Chcem sa spytat, nakolko na googli som toho tiez vela nenasiel, ci sa niekomu nestalo, ze sa mu po namontovani adaptera Shimano SM-MA90-F180P/P (vymenil som povodny 160 mm kotuc za vacsi 180 mm ) riadnom pripevneni podla navodu po necelych 50 km ohli skrutky ?
Brzdy su zakladne Sram level a kotuc je 1,8 mm siroky 180 mm Galfer.
Je to vpredu, na vidle, uz pri montazi nebolo lahke brzu ,,vycentrovat" aby dosticky nesuchali ( novy kotuc + nove platnicky ).
Dotahoval som podla navodu momentom 8 nm.
Po odjazdeni asi 50 km, kedze platnicky stale suchali mierne o kotuc som ich chcel nanovo vycentrovat, no uz pri povolovani som zistil, ze pri toceni imbusom sa skrutka cela hybe ( ohnuta tesne za zavitom vo vrchnej casti ).
Ta dlhsia bola ohnuta riadne a ta kratsia sice menej, ale tiez.
Stalo sa to uz niekomu ?
Spravil som nieco zle?
Netreba to dotiahnut viac?
Celkove mi to pride s tymto adapterom problematickejsie ako v pripade prechodu zo 160 na 200 mm, kde sa montuje adapter na uchyt na vidlici zvlast dvoma skrutkami a potom
brzda na adapter dalsim parom kratsich skrutiek.
Tento sposob predlzenia zo 160 na 180 mm je trochu divny tym, ze sroby su dost dlhe a vnutorny priemer dier na adapteri je vacsi ako hrubka srobov a ma to tam volu a 4 ,,klzne" plochy, kde sa to asi moze hybat.
Dakujem za akykolvek komentar, radu skusenost...
Pridal som aj fotku, ako to tam bolo nahodene, podlozky boli spravne, adapter tiez a aj na kotuci je vidno, ze dosticky dosadali tam, kam mali.