TNM napísal:
Neviete preco isiel Kubis, ked povodne mal ist Juraj Sagan?

myslim, ze juraj mal startovat v casovle len v pripade ucasti petra v cestnych pretekoch, co nakoniec padlo.
kubis bol zrejme nasadeny ako 2. najlepsi casovkar na majstraku, kedze kuba cestu zavodne prakticky nejazdi
28.07.2021 - 16:37:12
00
Prakticky jazdí a vdaka tomu sa stal v oficiálnom preteku - najvýznamnejšom na Slovensku pre Slovenských cestných cyklistov majstrom krajiny - najlepším pretekárom v olympijskej disciplíne časovke jednotlivcov s nárokom na účasť v olympijskom preteku. Ale kedže šachy UCI, ... pri nominácii sú aké sú tak v olympijskom preteku neštartoval náš najlepší pretekár ale druhý najlepší. Jak u debilov.


Naposledy upravil Hosť dňa 28.07.2021 - 16:57:19, celkovo upravené 1 krát.

28.07.2021 - 16:54:23
03
tak sa na tie jeho prakticke jazdy pozrime...
https://www.procyclingstats.com/rider/ronald-kuba
28.07.2021 - 16:56:13
00
Pozri sa, kto štartoval na olymiáde - druhý najlepší pretekár. Najlepší zostal doma. Ešte furt nedopína kde je podstata ? Na olympiáde majú štartovať najlepší pretekári krajiny.. Rakušanka Kiesenhoferová preteká rovnako prakticky ako Kuba a bola na olympiáde. A vieš prečo bol Kuba v preteku najlepší ? Lebo sa zameral na tréning nie na pretekanie. Možno podobne to mala s počtami absolvovaných pretekov vyrátané aj matematička časovkárka Kiesenhoferová. Že podstatný nie je počet absolvovaných ale počet vyhratých pretekov. Jej dokonca vydala dobrá časovkárska výkonnosť titul olympijskej šampiónky v cestnom preteku - pri vhodnej ,,konštelácii hviezd,,. Kratšia trať ako muži, rozdielna výkonnosť ženského pelotónu, vhodný priebeh preteku, horšia matematika niektorých ostatných pretekárok, ... :D

https://www.procyclingstats.com/rider/anna-kiesenhofer


Naposledy upravil Hosť dňa 28.07.2021 - 18:53:16, celkovo upravené 1 krát.

28.07.2021 - 17:01:58
02
Ja myslím ze je to jedno či ten alebo ten mal ísť . Celkovo sme v riti s kvalitou cyklistiky. Ja však verím , ze su talenty resp. Dostanú možnosť sa prejaviť ak sa im to umožní a zároveň verím ze sa skončí táto éra mlateniaprazdnej slamy a začne sa jedného dňarobit ozaj poctivá a kvalitná práca. Celkovo je to so športom na figu . Buď nie su peniaze alebo nemajú podmienky alebo neschopnosť alebo malo bojovnosti . Stále tomu čosi chyba . Česť borcom co obetujú vlastne peniaze svoj čas aby nieco dosiahli . Lenže toto by mali robiť kluby kde je jediným kritériom výkonnosť a nech je človek aj zo Sniny či Mocenka podstatne aby mal každý možnosť rozvinúť svoj talent . V cyklistike toto chyba myslím v ten elitnej reprezentačnej . Česť klubom co robia co sa dá . Uz len blby štadión nám chyba hoci mame 3xMajstra sveta. Atd atd
28.07.2021 - 18:53:01
00
Toto nezmenia ani kluby ani zväzy. Musí sa v prvom rade zmeniť prístup štátu (štát sme v podstate my občania) k športu. Čo ako štát od športu chceme a čo sme ochotní pre to aj urobiť. Všetko ostatné sú len prázdne krčmové reči.
28.07.2021 - 20:19:33
03
Jeden štadión máme v Prešove, výstavbu druhého stopli tí, ktorí kupovali testy.

