chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Ja chcem poradiť, plášte 26" na cestu a každý terén, hlavne však cesta aj nespevnená aj šutolín. Podstatná je odolnosť voči defektom. Váha nerozhoduje vôbec takže kľudne aj 5kilové
No tak na tie otázky: Radšej nejaký dezén ako hladké, niečo aj na blato aj na sucho a s čo najmenším odporom, predstavujem si šírku 1.9 až 2.1. Ja mám od 85 do 90kg bicykel je oceľový spoľahlivý a ráta sa s 35kg batožiny.
Vie mi niekto napisat aky je rozmer plasta - sirka Maxxis Ardent exo tr 29 x 2.25 a 2.4 v porovnani so Schwalbe Nobby Nic Addix 29 x 2.35? Rad by som vedel sirku tychto troch plastov, najlepsie v mm. Maxxisi su vraj objemnejsie, rad by som mal priblizne rovnako siroky plast Maxxis ako Schwalbe (ani jeden z nich nemam doma)
Momentálně mám na kole Maxxis Ikon přestavěné na bezduše. S kterýma jsem pro nedostatek trakce dost nespokojený.
Sháním celoroční univerzální pláště. Jezdím celoročně, ale zatím se mi nechce investovat do druhých kol a poté dle potřeby přehazovat.
Jsem zvyklý jezdit opravdu malé tlaky kolem 1.2-1.5bar. Co se týče povrchu tak jezdím opravdu na všem přes sníh, hluboké bahno přes mokré kameny. Zatím ve většině hory, žádné uježděné traily, cyklostezky apod. Asfalt vůbec, na to mám jiné kolo.
Chci ať je možné foukat co nejmenší tlaky, aniž by plášť mel tendenci se svlíkat. Dále co nejlepší grip a zvláště vedení u předního pláště, pokud možno co nejnižší hmotnost
Neřeším v rámci možností cenu a nájezd a značku.
Původně jsem chtěl dát dopředu i dozadu Nobby Nic, nicméně po pročtění vlákna není asi ideální ho dávat do na přední plášť. Takže momentálně řeším dozadu Nobby Nic a dopředu Fat Albert
Poznám ľudí čo jazdia kombináciu Minion Highroller II/Minion SS prípadne HRII/HRII, alebo s trochu väčšou váhou DHF/DHF. Tuším to bol práve large, ktorému sme namerali 1.2 či 1.1bar a nesťažoval si, žeby tie jeho boli žuvačky. Aj keď už neviem čo tam on mal za gumy...
Zas keď niekto napíše "přes sníh, hluboké bahno přes mokré kameny. Zatím ve většině hory, žádné uježděné traily, cyklostezky apod." tak sa dá očakávať že chce držiak za každú cenu a niečo na čo sa dá spoľahnúť v tamtých podmienkach. A v tom prípade tá hmotnosť... aj tie DHF/DHRII sa dajú kúpiť v inej ako butylovej zmesi
Napr. https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/26/maxxis-minion-dhr-ii-26x230-exo-tr-plast-kevlar.html "len" 780g
Poznám ľudí čo jazdia kombináciu Minion Highroller II/Minion SS prípadne HRII/HRII, alebo s trochu väčšou váhou DHF/DHF. Tuším to bol práve large, ktorému sme namerali 1.2 či 1.1bar a nesťažoval si, žeby tie jeho boli žuvačky. Aj keď už neviem čo tam on mal za gumy...
neviem ktoru kombinaciu som to mal. ale teraz mam DHF aHRII . ale tie tlaky okolo 1,3 vozim uz ako bezne v predu. a 1,7 apod sa mi zda uz mega tvrde.
ten 1,1 bol vtedy trosku asi extrem, druha vec ze to bol este novy plast a lepsie drzali patky no aj tak v kolopkach som citil uz plavanie.
KHrehus ako som písal DHF-čiže front a DHR-rear, ale niektorí vozili aj DHF na oboch, osobne som to nikdy neskúšal a nevidím v tom dôvod, keď sa robí zvlášť na predné a zvlášť na zadné. Tie plášte nie sú úplne najľahšie, ako tu bolo spomenuté na 29" cca 900 gramov, ale zas osobne mám radšej aj keď ťažšie plášte, ale také na ktoré sa dá spoľahnúť. Určite tu bolo viac demolácii na Schvalbe, najmä potrhané štuple ako na Maxxisy. Ja som zobral na skúšku HR2, mám ho vpredu, no Minion sa mi zdal trochu lepší. Je to 2 zmes, chcem ho prehodiť dozadu a dopredu chcem kúpiť Minion DHF 3C 2,3
Tak já je asi zkusím. Nechám si v záloze IKONy a až bude chuť pořídit jiné kola tak si udělám takový rychlejší set na suché podmínky.
