chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
zdravim páni, veľká dilema už mám tých plášťov plnú hlavu, mam momentalne SmartSami P, urcite si idem kupit nieco nove ale uz fakt neviem co, najprv som chcel znova SS ale uz niesom az tak skalopevne presvedceny. V podstate som zuzil vyber na Continental X-king,Schwalbe SS alebonieco od Michelinu ale ja sa v tej ich ponuke nevim vyznat. Ale akurat dnes som objavil v akcii Hutchinson Python za dobru cenu a myslim ze mi asi pred rokom v jednej zilinskej predajni hovoril predajca ze na tie plaste neda dopustit.
Inac chcem to na jazdenie typu Marathon tak 25% asfaltu max.
Pisalo sa tu o Specialized pneu,toto je odpoved na otazku co jazdi Kulhavy:
Na sucho vozím Specialized Renegade S-works 1.95 a na mokro mám momentálně tovární prototypy šířky 1.80 jinak jsem vozil Specialized Captain S-works.Tlak se pohybuje podle trati od 1.8 Do 2.1 atm
Co dobre, ja ich este stale povazujem za najlepsie XC plaste na sucho vobec a to uz som odvtedy par vystriedal. Ale pisem konkretne o verzii Python New generation v prevedeni Air Light (len tu som jazdil). Lacnejsie verzie su samozrejme o nieco tazsie a zda sa mi, ze maju inu (tvrdsiu) zmes, takze nemusia byt az tak dobre (ale zas vydrzia dlhsie).
To ze niesu dobre do blata, je vseobecny nazor alebo vlastna skusenost? Ked niesu dobre do blata to sa na nich asi vybodenem, a s tymi Continentalmi nema niekto skusenosti?
X-King mam vpredu aj vzadu v rozmere 2.2 a zatial su dobre. Po skusenostiach s Montainkingami som cakal nizku zivotnost, ale po 500km nevidno vyraznejsie opotrebenie. Ale na druhu stranu nepatrim k tym co jazdia zatacky smykom a zastaveniu so zablokovanym kolesom sa snazim vyhybat.
To ze niesu dobre do blata, je vseobecny nazor alebo vlastna skusenost? Ked niesu dobre do blata to sa na nich asi vybodenem, a s tymi Continentalmi nema niekto skusenosti?
Staci ked sa pozries na ten vzor, ktory je nizsi a husty a je jasne ze do blata to nie je. Totiz do skutocneho blata pomoze jedine vysoky a riedky vzor...napr. Maxis Medusa. Python je aky rychlejsi univerzal ktoremu sedi viac sucho, aj ked zvladne aj nejako to mensie blatko. A ked si vezmes kolkokrat jazdis v total bahne tak myslim, ze s Pythonom chybu nespravis...
Mal som ich obute na Salzke na oboch kolesach, a pri jazde v zakrutach na tych sotolinovych cestach som si nebol taky isty ako na Ralphoch. Mne tam tie bocne stuple chybali. Nafukane som mal na 2,5bar-u a boli to 2,2.
Ja som jazdil scyllu, akurat su zhodene z biku. Zmes ma celkom dobru prilnavost, s vydrzou to uz nie je taka slava. Uz po cca 500km sa zacali drat nabehove hrany na strede. Na moj vkus ma scylla dost nizky dezen (presne mm neviem), mozno charybdis bude vyssi ale asi nie o vela.
Len tá Rubena na MTB.sz má tuším iný vzor, ako tá na tom druhom odkaze.
Inak na novú sezónu zvažujem Charybdis, Racing Ralph, alebo Rocket Ron, Scilu som vyradil z výberu hneť, stačilo mi vidieť, ako sa derú Tmaxovi a bolo mi jasné, že jeden konkurent vypadol.
Inak na novú sezónu zvažujem Charybdis, Racing Ralph, alebo Rocket Ron, Scilu som vyradil z výberu hneť, stačilo mi vidieť, ako sa derú Tmaxovi a bolo mi jasné, že jeden konkurent vypadol.
Zeby sa tmaxovi tak drali preto, ze robi za mesiac tolko km, co priemerny hobby bajker za pol roka?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
jazdim hardtrail(spec. rockhopper)vascinou les/cesta tak 65%/35% za kazdeho pocasia. Od novoty boli na biku fastrack plaste. No teraz som dal do zadu the captain a rozyslam co dam do predu kedze plast uz je kaput.
Ten fast track bol celkom fajn ale v lese niekedy nedrzal celkom dobre. Rozmyslam ci dam tiez the captain alebo:
http://www.specialized.com/us/en/bc/SBCEqProduct.jsp?spid=57833
http://www.specialized.com/us/en/bc/SBCEqProduct.jsp?spid=57476
http://www.specialized.com/us/en/bc/SBCEqProduct.jsp?spid=56886
je lepsie dat do predu nieco stabilnejsie, bude to lepsie ako ten fast track(tie purgatory sa mi uz zdaju az prilis)?
skuste nieco poradit
dik
Presne tak to mam a je to vyborna kombinacia...otestovane v rozmanitych podmienkach
Inac chcem to na jazdenie typu Marathon tak 25% asfaltu max.
Aky nazor mate na tie Hutchinsony?
Co dobre, ja ich este stale povazujem za najlepsie XC plaste na sucho vobec a to uz som odvtedy par vystriedal. Ale pisem konkretne o verzii Python New generation v prevedeni Air Light (len tu som jazdil). Lacnejsie verzie su samozrejme o nieco tazsie a zda sa mi, ze maju inu (tvrdsiu) zmes, takze nemusia byt az tak dobre (ale zas vydrzia dlhsie).
Staci ked sa pozries na ten vzor, ktory je nizsi a husty a je jasne ze do blata to nie je. Totiz do skutocneho blata pomoze jedine vysoky a riedky vzor...napr. Maxis Medusa. Python je aky rychlejsi univerzal ktoremu sedi viac sucho, aj ked zvladne aj nejako to mensie blatko. A ked si vezmes kolkokrat jazdis v total bahne tak myslim, ze s Pythonom chybu nespravis...
konkretne tento model..
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-plast-rubena-charybdis-racing-pro-2-1/3411
aku to ma zmes a vysku dezenu v reale...
hladam plaste s kordom 127tpi v rozumnej cene
Zeby sa tmaxovi tak drali preto, ze robi za mesiac tolko km, co priemerny hobby bajker za pol roka?