Prílohy:

IMG_20200621_151453.jpg
IMG_20200621_151453.jpg 495.02 KiB thumb_up1thumb_down

28.07.2021 - 21:00:07
03
Suhlasim s Ledavi. Btw, svojho casu som tvrdil to, co tuna capulo, ze napr hokej mozu hrat len deti bohatych rodicov. Mal som moznost sa kratko na tuto temu rozpravat so Zdenom Cigerom a o cosi neskor s Lintnerom a Valabikom. Viviedli ma z omylu. Ze dnes ak dieta chce hrat hokej, dostane skoro vsetko zadarmo (vystroj urcite a ak je trochu talentovane aj treningy). Ciger sam rozbiehal projekt pre deti z nizkoprijmovych rodin. Sam ich zvazal na treningy, lebo rodicia nemali auta. Ale celkovo su vraj najvacsi problem prave rodicia - ze j*bu na tie deti a aj ak maju moznosti, nechce sa im rano vstavat a vozit decka na treningy. Ze vacsina rodicou na SVK ma rado svoju pohodicku, svoju telku a svoju krcmicku. Dalsia kategoria su prehnane motivovani rodicia, ktori su v konecnom dosledku skodlivi pre deti, Ale tej prvej kategorie, t.j. hnilych rodicov, je na Slovensku vraj prilis vela. Tym padom je na Slovensku napriklad oproti Finsku velmi maly pool hracov, hoci pocet obyvatelov je rovnaky. Potom je dalsia vec, ze na Slovensku su menej kvalitni treneri a odbornici, preto sa Handzus, Satan, Lintner a spol vsemozne snazili dotiahnut a udrzat typkov ako Ramsay a Tiikkaja. Najma preto, aby dalsich typkov, ako su Pardavy ci Orszagh naucili remeslu. To teda aspon tvrdili ti byvali hokejisti.
Ale nazad k cyklistike. Ako negativum vnimam, ze Frano a Privara ziju v sebaklame a ked ich clovek chvilu pocuva, ma pocit ze su mimo reality - aj ked to nemusia byt zli chalani. V hokeji si aspon uvedomili, ze maju velky problem. Ako pozitivum ale vnimam napriklad detsku Tour Petra Sagana. Plno rodicov sa nadchlo a decak zacalo bicyklovat az cca po roku 2012, lebo Peter. Cize teoreticky sa mozu niekde potulovat kvalitne mlade talenty, juniornejsie od Svrcka. Cize mozno to nemusi byt uplne zabite.
Btw zrusenie velodromu v BA a postavenie parku Jama vnimam ako velke plus - myslim, ze Park Jama pritiahol za par rokov sportovat ovela viac ludi ako velodrom za celu dobu existencie.
28.07.2021 - 21:40:42
07
Pri všetkých hodnotenia sa zabúda, že cyklistika nie je len cesta. Je tam aj dráha, downhill, XC, bmx, trial. sálová cyklistika, freestyle, paracyklistika.
a po Saganovi vraj všetko toto skončí :lol:
28.07.2021 - 21:55:17
00
Volodja, s tou poslednou vetou sa uplne stotoznujem. Celkovo si myslim, ze verejny zaujem predstavuje daleko viac sport beznej verejnosti ako uspechy nejakeho konkretneho jednotlivca. Ja by som vymenil vsetky olympijske medaily tohoto sveta za to, aby proste viac ludi v populacii malo zdravy vztah k pohybu, a ak je sport na Slovensku financne poddimenzovany, vzdy budem viac za to, aby sa prostriedky davali na podporu pohybu obycajnych ludi skor nez na prostriedky nadejnym medzinarodnym talentom.
28.07.2021 - 21:59:41
05
Rachela súhlas. Ale štát zaujímajú olympionici, medaily ... a národ (aj vďaka propagácii a médiám) to isté
28.07.2021 - 22:03:27
00
Damy a pani, nemyslel som ze tento prispevok budem musiet pisat na forum kde chodia v podstate sportovci a ludia ktori sa aspon okolo sportu hybu, ale pre niektorych ho zjavne treba ( je ich tu sice mensina ktori nechapu niektore suvislosti, ale treba aj pre tu mensinu urobit osvetu ). Zacnem tym ze ak do podpory sportu a do systemu vychovy mladeze na pripadnych vrcholovych sportovcov ako stat davame pomaly 0,0nic, tak nemozeme cakat ze nasi reprezentanti budu nosit zo svetovych podujati medaile, pripadne popredne umiestnenia. Bohuzial takto to nefunguje nikde a nikdy to fungovat ani nebude. Treba si uvedomit ze Peto Sagan je len chyba v matrixe ktora sa narodila na Slovensku, Peta Vlhova je vlastne „vysledok“ odriekania jej rodicov a zlaty chlapci z Gotebugu su pozostatok casov kedy drviva vacsina chalanov pocas zimy nahanala pred barakmi puky alebo lopticky ( mimochodom coskoro to bude od daneho uspechu uz 20 rokov ). Inde vo svete je ta podpora az priepastne neporovnatelna, o systeme vyberu mladeze a naslednej podpory mozeme skutocne len snivat.

