chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Derú sa síce rýchlo, ale záber stratili až po cca 2500 km (prvý raz som to zaregistroval na Dubničáku, kedy sa mi zle išlo zo sedla na tých kamienkových úsekoch). Píšem o zadku, predok je v pohode stále. Akurát rozdiel medzi 2-zmesovou verziou Top Design a klasickým Top Designom je v tom, že bočné štuple (šedý pásik) sa viac olupujú. No čo viac chcieť od pretekárskych plášťov, však áno. Každopádne nabudúce jedine Charybdis/Scylla (Scylly vpredu len s dobrými skylmi , za mokra).
Zdravím
Poprosil by som o radu. Celý deň čítam rôzne články, aby som vedel aký plášť si vybrať, ale aj tak niesom vôbec rozhodnutý. Viem, že potrebujem niečo vhodné na pevný asfalt od výrobcu Schwalbe, čo dobre drží v zákrutách pri vysokých rýchlostiach aj na štrku a s čo najmenším odporom, aby som sa pri etape na veľkú vzdialenosť nadrel čo najmenej a dlhou životnosťou vzhľadom na počet odjazdených kilometrov. Momentálne mám plášte Smart Sam s rozmerom 622-37(28 x 1,4), ktoré sú vynikajúcim univerzálom a nechcem ich zbytočne ničiť, keď viem, že ma čaká náročná trasa po pevnom asfalte s nejakým tým štrkom popri ceste. Nejaké nápady? Vopred díki aj za snahu
Ten odkaz znamená, že čokolvek tam z nich vyberiem, tak to bude to čo hľadám a potrebujem? Nevedel by si mi dať nejaký konkrétnejší typ, ktorý plášť z toho by bol najvhodnejší? Dik
zihadlo 5, nečakaj od "rokerov" to, čo dokazovali staré dobré XCR mud alebo XCR extreme. Na ne nemajú. V blatku ako tak, ale mokré kamene - ee, vedenie stopy nemám odskúšané, pretože ho "testujem" iba jeden na zadnom kolese. Na prednom na celoročné jazdenie iný ako XCR extreme už ani nechcem (okrem maratónskeho bicykla na sucho). Nepoznal som nič lepšie, čo by tak dobre držalo. Mám ich ešte zopár v rezerve.
tak pravdu mas XCR extrem bol najlepsi plast, co som jazdil....len preco ho zabuzruti prestali vyrabat
ten wild rock r pojde na zadne... uvidime co dokaze
predu mam wild grip r, ma uz za sebou 10tis km ale este trochu drzi:)
Podľa mňa triedu XCR zrušili kvôli "kríze". Ani nový racer nieje s TPI 127. Už to tlačia všeobecne nižšie kvalitou aj cenou. Asi sa chcú vyrovnať iným značkám, hehe. Našťastie sa nerovnajú defektovosťou Schwalbom. Vieš, ktorý plášť od Michelin ma udivoval po niekoľko rokov? WildGripper rock 26x1,75 drôt. Vzhľadom totožný s novým Country Rock. Prekvapil výbornou priľnavosťou za mokra na tvrdom povrchu a na mokrých veľkých kameňoch a ako zatiaľ každý Mišák išiel do šmyku pomaly. Neustreľoval ako Schwalbe NN (2008). Samozrejme vzhľadom ku jeho vzoru na štrku, koreňoch a v blate nebol použiteľný. To bolo po roku 2000, keď som ešte nešpekuloval čo jazdiť a horský som mal hlavne na cesty mimo letného suchého obdobia. Samozrejme s blatníkmi - pre mňa bežnými.
Poradte mi nejaké slicky, okolo rozmeru 26*1.0 až 1,2. Chcem ich na 100% asfalt a s čo najmenším valivým odporom, máte nejaké skúsenosti? A cena by potešila do 10€ za kus.