Teď už jen najít kdo je v česku prodává, zatím jsem nenašel eshop kde, by prodávali obě verze.
Jinak dost lidí v okolí je se Schwalbe docela spokojená. Opravdu je mezi nimi takový rozdíl při těžké jízdě? (i když ta hmotnost se na výdrží pláště asi podepsat musí)
To Schwalbe vs Maxxis je cele o zmesiach, kto ma aké zmesi na svojom bajku a ako čo jazdí.
Myslím si, že dnes sú to veľmi porovnateľné značky, ktoré sa jazdia vo svete bez ohľadu na to či to je Schwalbe alebo Maxxis. Nájdeš ľudí čo nadávajú na Schwalbe a tiež sú ľudia ktorým vadí Maxxis.
Inak Miniony pri Maxxise je niečo podobné ako má Schwalbe Magic Mary (ja ich mám a nedám na ne dopustiť).
Maxxis je lacnejší, a medzi ľuďmi (hlavne na SK) je to veľmi oblúbená značka aj kvôli cene
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tieto by mohli byt taky univerzal
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/26/schwalbe-energizer-plus-tour-26x175-mtb-plast-drot-64991.html
Aj ked teda skor by som riesil bezdusove kolesa.
Weldtite konverzný kit na bezdušové plášte ESSENTIAL TUBELESS MTB CONVERSION KIT
34,99 €
MOC 35,99 €Momentálně mám na kole Maxxis Ikon přestavěné na bezduše. S kterýma jsem pro nedostatek trakce dost nespokojený.
Sháním celoroční univerzální pláště. Jezdím celoročně, ale zatím se mi nechce investovat do druhých kol a poté dle potřeby přehazovat.
Jsem zvyklý jezdit opravdu malé tlaky kolem 1.2-1.5bar. Co se týče povrchu tak jezdím opravdu na všem přes sníh, hluboké bahno přes mokré kameny. Zatím ve většině hory, žádné uježděné traily, cyklostezky apod. Asfalt vůbec, na to mám jiné kolo.
Chci ať je možné foukat co nejmenší tlaky, aniž by plášť mel tendenci se svlíkat. Dále co nejlepší grip a zvláště vedení u předního pláště, pokud možno co nejnižší hmotnost
Neřeším v rámci možností cenu a nájezd a značku.
Původně jsem chtěl dát dopředu i dozadu Nobby Nic, nicméně po pročtění vlákna není asi ideální ho dávat do na přední plášť. Takže momentálně řeším dozadu Nobby Nic a dopředu Fat Albert
Díky za odpovědi a tipy
Napr. https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/26/maxxis-minion-dhr-ii-26x230-exo-tr-plast-kevlar.html "len" 780g
neviem ktoru kombinaciu som to mal. ale teraz mam DHF aHRII . ale tie tlaky okolo 1,3 vozim uz ako bezne v predu. a 1,7 apod sa mi zda uz mega tvrde.
ten 1,1 bol vtedy trosku asi extrem, druha vec ze to bol este novy plast a lepsie drzali patky no aj tak v kolopkach som citil uz plavanie.
Jinak rozměr potřebuji dle toho odkazu co jsem dával tedy 29" kola, šířku 2.2"-2.4". Více nenarvu do vidlic.
Ráfky mám Fulcrum celé kolo zde
Co se týče hmotnosti tak jsem ochoten slevit na úkor jiných parametrů, ale pokud bych si měl pro nižší hmotnost připlatit tak s tím problém nemám.
Ten Minion vypadá dobře a cena je super, je vhodný jak na přední tak zadní osu?
Teď už jen najít kdo je v česku prodává, zatím jsem nenašel eshop kde, by prodávali obě verze.
Jinak dost lidí v okolí je se Schwalbe docela spokojená. Opravdu je mezi nimi takový rozdíl při těžké jízdě? (i když ta hmotnost se na výdrží pláště asi podepsat musí)
Díky
Myslím si, že dnes sú to veľmi porovnateľné značky, ktoré sa jazdia vo svete bez ohľadu na to či to je Schwalbe alebo Maxxis. Nájdeš ľudí čo nadávajú na Schwalbe a tiež sú ľudia ktorým vadí Maxxis.
Inak Miniony pri Maxxise je niečo podobné ako má Schwalbe Magic Mary (ja ich mám a nedám na ne dopustiť).
Maxxis je lacnejší, a medzi ľuďmi (hlavne na SK) je to veľmi oblúbená značka aj kvôli cene