chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Mne tie obr. nezobrazuje, preto sa pýtam. No teoreticky by to mohlo byť aj úplne do sucha, do zhoršených podmienok mám vzadu Conti XK (namiesto neho hľadám dozadu ešte dačo rýchlejšie).
Vie niekto poradiť , mam na biku / nový / VOLVERINE 2,2 27,5 palcové. Len som s tým štylom začal jazdiť ale keď chcem isť do lesa musim sa presunuť min. 13-15km. Oni sú strašne hlučné je to v pohode? Alebo to mám vymeniť.
Da sa povedať že jazdiť budem 50%/50% asfalt/les.
Ake sú to plášte?
Dik
Čaute, mam freddyho 2, a na moj vkus mam na bajku velmi hrube plašte..
Predný Schwalbe MudyMarry 2,5,
Zadný-Maxxis Minion DHF 2,5
a predny je aj tak o nejakych 1.5-2cm širši to nechapem a tlak je vpoho.
Trapim sa s tymi plastami na ceste, ale v lese su dobre..
Odporučili by ste mi nejake neviem možno 2.35, ktore na freddym nebudu vyzerat blbo?
Jazdim 60les 40cesta
Dik
fofo050-jazdil som tie plaste tiez to ze su hlučné ti vadí?inak myslim že na 50:50 su vhodné uz som jazdil aj hlucnejsie:-)nemám na ne co zle povedať akurát ja som jazdil viacej asfalt,kde by som urcite si vedel predstavit rýchlejšie plaste,celkom.dobre ,teren sa my zdal byt ok,zalezi aky terén xes jazdit a co presne by si od pneu očakával: )ale podla trojmesačného jazdenia.by som ich zaradil medzi normal,ziadny šit žiadny extra super plášť
Ok dik ano tá hlučnosť ma zaujímala. To my stačí. Nebudem jazdiť žiadny extrém len jednoducho sa mi chcelo vstupiť do lesa na RELAX tak som si kupil CTM CALIBER 1 . Zatial vysoka spokojnosť.
Jazdiť budem Male Karpaty okolo Baba, Modra Pezinok atď.
Ešte by som sa opýtal ako som to tu čítal prečo sa niektorý rozhodujú do predu hrubšie plašte a do zadu tenšie. Je to kvôli pohonu a valivému odporu. Na motorke je to opačne.
myslel som.si ze to bude.caliber,tiez.som jazdil na nom,hrubsie tensie som.neskusal,ale sa.my vidi ze.to skor riesia ľudia pri terene,DH...,:-)inak ak tak logika.ci fyzika nepustí,pri tom co. xes.jazdit by som sa.nejako extra nad.tym nezamyslal ,
vedel by niekto porovnat kombo
Nobby Nic 2.35 vpredu/vzadu
vs.
Hans Dampf 2.35 vpredu/vzadu
a to najma do mokrych podmienok? NN su super plaste, ale staci ze kamene v lese su vlhke tak je to tragedia ako sa smykaju.
Vela zalezi aj na zmesi - Schwalbe zvykne robievat viacero odrod pre vzorku a rozmer a sirku plasta - od lacnakov Performance, cez Evolution az po SnakeSkin (pripadne DoubleDefense atd).Ale kazdopadne HD maju agresivnejsi dizajn a vacsi grip na ukor valiveho odporu napr. na asfalte.
Vela zalezi aj na zmesi - Schwalbe zvykne robievat viacero odrod pre vzorku a rozmer a sirku plasta - od lacnakov Performance, cez Evolution az po SnakeSkin (pripadne DoubleDefense atd).Ale kazdopadne HD maju agresivnejsi dizajn a vacsi grip na ukor valiveho odporu napr. na asfalte.
jasne. predpokladam EVO trailstar dopredu a pacestar dozadu, to by mohlo fungovat dobre, len by ma zaujimalo ci je tam velky rozdiel na mokrych lesnych cestach oproti tym NN, bo tie sa smykaju hrozne.
Do blata a mokra by som odporucil Geax Gato, do vacsich onych Gato Mud http://www.geax.com/en/products/?cat=2&prod=71 .. vozil som predchodcu Argo a som nechapal ako zjazdeny zadny plast dokaze drzat v stupaku a nepresmykovat Mali by na to pouzivat inu gumu ako na bezne plaste, tak treba pocitat s mensou vydrzou.
Alžbeta
Mal som crossmarky 26x2.10 kevlar a teraz ich mam aj v 27.5x2.10. Na povrchu, na ktory su stavane, su naozaj vyborne a pokial sa na ne nenabaluje blato, tak sa v nich da celkom obstojne jazdit aj za mokra. (mokrym korenom sa samozrejme treba vyhybat ) Staci len trosku spustit tlak. S rozmerom 2.25 by to v blate bolo mozno o nieco horsie.
Chcela by som niečo aj na blato aj na sucho, lebo prehadzovať plášte každý druhý den, resp. polka cesty ako tak suchá, inde kilo blata. Niečo univerzálne by som chcela.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Da sa povedať že jazdiť budem 50%/50% asfalt/les.
Ake sú to plášte?
Dik
Predný Schwalbe MudyMarry 2,5,
Zadný-Maxxis Minion DHF 2,5
a predny je aj tak o nejakych 1.5-2cm širši to nechapem a tlak je vpoho.
Trapim sa s tymi plastami na ceste, ale v lese su dobre..
Odporučili by ste mi nejake neviem možno 2.35, ktore na freddym nebudu vyzerat blbo?
Jazdim 60les 40cesta
Dik
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-plast-schwalbe-hans-dampf-2-35-performance/368
http://www.soof.sk/soofshop/eshop/12-1-PLASTE-A-DUSE/30-2-Plaste-26-XC-AM/5/2319-Plast-Maxxis-Ardent-26x2-25-kevlar
http://www.soof.sk/soofshop/eshop/12-1-PLASTE-A-DUSE/30-2-Plaste-26-XC-AM/5/2261-Plast-Maxxis-Advantage-26x2-25-kevlar
savings Schwalbe Hans Dampf 29x2.35" Performance Addix E-25 plášť, TLR, kevlar
26,99 € savings
MOC 44,99 €Jazdiť budem Male Karpaty okolo Baba, Modra Pezinok atď.
vs.
a to najma do mokrych podmienok? NN su super plaste, ale staci ze kamene v lese su vlhke tak je to tragedia ako sa smykaju.
Edit: na 29
vs.
Edit: na 29
Ak sa dobre pamatam, tak v nejakom teste dost dobre dopadli tieto - http://www.conti-online.com/www/bicycle_de_en/themes/mtb/MudKing18.html
Vaha pod 600g ak dobre vidim.
jasne. predpokladam EVO trailstar dopredu a pacestar dozadu, to by mohlo fungovat dobre, len by ma zaujimalo ci je tam velky rozdiel na mokrych lesnych cestach oproti tym NN, bo tie sa smykaju hrozne.
Vaha pod 600g ak dobre vidim.
Len na Slovensku ich nikde neviem nájsť
jazdil som už kadečo..ale toto je TOP. vysoká odolnosť proti defektom... Môžem len odporučiť.
Mal som crossmarky 26x2.10 kevlar a teraz ich mam aj v 27.5x2.10. Na povrchu, na ktory su stavane, su naozaj vyborne a pokial sa na ne nenabaluje blato, tak sa v nich da celkom obstojne jazdit aj za mokra. (mokrym korenom sa samozrejme treba vyhybat