chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
precitaj este raz
malo by zalezat aj na tom, v akom pocasi a ako jazdis ...
a ako vyzeraju tie lesne cesty a traily ...
teraz na jeseň a zimu by som chcel hlavne niečo do blata a najidealnejšie aby som to zobral zo shopu mtbikera lebo robím väčšiu objednávku. mám v tom guláš mne prídu všetký plášte rovnaké...
ja idem cez weekend testovat maxxis beaver - sam som zvedavy
z toho co tu bolo popisane som nadobudol pocit, ze do blata mozu byt dobre :
high roller
minion
beaver
pre drsnakov shorty alebo wet scream
poradie bolo zvolene nahodne
zo znaciek som vyberal iba maxxis
treba si vsak uvedomit, ze v blate bude clovek 10% trasy a zbytok bude teren iny
poslednych N stran je popisanych o skusenostiach s jednotlivymi plastami - je iba na tebe, co povazujes za dolezite a co si vyberies
//edit : zmes plastov je dalsia kapitola
Ako aj rozdiel ked je plast vpredu alebo vzadu
Ja aktualne jazdim beaver 26*2.0 EXC za mokra a vlhka za mna super. Taktiez v blate. Samocistenie je v pohode. Jedine co je minus ze na tvrdom povrchu (asfalt, udupana hlina) su dost hlucne, a vzhladom na maksiu zmes by na asfalte sli aj rychlo dole hlavne pri brzdeni.
Prosba o pomoc
Zdravím chcel by som sa opýtať aké plášte by ste mi odporúčili. Jazdím prevažne 40% asfalt, 50% lesné cesty 10% Singletrail.
Momentálne jazdím Schwable Rapid Rob 2,10, no po 1500 km sú pomaly na odpis.
potreboval som jeden plast tak som siahol o ospevovanom Minione DHF 2C kevlar..... som nato zvedavy..... vzadu zatial X-king a ked sa doderie, potom co?.... High Roller alebo Minion DHF 2??
inak tento ma na 23mm rafiku 56mm sirku
a nahodit to celkom zabava..... kym zaskocili patky, 4x s kompesorom nafukat na 5, vyfucat a dokola..... jazdim s dusami zatial
Za mňa dozadu DHR II, nový HR II vzadu moc nejde. Starý bol celkom OK, ale neviem či sa robí v 29" verzií. DHR II v rámci triedy celkom dobre ide a aj fajn vzadu brzdí v porovnaní s tým keď sa dozadu dá DHF.
Prosba o pomoc
Zdravím chcel by som sa opýtať aké plášte by ste mi odporúčili. Jazdím prevažne 40% asfalt, 50% lesné cesty 10% Singletrail.
Ďakujem za rady !!
Skús Schwalbe Smart Sam 2,1.Slušná výdrž pri jazdení ako udávaš, akurát zamokra moc v teréne nepodržia...
to mi pises fcul?.... ked som sa s tym hodinu trapil?..... tak diky kamo ... to mi ozaj nenapadlo
....totiz, nahodil som to.... fukam a pozeram ze napis Minion je nejaky zanoreny.....hmm.....nafukat, povolit, nafukat.................. nakoniec skocil jak mal ale..... rozmyslam, defekt v terene... hmm.... asi ozaj prejdem na bezdusu.... ten minion nato je ok a moje rafy tiez
Aktuálne som kúpil plášť Continental Mountain King 2.2" a mám v pláne ho dať do predu... vzadu mám už zabehnutý Continental XKing 2.2" ... je to dobrá kombinácia alebo radšej vymeniť predný za zadný ?.. Mountain King má agresívnejší vzor čiže by mal držať lepšie stopu podľa mňa.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
malo by zalezat aj na tom, v akom pocasi a ako jazdis ...
a ako vyzeraju tie lesne cesty a traily ...
teraz na jeseň a zimu by som chcel hlavne niečo do blata a najidealnejšie aby som to zobral zo shopu mtbikera lebo robím väčšiu objednávku. mám v tom guláš mne prídu všetký plášte rovnaké...
z toho co tu bolo popisane som nadobudol pocit, ze do blata mozu byt dobre :
high roller
minion
beaver
pre drsnakov shorty alebo wet scream
poradie bolo zvolene nahodne
zo znaciek som vyberal iba maxxis
treba si vsak uvedomit, ze v blate bude clovek 10% trasy a zbytok bude teren iny
poslednych N stran je popisanych o skusenostiach s jednotlivymi plastami - je iba na tebe, co povazujes za dolezite a co si vyberies
//edit : zmes plastov je dalsia kapitola
Ako aj rozdiel ked je plast vpredu alebo vzadu
skusam ako bezduse - cez weekend prevetram a uvidim ...
Ďakujem za rady !!
inak tento ma na 23mm rafiku 56mm sirku
a nahodit to celkom zabava..... kym zaskocili patky, 4x s kompesorom nafukat na 5, vyfucat a dokola..... jazdim s dusami zatial
Ďakujem za rady !!
Skús Schwalbe Smart Sam 2,1.Slušná výdrž pri jazdení ako udávaš, akurát zamokra moc v teréne nepodržia...
Nepoznas tekute mydlo ? Ide to hned pri 2bar
....totiz, nahodil som to.... fukam a pozeram ze napis Minion je nejaky zanoreny.....hmm.....nafukat, povolit, nafukat.................. nakoniec skocil jak mal ale..... rozmyslam, defekt v terene... hmm.... asi ozaj prejdem na bezdusu.... ten minion nato je ok a moje rafy tiez