Cestné plášte – výber podľa použitia

Plášte majú na výsledný pocit z jazdy v podstate kľúčový vplyv a dnes si predstavíme niekoľko modelov pre cestnú cyklistiku.

Tak ako pri všetkom aj tu je dôležité sa prispôsobiť štýlu akým jazdíte. Je zbytočné investovať do ľahučkých pretekárskych modelov ak vám nejde o čas, alebo maximálnu priemernú rýchlosť.

Naopak, lepšie je sa pozrieť po niečom s vysokou odolnosťou – to platí aj v prípade ak máte cestný bicykel hlavne ako tréningový doplnok. Na druhej strane, ak chcete zo svojho bicykla vyťažiť maximum na preteky alebo lokálne „segmenty“ na Strave, sú práve plášte tým najdôležitejším prvkom. Prinášame niekoľko tipov.

Maxxis Columbiere


Najmä pre rýchlych športových jazdcov je určený plášť Maxxis Columbiere. Slickový dizajn s jemnými drážkami zabezpečuje spoľahlivý kontakt s vozovkou za všetkých podmienok a nízka hmotnosť spĺňa podmienky aj na pretekárske použitie. Ideálny, ak máte jeden bicykel na preteky aj tréning ako univerzálne riešenie. K dispozícii v šírkach 23 a 25 mm (hmotnosť 205 g), cena sa pohybuje okolo 28 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.


Panaracer Pasela


Potrebnú spoľahlivosť a odolnosť pre cykloturistiku v sebe kombinuje plášť Pasela. Je vhodný na výlety po okolí, dochádzanie do práce a každodenné rekreačné použitie. Univerzálny dezén, vysoká kvalita a odolnosť uspokojí každého cyklistu, ktorý potrebuje pneumatiku na bicykel vhodnú na jazdu po asfalte. Hmotnosť 290 g pri šírke 25 mm je stále dostatočne nízka aby nekazila zážitok aj pri dlhších výjazdoch. Cena sa pohybuje okolo 19 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Vredestein FRECCIA


Tento plášte je vhodný na športové a tréningové použitie za každých podmienok, resp. za každého počasia. Troj-zmesová konštrukcia sa postará o potrebnú trakciu a rovnako nízky valivý odpor a technológia Curve Control System zaisťuje výborné jazdné vlastnosti aj počas náklonu. Nechýba ochrana proti defektu pričom je dostupný v šírkach 23, 25 a 28 mm. Pri šírke 25 mm má hmotnosť 245 g, cena sa pohybuje okolo 29.95 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.


Continental Ultra Sport II


Tento plášť tvorí vhodnú kombináciu ceny a úžitkových vlastností pre športových jazdcov. Jeho devízou je najmä vysoký grip pri väčšine podmienok vďaka použitej zmesi PureGrip. Tá mu dodáva zároveň aj dostatočnú odolnosť a môže byť rovnako veľmi dobrým tréningovým spoločníkom. Je dostupný v rôznych šírkach a prevedeniach (drôt, kevlar). Pri šírke 25 mm a kevlarovej pätke má hmotnosť 280 g pričom cena sa pohybuje okolo 27 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.


Vittoria Rubino Pro IV G+


Najmä svojou univerzálnosťou vynikajú plášte Vittoria Rubino, vďaka čomu sa radia medzi najpopulárnejšie v ponuke značky. Má troj-zmesovú konštrukciu a rovnako vysokú odolnosť voči defektu. Celkovo je orientovaná aj na komfort vďaka vyššiemu behúňu a z toho plynúcemu pohlcovaniu nerovností. Ideálny tréningový plášť, ktorý sa ale nestratí ani na pretekoch. Šírka 25 mm a kevlarová pätka dávajú hmotnosť 250 g a cenu okolo 35 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.


Schwalbe One


Plášť, ktorý má v hierarchii nemeckej značky dôležité postavenie vďaka unikátnemu spojeniu a kombinácii svojich vlastností. Nový dezén, vylepšená troj-zmes a najmä kvalita spracovania ho radia ako model pre náročných športových jazdcov a samozrejme na preteky. Vysokú ochranu proti defektu má na starosti technológia V-Guard a je dostupný v šírkach 23, 25 a 28 mm. Pri 25 mm ponúka hmotnosť 225 g s cenou okolo 55 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.


Michelin Power Competition


Už použitie zmesi s názvom Race Compound prezrádza hlavné zameranie plášta od francúzskeho Michelin. Táto zmes má svoj pôvod v inej disciplíne, kde hrá grip ešte dôležitejšiu úlohu – pri MotoGP. Umožňuje získať nižšie straty energie počas jazdy bez straty potrebnej kontroly. Rad Competition je primárne určený a konštruovaný na preteky a náročné použitie. Pri šírke 25 mm má plášť hmotnosť 215 g. Cena sa pohybuje okolo 50 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


TUFO Calibra Plus


Práve preteky a maximálna rýchlosť sú cieľom plášťa Calibra Plus od českéj značky TUFO. Hladký behúň je doplnený na bokoch o jemný vzor pre podporu trakcie, použitá zmes obsahuje vysoký podiel materiálu silica pre optimálne jazdné vlastnosti. Okrem toho mu nechýba ani dodatočná ochrana proti defektu a celkovo je dostupný v 3 šírkach – 23, 25, a 28 mm. Pri 25 mm ponúka hmotsnoť 210 g pričom sa cena pohybuje okolo 33.90 €. Viac sa dozviete na tomto odkaze.


Hutchinson Fusion 5 All Season 11Storm


Tieto plášte ponúkajú výkonnosť a spoľahlivosť za každého počasia vďaka zmesi ElevenSTORM. Tá v sebe kombinuje rýchlosť, stabilitu a maximálnu výdrž do jedného celku. Zvládne obľúbené preteky, alebo „grand fondo“ a rovnako aj porciu tréningových kilometrov. Okrem šírok 23 a 25 sa vyrába aj ako 28 mm pre maximálny komfort. Cena začína na 36.90 € podľa použitej technológie a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Pre kompletné informácie o produktoch, prosím navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Cestné bicykle do 3 000 € - prvé kilometre s radosťou PR článok

Cestné bicykle do 3 000 € - prvé kilometre s radosťou

Tritisíc eur je suma, za ktorú si už dokážeš zaobstarať naozaj slušný cestný bicykel. Aké modely stoja za zváženie?
Plášte pre štrkolety, žiletky aj enduro mašiny PR článok

Plášte pre štrkolety, žiletky aj enduro mašiny

Každá disciplína si vyžaduje rôzne obutie, o podmienkach ani nehovoriac a preto prinášame niekoľko tipov. Tak ktorý si dnes zvolíš ty?
Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme PR článok

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme

Bicykel nie je iba dopravný prostriedok. Je to vášeň, relax, sloboda či únik z reality a zaslúži si „hýčkanie a opateru“. Napríklad v podobe prémiových komponentov.
keyboard_arrow_up