Inšpiroval som sa na B-F témou "NEJPRUDŠÍ VÝJEZD v okolí Prahy". Určite sa nájdu ešte nejakí bikeri(ky), ktorí(é) radi(y) skúšajú prudké, no najmä aj technicky náročné výšlapy (korene, kamene, skaly, výmole,...).
V tejto téme by som rád videl vaše postrehy, kde sú pri BA (kružnica s polomerom cca 50km) takéto výšlapy na hranici šlapateľnosti.

Z môjho repertoára, najprv všeobecne známe:
- červená na Pajštún z Borinky (posledné 2 razy, čo som tam bol, v úvode som mal problém, musel som zastaviť),
- žltá na Dračí Hrádok od potoka (v súčasnosti je problém ísť dolu, no predtým sa dala),
- červená na Konské hlavy (banalita),
- červená na Čmelok (tam som bol zatiaľ len raz v snehu, tak som ho nedal),
- červená na Skalnatú (vyšiel som len pod to záverečné prudké stúpanie),
- červená na Dev. kobylu od Devína, záverečné stúpanie žľabom po šutroch a serpentíny (záver vidím ako nešlapateľný),
- stojka na Karloveskej MTB lige (aj keď tá sem asi nepatrí),
- od parkoviska pod hradom v Hainburgu (J strana) hore na Schlossberg,
- ...

a potom trošku menej známe:
- "žľab" zo Sandbergu, ktorý sa potom napojí na zelenú a vedie na vrchol Dev. kobyly (pekný tréning výdrže v stúpaní),
- pozdĺž plota základne na kobyle (J strana), kde sú pekné šutríky,
- modrá od amfiteátra v Rači po Malú baňu (smer Horný Červený kríž),
- ...

To je zatiaľ tak všetko, čo mi napadlo. Privítal by som ďalšie tipy a postrehy, príp. aj fotečky. Témou sledujem asi to, aby tu bol nejaký prehľad prudkých stúpaní, z ktorých by potom vyšli cca 2-3 "naj".
16.04.2009 - 09:47:22
00
Za Plaveckým hradom je také "sedlo" a odtiaľ modrou značkou stúpať na Báborskú, velice výživné aj pešibusom :D
16.04.2009 - 10:03:59
00
vcera som isiel dve v okoli tn
nad TR. teplicami z skoro na vrchu machnaca asfaltky na sedlo machnac a do prava na vrchol machnaca....luxusny sa mi zda ze tadial ide hard trasa dubnicaku
2.-vyslap z omsenia na kamenne vrata -zjazd na dubnicaku :mrgreen:
16.04.2009 - 10:13:35
00
naslo by sa ich vela len nie v okoli BA :twisted:
16.04.2009 - 10:15:08
00
no len to ze v trencine je prudky technicky vyslap je bikerovi z BA nanic ;-) kdezto novo objavene v okoli BA moze skusit zdolat
16.04.2009 - 10:23:10
00
neznasam vyslapy najviac na svete..ale ked sme pri tom tak v raci este pred alpinkou dole na parkovisku kde su lavicky sa sa zabocit dolava smerom do lesa a to problem aj zist a nie len vyslapat minule som sa tam vytrel...vyssie je to oznacene modrou znackou (modro-biela) :|
16.04.2009 - 10:57:03
00
napr. cervena na rozhladnu na velku homolu.
16.04.2009 - 10:59:41
00
Takze podobne ako pisal tmax, v okoli D.Kobyly-viac moznosti
Z Hriadok (Devinska) okolo domov a popod vodaren na Sandberg-uzky chodnik, dalej chodnikom nad druhu vodaren a dalej po chodniku po zelenej na Kobylu
z Devina najprv po modrej a v zahradkarskej osade doprava a nezalesnenym svahom k vykryvacu
zelena Pod Dracim hradkom-Bystricke
Nad Pernekom, Stare bane po zltej sedlo Javorina
Solosnica-Vapenna ale nie na zaciatku po cervenej

ked ste smadny, hladny, premoceny od dazda,... tak je kazdy kopec prudky :D
16.04.2009 - 11:05:18
00
- od parkoviska pod hradom v Hainburgu (J strana) hore na Schlossberg,



Prosím o bližšie lokalizovanie tohto výšľapu.Na Schlossberg leziem s bikom rada, ale poznám len tie kamienkové serpentíny hore, tie si zrejme nemyslel.Ak sa dá ísť hore aj inakade, je tam bajk tolerovaný? :arrow: v zmysle, či ma tam nebude hnať preč a pokutovať nejaký strážca (zákona, parku)... :?:
16.04.2009 - 12:19:34
00
Myslim, ze sa to tu uz niekde riesilo - z tej temy si pamätam aj jeden zaujimavy kusok veduci prave k novobudovanemu singlacu na pravej strane Vydrice (v smere toku). Usek zacina cca 300-500 metrov po asfaltke za Snezienkou smerom na BK - vchadza sa dolava do lesa na zltu znacku a postupne stupanie naberie grady. Je to datelne a mne sa to zda o dost jednoduchsie ako z Baby po cervenej na Konske hlavy, ale Dudovi sa to zda obtiaznejsie. Odskusajte, napiste. :) Usek vyznaceny ciernou sipkou a ciernym bodkovanim.