Pridám pár postrehov z testu plášťov Onza (predtým som jazdil NN 2,25" a WTB Velociraptor 2,1") Zápory:
- zvýšenie valivého odporu (pocitovo to isté, ako keď som mal kombináciu WTB Weirwolf 2,3"/Velociraptor),
- v kamenistých pasážach nadskakovanie ako na koze, častokrát zlá ovládateľnosť
- najväčšie sklamanie na zvážnici - pri prudkom náklone Canis nedržal stopu tak ako NN (čím menšia rýchlosť, tým išiel viac do šmyku) Klady:
- lepšie držanie na jemných pieskových cestách (Canis neustreľuje tak ako NN)
- Ibex porovnateľný s Velociraptorom v koreňových/kamenistých stúpaniach, t.j. veľmi dobrý grip
Záver: Canis by som odporúčil na nejaké uhladené lesné cesty, chodníky. Ibex sa uživí aj na kameňoch/koreňoch.
Min. tlak má Onza 2,5bar, no aj tak, predtým NN 2bar, WTB 3bar a hentaké odskakovanie to nerobilo. Stačilo len pevne držať riaditka a udržiavať smer...no teraz si to robí čo chce.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.cykloabc.sk/index.php?lid=1929
potom dam report 2,1 ky
Poprosil by som o radu. Celý deň čítam rôzne články, aby som vedel aký plášť si vybrať, ale aj tak niesom vôbec rozhodnutý. Viem, že potrebujem niečo vhodné na pevný asfalt od výrobcu Schwalbe, čo dobre drží v zákrutách pri vysokých rýchlostiach aj na štrku a s čo najmenším odporom, aby som sa pri etape na veľkú vzdialenosť nadrel čo najmenej a dlhou životnosťou vzhľadom na počet odjazdených kilometrov. Momentálne mám plášte Smart Sam s rozmerom 622-37(28 x 1,4), ktoré sú vynikajúcim univerzálom a nechcem ich zbytočne ničiť, keď viem, že ma čaká náročná trasa po pevnom asfalte s nejakým tým štrkom popri ceste. Nejaké nápady? Vopred díki aj za snahu
- http://plaste.heureka.sk/schwalbe-marathon-dureme/galerie/
- http://plaste.heureka.sk/schwalbe-marathon-supreme-cg/galerie/
-13% Schwalbe plášť MARATHON RACER 700x38C (40-622) reflex plášť, drôt
34,99 € -13%
MOC 40,99 €Aký plášť na 24 koleso?
teraz mám Bontrager CONNECTION TRAIL oco má SCHWALBE NOBBY NIC nieje taký aj na malé koleso ako mám ja?
Údajne má okolo 610g, šírka 2.125... Ten čo máš teraz je podľa údajov od výrobcu o trochu ťažší a aj užší - 2.0" 650g - reálne to ale tak nemusí byť
Alebo niečo lepšie http://goo.gl/1NtIw
http://www.bikemania.sk/sport/plaste/24/mtb/schwalbe-plast-v-24-x-210-54-507-smart-sam-sport.html?page_id=3341
Schwalbe Smart Sam 24x2,1
Bratranec má jeho vačšiu verziu (26") a je veľmi spokojný
ten wild rock r pojde na zadne... uvidime co dokaze
predu mam wild grip r, ma uz za sebou 10tis km ale este trochu drzi:)
Zápory:
- zvýšenie valivého odporu (pocitovo to isté, ako keď som mal kombináciu WTB Weirwolf 2,3"/Velociraptor),
- v kamenistých pasážach nadskakovanie ako na koze, častokrát zlá ovládateľnosť
- najväčšie sklamanie na zvážnici - pri prudkom náklone Canis nedržal stopu tak ako NN (čím menšia rýchlosť, tým išiel viac do šmyku)
Klady:
- lepšie držanie na jemných pieskových cestách (Canis neustreľuje tak ako NN)
- Ibex porovnateľný s Velociraptorom v koreňových/kamenistých stúpaniach, t.j. veľmi dobrý grip
Záver: Canis by som odporúčil na nejaké uhladené lesné cesty, chodníky. Ibex sa uživí aj na kameňoch/koreňoch.
nech tak ci tak, ked zoderiem Schwalbe, idem vyskusat Onzu