania až deťom nad 8 rokov. Cena sa pohybuje okolo 13 € (500 g), 67 € (3 kg), viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Odrážadlo Next Bobby Car BIG


Cestou ako na začiatok motivovať svojho potomka k športu môže byť práve odrážadlo Next Bobby Car, ku ktorému dostanete aj návleky, šetriace topánky dieťaťa. Vhodnosť záleží od veku, pričom výrobca udáva minimálnu hranicu 1 rok. Auto nie je len mechanickým odrážadlom: obsahuje batériu, ktorá zásobuje svetlo či zvukové signalizácie. Celková nosnosť auta je 50 kg, zatiaľ čo samotné váži 3,5 kg. Cena sa pohybuje okolo 92,95 €, viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme PR článok

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme

Bicykel nie je iba dopravný prostriedok. Je to vášeň, relax, sloboda či únik z reality a zaslúži si „hýčkanie a opateru“. Napríklad v podobe prémiových komponentov.
Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie PR článok

Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie

Sezóna sa „prehupla“ do záverečnej časti. Potrebuje váš bicykel servis? Chýbajú vám prípravky na čistenie? Prípadne by to chcelo zmenu komponentu? U nás nájdete všetko.
Plášte do ťažkého terénu - spoľahni sa na grip PR článok

Plášte do ťažkého terénu - spoľahni sa na grip

Jarné podmienky sú spojené najmä s premočeným terénom. Na druhej strane sú tu disciplíny ako trail a enduro, kde je priľnavosť na prvom mieste. Máš správne plášte?
keyboard_arrow_up