Prílohy:

mapa.jpg
mapa.jpg 106.39 KiB thumb_up0thumb_down

16.04.2009 - 13:08:21
00
no to je fakt.. tato zlta je vyzivna.. ku koncu uz riadny sklon, a teraz je este vymyty zlab, korene, kamene..
16.04.2009 - 13:16:04
00
Swifty50s: Z tvojho popisu sa mi zdá, že to je modrá značka, o ktorej som hovoril. Tam sú len 2, možno 3 problematické úseky: 1. je prudká točka doprava po kamienkoch, 2. je strmší stupáčik ku záhradkám (ešte pred križovaním asfaltky) a 3. je hneď po prekrižovaní asfaltky do strmšieho prašného svahu. V zásade pohoda, no dolu to nemám rád. Raz mi stačilo. :P
wukie: Zelená na Bystrické, tú som ešte nikdy nedal. Keď som tam bol, tak tam bolo popadaných milión stromov, čiže zosadať...
Zani: Pletieš si Schlossberg a Braunsberg, "jestli se nemejlím". :D Tie ináč zbožňujem. Ja som písal o zrúcanine hradu Schlossberg. Na Braunsberg, kam vedú aj tie kamienkové serpentíny, sa dá dostať ľahšie z druhej strany. Keď ideš po cyklotrase do Hainburgu, vojdeš do obce, míňaš 1. stanicu po ľavej ruke, napojíš sa na hlavnejšiu cestu, kde zahneš doprava (ako cyklotrasa), tak pokračuješ ďalej rovno pod kopec (cyklotrasa vľavo z kopca), kde sa doprava odbáča na serpentíny, vľavo je kúpalisko a rovno pokračuje asfaltka až na vrchol Braunsbergu. No a keď už skončia domy a si len v lese, tak pri závore a značke (tuším o zákaze vjazdu), môžeš vliezť doprava do lesa, kade vedie turistická značka až na vrchol. Alebo sa dá ísť po asfaltke. A u tolerancii toľko, že minimálne po tých serpentínach by si asi na biku ísť nemala, Braunsberg je NSG.
Jezus: Tá žltá je o dosť miernejšia, ako Konské hlavy. Veď to ani do kopca nie je. :P

Ináč na kobyle je ešte 1 pekná stojka. Keď sa ide tou lesnou cestou kvázi po vrstevnici (začína pri SALESE ako žltá značka a končí pri záhradkách ako je Villa Rustica), tak na S strane kobyly v najostrejšej ľavotočivej zákrute sa odpája doprava cestička. Napojí sa potom pri 2. studničke, tej zničenej povyše funkčnej. Dnes testnem.
16.04.2009 - 13:59:46
00
Myslim, ze sa to tu uz niekde riesilo - z tej temy si pamätam aj jeden zaujimavy kusok veduci prave k novobudovanemu singlacu na pravej strane Vydrice (v smere toku). Usek zacina cca 300-500 metrov po asfaltke za Snezienkou smerom na BK - vchadza sa dolava do lesa na zltu znacku a postupne stupanie naberie grady. Je to datelne a mne sa to zda o dost jednoduchsie ako z Baby po cervenej na Konske hlavy, ale Dudovi sa to zda obtiaznejsie. Odskusajte, napiste. :) Usek vyznaceny ciernou sipkou a ciernym bodkovanim.


prve co ma napadlo po tom co som videl nazov temy podla mna tazsie ako konske hlavy :)

ja som to este nedal :oops: :oops: :oops: budem musiet znovu vyskusat :twisted: :twisted:
16.04.2009 - 16:38:20
00
Ja zas mam problem dat na mojom biku Konske hlavy - podla mna su o dost tazsie ako tento zlty chodnicek (ten som dal zatial pri kazdom pokuse). Mozno keby som nemal take citlive zadne odpruzenie, tak by sa mi slo na Konske lepsie - az prilis mi to pracuje a nevyhovuje mi to.

Cmelok som zatial nezvladol vobec a neviem, ci vobec niekedy zvladnem :( - spodnu cast som zatial nedal a zda sa mi to sakra tazke (aspon na mojom biku), na tu hornu polovicu aj mam, ale tu som asi tiez este nedal bez dotyku ak si dobre spominam.

Na Skalnatej som sa tiez dostal len pod vrchol, ale ludia s lepsou kondickou by Skalnatu mohli zvladnut rovnako ako Cmelok.

Stupanie na Pajstun z Borinky som par krat skusal - spodna polovica po cestu je uplne OK, ale nepamätam si, ci som zvladol aj tu hornu pasaz - asi nie, to by som si asi pamätal :) (hlavne tie korene hned nad lesnou cestou krizujucou uphill su dost komplikovane a potom tiez vrchna cast). Ale zas uz som vyslapal na hradne nadvorie Pajstuna zdola spred jeho brany, to je tiez slusny vykon podla mna na tom povrchu co tam je. :)

Zlta na Draci hradok zdola je celkom OK.

Niekedy by sme mohli normalne zorganizovat takyto uphill vyjazd, akurat je problem, ze ak sa clovek hecne na jednom ci dvoch tychto stupaniach, tak sanca ze da dalsie vyrazne klesa kvoli unave.
16.04.2009 - 16:59:54
00
Chlapi, nejazdíte tie Konské hlavy inou cestou ako po červenej?

Na Čmelok sa vydriapať na jeden vrz, to vidím snáď jedine na fulla. S HT neviem, neviem... Škoda že sú tak ďaleko. :P

Uphill výjazd by nebol zlý. No a oddýchnuť si oddýchneš v kopci.
16.04.2009 - 18:23:49
00
keyboard_arrow_up