chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Na Kaisera zabudni.Naco ti bude?Chces ho iba preto,lebo sa ti paci a ma velke drapaky,dost nevhodna volba na tvoje jazdenie.Uplne staci to,co mas.Ked chces investovat 100€,tak radsej napis ake mas rafiky a ci by nebolo vhodne ist radsej bezdusovou cestou.Inak 1 defekt mesacne nieje ziadna tragedia.
Na čo sú ti enduro plášte? Na tebou spomínané vozenie, skús Ikon- Ikon alebo Ikon - Rekon, to tu vozí dosť ľudí a ak máš často defekt, zisti si či máš ráfik ktorý je možné prerobiť na bezdušové. No ak by si chcel iné kombo, Tak aj Hutchinson Kraken vyzerá zaujímavo pozri link tu v prevedení Hardskin by mal byť viac ako dosť odolný ak vozíš iba duše resp. chceš aj naďalej. https://velon.sk/produkt/kraken-tlr-racing-lab/
tak bajk mam cube reaction c62 pro rafky su tam original cube CUBE EX21, 32H, Disc, Tubeless Ready malo by sa to sdat preprobit na bezduse .. ale vcom je vyhoda bezdusi ? od continental nejsu dobre plaste ?
Výhoda bezduší je menej defektov resp tie maličké ti zalepí mlieko , možnosť jazdiť nižšie tlaky. Nehovorím že Continental má zlé plášte, radíme ti niečo iné na tvoje jazdenie ak chceš Continental tak potom mountain king, a do zadu race king alebo cross king, by boli na tvoje jazdenie ok nepotrebuješ 1kg plášť, to mal na mysli zrejme aj V´RANDAL to je celé.
Kaisera mám v predu , na štrku,skalách drží slušne. Mountain kinga mám v zadu a predtým som ho mal aj v predu.Defekty boli vždy len kôli nízskemu tlaku,že ráfik sekol dušu. Inak na to čo jazdíš super plášt.
Proti defektom máš aj vložky. Jazdím na ních tlaky 0,9 a 1,2bar už pár týždňov v skalách a o defekte ani chýru ani slichu. Predtým skoro každý druhý výjazd defekt.Výhoda vložky ,že tiež pohlcuje nárazy do istej miery. Čo pri hardtaili nieje na škodu.Aj,keď sekneš plášť ,dá sa na tom dojť domov,pri mlieku tažko.
Mozes, ale na tvoje podmienky - citujem: "50percen cyklotasi a 50 precnet strk polne cesty lahsie lesne cesty" by bol vhodnejsi dopredu cross king 2.3. Je rychlejsi a bude aj menej hucat na asfalte.
A co mam vpredu schwable touch tom to je nieco jak od continentalu mountain king a vzadu rapid rob to je nieco jak crossking ? Chcel by som to jak teraz len od continentalu dik
Racing rob = racing ralph od Schwalbe. Skor to je ekvivalent racekingu, iked raceking ma slabsie bocne vedenie. Crossking by som prirovnal skor k Rocket ron. Ale to je +/-. Kludne zober Mountain/cross ked chces zachovat nazvime to "agresivitu vzoriek"
No chcel by som to presne jak mam teraz len od continentalu🙂 ci mountain dopredu cross dozadu alebo cross dopredu cross aj dozadu alebo cross dopredu race dozadu
Mountain a race by som nekombinoval. Preskocil by si jednu radu. Na tvojom mieste dam dopredu aj dozadu cross, je to univerzalna kombinacia. Ak by vpredu cross nestacil, dokup mountain a cross ti ostane dozadu ked ten prvy zjazdis. Plaste su spotrebak.
dopredu namiesto Crossmarka 29x2.10 chcem plast 2.25. Ktory bude najlepsi? Recon Race, Aspen alebo Ikon? Vzadu ostane zatial crossmark 2.10
bezdusove pouzitie
este k tomu vyberu a odporucaniu ikona.
osobne mi pride, ze ikon 2.20, alebo 2.35 vpredu by namiesto crossmarku II 2.10 nebol nejaky vyrazny posun, co sa tyka drzania a nachylnosti na bocne podsmyknutie, alebo sa mylim?
nechcel by som zbytocne vyhodit peniaze, ak by to nebola citelna zmena k lepsiemu
inak som zvazoval dat dopredu aj tohto rekona, a to hlavne vdaka priaznivej hmotnosti, ale je vsade nedostupny
ak chces trosku výraznejšie držanie, tak jednoznačne ardent race 2,25,
aspen drží najmenej, re,re trošku lepčie ikon , okusok viac ale ardent re.podrží fajn. prípadne rekon, ten už ale horšie odvaluje a hučí
no zvazoval som aj moznost, ze tam necham ten Crossmark II 2.10, ale ked to prerobim na bezdusaky, tak uz teraz mi je jasne, ze sa mi s tym nebude chciet zase babrat, ked by som nahodou chcel na zimu lepsi drziak (napr. ten ardent race)
Mountain king je o moc pomalsi ako crossking ? Ze ci by som moc pocitil rozdiel keby som miesto crossking vpredu aj vzadu dal dopredu mountaina .To ze huci mi nevadi mne sa to aj paci praveze🙂
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Proti defektom máš aj vložky. Jazdím na ních tlaky 0,9 a 1,2bar už pár týždňov v skalách a o defekte ani chýru ani slichu. Predtým skoro každý druhý výjazd defekt.Výhoda vložky ,že tiež pohlcuje nárazy do istej miery. Čo pri hardtaili nieje na škodu.Aj,keď sekneš plášť ,dá sa na tom dojť domov,pri mlieku tažko.
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/maxxis-dissector-29x24-wt-3ct-exo-tr-plast-kevlar.html
a
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/continental-mountain-king-ii-24-29-29x24-protection-kevlar-tubeless-ready-model-2017.html
popripade dozadu Ikon
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/maxxis-ikon-29x2-35-3c-exo-tr-plast-kevlar.html
alebo mate skusenost s niecim inym lepsim? popripade ktora z tychto jke lepsia na grip dopredu?
jo a je to na ebike este som zabudol.
diky
savings Maxxis Dissector 29x2.4" WT 3CT EXO TR plášť, kevlar
42,99 € savings
MOC 78,99 €bezdusove pouzitie
este k tomu vyberu a odporucaniu ikona.
osobne mi pride, ze ikon 2.20, alebo 2.35 vpredu by namiesto crossmarku II 2.10 nebol nejaky vyrazny posun, co sa tyka drzania a nachylnosti na bocne podsmyknutie, alebo sa mylim?
nechcel by som zbytocne vyhodit peniaze, ak by to nebola citelna zmena k lepsiemu
inak som zvazoval dat dopredu aj tohto rekona, a to hlavne vdaka priaznivej hmotnosti, ale je vsade nedostupny
aspen drží najmenej, re,re trošku lepčie ikon , okusok viac ale ardent re.podrží fajn. prípadne rekon, ten už ale horšie odvaluje a hučí