Z 3 na 2 nie je blbost a robi sa najcastejsie kvoli zjednoduseniu a uspore hmotnosti. Ale uspora hmotnosti sa kona, ak vymenis
presmyk aj
kluky za 2x10. Ale to ide do penazi. Pokial nechas povodny presmyk aj kluky, tak najvacsiu placku musis niecim nahradit (napriklad bashring) a teda uspora hmotnosti je minimalna. Moznot by to slo nejako vypodlozkovat ak nechces bashring.
Ak nechavas povodne kluky, aj tak v tom vidim prinos. Mozes skratit retaz (takze ti bude menej trieskat v terene), zjednodusis radenia a samozrejme mas bashguard. A pre neustalych ladicov co maju fulla to moze byt plus, kedze chod pruzenia sa da lepsie vyladit na 1 ci 2 placku ako na 3, kde je to velky kompromis.
A dalsia vyhoda 2x10 setupu (teda pokial mas origo 2x10 kluky) je, ze tam mas miesto na napinak ci bashring (pripadne aj aj). Ak mas siroky BB bez podloziek tak bashring na 3placku nedas a napinak, len nieco na sposob C-guide.
Pre mna to bol urcite prinos, bashring som chcel ( kedze odleteny kamen mi vylomil zuby a ohol najvacsi prevodnik) a najtahsie prevody som pouzival len na asfalte a aj to len obcas. Ale na mojom HT si necham 3x10, chybali by mi tazke prevody, kedze casto jazdim asfalt.