chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Ten Rocket Ron mám vpredu (len teraz neviem či Evo verziu, alebo inú...) No nejako mám pocit, že až tak dobre nedrží a rád odskakuje v zákrutách... Ale to je iba taký moj pocit po jazdení na šotoline...
konkretne tento model som nejazdil, ale na UST verziu nemozem povedat krive slovo, predtym som jazdil skladaciu verziu (uz si presne nespomeniem typ) a bolo to tiez v pohode a to zdaleka nejazdim iba za sucha a uz vobec nie asfalt
obcas sa ale nevyhnem polnej ceste, trave, hrbolom a pod. tam by nebol lepsie dezen nejaky? A nie su nachylne na defekt? A pocitim nejaky rozdiel v rychlosti?
na percenta 80% cesta 20% obchadzanie, skracovanie cesty, cez travu etc.
ja mám podobné Ritchey Slick (keď som ich kupoval, boli najlacnejšie, teraz by som asi bral tie Kojaky) a bežný terén je úplne v pohode. Pravda, na nejaké technické single po koreňoch by som ich nedoporučoval, ale turistické chodníky nie sú problém. Na defekt sú náchylné menej, keďže guma, ktorá sa inak použije na štuple, sa u hladkých plášťov môže použiť na zvýšenie odolnosti behúňa (ak majú vážiť podobne). Či pocítiš rozdiel v rýchlosti závisí hlavne od toho, ako rýchlo budeš točiť pedálmi.
Ked je sucho je vo vseobecnosti no problem, ked je mokro musis davat bacha na travu a tak. Rozdiel v rychlosti pocitis, ak si trosku lepsi nebudes mat prevody na horaku.
Prevody mavam 2-6, 2-7. Stale ma ale odradza to, ze na nich nie je ziadny dezen napriek tomu, ze sa do toho vobec nevyznam. Ale asi ich skusim. Jedina zaujimava vec na nich bude asi brzdenie, co? To sa musi smykat jak dabel.
no neviem neviem nejazdil som takyto hladky plašť ale kojak je cistokrvny asfaltovy plašť. ja by som sa s tym neodvazil mimo asfaltu.
moj nazor je zobrat nieco taketo s minimalnym vzorkom dezenu. je to rychle a bocne stuple ta podrzia aspon v zakrute mimo asfaltu.
na kojaku zazijes urcite mimo asfaltu situacie ktore si este nezazil
je to len moj osobny nazor na tuto diskutovanu vec.
no neviem neviem nejazdil som takyto hladky plašť ale kojak je cistokrvny asfaltovy plašť. ja by som sa s tym neodvazil mimo asfaltu.
no, je pravda, že toto som už na nich nedal. Ale ako som spomínal inde, to bude skôr tým, že mi chýba technika. Veškerý rozdiel v suchom a tvrdom teréne je ten, že slicky sú tichšie a pohodlnejšie. Situácia sa samozreme mení v prospech štupľov, čím je podklad mäkší.
semp: ja by som na Tvojom mieste skúsil tie, čo tu dal andrej25, vyzerá to na veľa muziky za málo peňazí. Inak moje Ritchey stáli tiež tak nejako (7€/ks), zatiaľ som na nich prešiel 2300km a opotrebenie minimálne.
A preco boli vlastne zle tie continental? rad by som sa v tom uz zorientoval, ako celkovo. Podla coho to vybrat, v com je lepsi ten a ten. Ake su rozdiely v dezenoch/ stuploch. NEch si viem uz spravit aj vlastny nazor. Ak sa najde nejaka dobra dusa, co mi to vysvetly, budem velmi vdacny.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Schwalbe Furious Fred EVO 2,25"/410 g. Výborné. Prekvapivo dobrá priľnavosť. Zatiaľ iba týždeň ich jazdím.
.... a mohli by sme pokračovať a nielen so Schwalbe ... Aj Ritchey WCS Z-min 2,2"/435 g boli výborné, zjazdil som 4 ks, akurát dlho nevydržali.
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-plast-michelin-wild-grip%C2%B4r-225-tlr-2012/4378
Michelin Wild Enduro Front Magix Competion line 29x2,40 TS TLR MTB plášť kevlar čierny
79,99 €
MOC 88,99 €jazdim prevazne na asfalte za sucha
Continental Race King 27.5x2.20" ProTection plášť, TLR, kevlar
67,99 €
MOC 74,99 €Schwalbe KOJAK 700x35C Performance RaceGuard, plášť, kevlar
39,99 €
MOC 46,99 €na percenta 80% cesta 20% obchadzanie, skracovanie cesty, cez travu etc.
moj nazor je zobrat nieco taketo s minimalnym vzorkom dezenu. je to rychle a bocne stuple ta podrzia aspon v zakrute mimo asfaltu.
na kojaku zazijes urcite mimo asfaltu situacie ktore si este nezazil
je to len moj osobny nazor na tuto diskutovanu vec.
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-plast-michelin-wild-grip%C2%B4r-225-tlr-2012/4378
Pre ne som sa rozhodol aj ja. tieto Micheliny dam dopredu a hutchinson python pojde dozadu.
Potom napisem ked ich budem mat nahodene.
Michelin Wild Enduro Front Magix Competion line 29x2,40 TS TLR MTB plášť kevlar čierny
79,99 €
MOC 88,99 €no, je pravda, že toto som už na nich nedal.
semp: ja by som na Tvojom mieste skúsil tie, čo tu dal andrej25, vyzerá to na veľa muziky za málo peňazí. Inak moje Ritchey stáli tiež tak nejako (7€/ks), zatiaľ som na nich prešiel 2300km a opotrebenie minimálne.