tak si kľudne tie ilúzie obnov, keď tak námatkovo pozerám výjazdy po tej istej trati sú dáta konzistentné. Či sú presné ako zistiť nemám, ale sú rovnaké a tudíž beriem to tak, že to meria dobre. Napriek rôznej teplote, vetre, vlhkosti vzduchu a či som ráno sral alebo som to doniesol do práce
Prosim uploadni nam sem surove data z tych dovch jazd bez korekcie stravou, alebo nejakym inym softom. Proste co zapisal tachometer. Totiz strava, lezyne root, ....asi aj garmin conect robi korekciu podla nejakeho algoritmu. To co vidis bezne nie su namerane data, ale ich poluctena varianta.
A to co pise
KinDo je druha vec co treba jasne rozlisit. Absolutna nadmorska vyska je aj u mna obvikle v poriadku (+- metre) Totiz
GPS v 3D za dobreho signalu je presne na metre. Staci niekde zastavit a dobre GPS sa skalibruje a upravi si aj barometricky tlak na danu vysku. Problem je kontinualne meranie, kedy je v 99% zariadenie odkazane na barometer. Preto absolutna nadmorska vyska je obvikle OK (ak je dobry signal GPS co na kopci ovikle je) ale nastupane metre su uplne mimo.
Situacia je dnes s asi aj vdaka tomu co pise
lto tak zla, ze napr RWGPS stranka mi naratala na trase VD Gabcikovo BA pristavny most 428m nastupaneho previsenia. A pritom podla statnej nivelizacie je mediz Gabcikovom a BA rozdiel 25m nadmorskej vysky!
https://ridewithgps.com/routes/37186595?privacy_code=Mu1S9H8Q6SQ3Tnra