Ja osobne sportujem od svojich 4 rokov, presiel som si vsetkym moznym, dokonca som bol v istom sporte v dorasteneckom veku v sirsom repre vybere. Ked vsak na to pozriem spatne, ziaden system tam nikde nebol. Par zanietenych ale nekvalifikovanych ludi a mnozstvo nasich rodicov ktori tomu obetovali pomaly vsetko. A popritom uz v tom case ine krajiny ktore ten system a kvalifikovanych ludi malo. Takze vieme kto uz vtedy mal brutalny naskok ktory sme stale v podstate ani nezacali stahovat. Sice pocuvam ako do sportu vratane cyklsitiky idu vacsie peniaze ako kedysi, ale to su skutocne len take drobne oproti svetu...najkrajsi dokaz toho je, ze nas konti tim Dukla BB si z rozpoctu nedokaze zaplatit ani poriadneho kvalifikovaneho trenera. To ze tu mame kluby ktore uz zacinaju mat ake take zazemie a sponzorov a ich niektori jazdci dostanu sponzorske bicykle a ine veci nic neznamena...s prepacenim taky kvalitny bicykel dnes dostane aj talentovany chalan z Burkini Faso. Material v podstate problem nie je uz nikde na svete, ide o ten system pripravy!

A tu mozeme prejst k Lukasovi Kubisovi ktory si toho za posledne dni po internetoch schytal az az... 21 rokov, jazdec nie prave najbohatsieho konti timu. Este pred piatimi rokmi robil bezecke lyzovanie a k biku ho postupne dotiahol starsi brat. Momentalne ma medzi slovenskymi cyklistami po Petovi nazbieranych najviac UCI bodov, myslim ze je jeden z tych perspektivnych chalanov do buducna a teda myslim ze jeho nominacia bola opravnena. Ze to vyslo prave tak ze isiel nakoniec aj casovku a prave na Tokyo ktore by profilovo nesedelo snad ziadnemu nasmu cyklistovi je uz dalsia vec. A Ronald Kuba? Vsetka cest k tomu co dokazal, ale Lukasa porazil na MSR len o par sekund a v Tokyu by fasol cca rovnaku latu ( a to sa vyhradne specializuje iba na ITT ). Takze pri setreni nakladov isli bohuzial iba dvaja cyklisti. A ked uz sme to pri tom setreni, tak vedzte ze vacsina slovenskych olympionikov letela do Tokya economy triediou co mi uz hlava vobec neberie hlavne ak si zoberieme ze je to top sportova udalost konajuca sa raz za styri roky ( niekedy aj pat ). Drviva vacsina sportovcov inych krajim tam cestovala v biznis triede, pripadne vladnymi specialmi nakolko tie lety tam su velmi dlhe a nasleduje vacsinou velky casovy posun s ktorym sa musi organizmus vyrovnat. Nasi sportovci vsak v eco s kolenami zatlacenymi na sedadlo pred nimi, ale zopar bafikov v biznis. Proste aj tu je vidiet ze ten system absolutne nefunguje a vlastne ze ziaden system ani len smerom k OH nemame ( teda az na ten top tim olympionikov...teda ak este vobec existuje ). Takze ked si to vsetko zhrnieme...co vlastne cakame od nasich sportovcov a preco?
28.07.2021 - 22:43:43
021
staci na zaciatok dat telesnu na skolach kazdy den. a nie rusit to a znizovat. ale aj tak to potom zabiju rodicia lebo dietatko nevladze, fuci (bo ma 300 kilo), tak aby sa nahodou nenamahalo vybavime mu ospravedlnenku od telesnej...
ale poriadnu telesnu, nie take tie kde ucitel chce mat pokoj tak da deckam loptu ze hrajte futbal alebo co...
ja si pamatam ake sme mavali telesne na zakladke/gympli, takmer vsetky sporty (skok o tyci sme nemali :))), nacviky techniky - napr ako spravne preberat stafetu, rozne sutaze medzi skolami. vykonnostne tabulky - kolko treba na aku znamku atd atd
neviem ci to aj teraz tak je, ale skor ne :)

a k tomu ze kazdy kto mal talent/zaujem mohol robit co chcel, tak ja mam ine skusenosti. mozno par miest ostalo aj pre takych, ale urcite boli aj taki ktorych pretlacili rodicia aj ked mozno tie decka ani nemali zaujem. pamatam ako som robil testy na sportovy gympel a boli sme tam viaceri co sme sa poznali, a aj ked niektori mali skoro vo vsetkom horsie vysledky, tak ich zobrali a mna ne... netreba asi dlho hadat preco
28.07.2021 - 22:59:18
01
sme sice mimo temu, asi sa to premaze, ale
Na zakl. skole boli 3 hod telesnej, potom prislo nabozko, ( to uz som bol po vsetkych skolach) tak jednu hod. zrusili. Telesne sme mali dobré, tesili sme sa a futbal bol za odmenu, asi len koncom juna.
@matt napísal:
"......Ked vsak na to pozriem spatne, ziaden system tam nikde nebol. Par zanietenych ale nekvalifikovanych ludi a mnozstvo nasich rodicov ktori tomu obetovali pomaly vsetko...."
S tým nesúhlasím, u nas to fungovalo, systém bol funkčný, od ml. ziakov , cez TSM, az po seniorov, boli pravidelne skolenia trenerov a rozhodcov. Zacal som 1976 a sutazne skoncil asi 1996. Na treningy sme chodil MHD. Bez rodicov. Treneri studovali popri zamestnani , aby mali trenerske jednicky. Za soc. bol sport jednym z frontov boja proti kapitalizmu. Motivacia pre sportovcov bola moznost vycestovat na sutaze do zahranicia, hoci aj do Madarska. Nehovorim , ze to bolo dobre, alebo zle, ale tak to fungovalo. Bola ina doba.
Koniec okienka spomienkoveho optimizmu.
p.s. pozeram olympiadu

este ku capulo-vi pocet hodin vo vyucovani je dany, ak chces dat telesnu kazdy den, musis nejake hodiny vyhodit
28.07.2021 - 23:33:11
03
boris.ko, áno, uznavam, v tomto som sa zle vyjadril. Samozrejme kedysi iste veci fungovali oveľa lepšie ako teraz, niečo pamätám aj ja. Malo to však byt skôr porovnanie v kontexte kde je teraz v športovej príprave svet a kde sme vo väčšine športov zostali my. To je bohužiaľ neporovnateľne. Nemozem sa zbaviť pocitu akoby to je niečo na spôsob “chcem aby si bol špičkový svetový neurochirurg, ale mám pre teba iba tento skalpel z roku 1999”. Samozrejme všetka česť všetkým ktorí okolo toho robia, len bez peňazí sa to skutočne nedá. Teda dá ako hobby, ale nečakajte top umiestnenia na svetových športových podujatiach.
Ps : niekde to fungovalo/funguje lepšie, niekde horšie. Ja som opisoval svoju skúsenosť…a tam to bolo skôr horšie ( v podstate akýsi “freestyle” ako teraz :) )
29.07.2021 - 00:13:42
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Bicykle / Cestné)
keyboard_arrow_up